Tisdagskonst!

Publicerat 2012-06-26 20:09:10
::::
Ikväll har jag varit och träffat mina konsttanter. Jag tror att det blev mer kafferep än måleri men jag kom, i vilket fall,  igång med ett motiv. Jag har använt ett kreditkort för att få till motivet och vi får se hur resten kommer att ta sig. Just nu är det lite väl mycket grön och blått i bilden men men....

Konst // 2 kommentarer

Peace & Love är i stan!

Publicerat 2012-06-26 15:31:21
Idag startar musikfestivalen "peace & Love" här i Borlänge. Stan väntas bli invaderad av ca 50.000 gäster och det kommer att bli en stor och häftig fest. Jag bestämde mig för att ta en sväng förbi stan för att se om jag kunde hitta några intressanta motiv. Visst var det folk på stan men det märktes att alla inte kommit ännu men jag kommer att leta och fota under hela veckan.
.

.
Festivalens fotmode - GUMMISTÖVLAR
...

...
Jag svängde av via en bakgata och hittade de här två mysiga brudarna sittadens på ett elskåp. De hade kommit kvällen innan och fått vänta på sin tältplats i 6 timmar och kom isäng först vid 01.00. De var lite missnöjda men ändå vid gått mod. Naturligtvis frågade jag om jag fick ta den här bild och det ställde de välvilligt upp på. Mycket trevliga ungdomar.

Hjärtligt // 2 kommentarer

Ny blogg!

Publicerat 2012-06-25 21:37:29
Jag har skapat en ny fotoblogg där jag kommer att publicera bilder där ni kan kommentera och tycka till om bilderna.

Välkomna!
http://photorollmar.blogg.se/

Blandat // 0 kommentarer

Nu är det semester!

Publicerat 2012-06-25 15:41:20
Jag har haft det så underbart i midsommar tillsammans med kära vänner. Vädret var så perfekt som det bara kan vara en midsommarafton.


...
Nu har min semester startat och det är ett riktigt höstväder här i Dalarna. Normalt brukar vädret vara lysande, för just den här veckan startar musikfestivalen "Peace&Love", och den brukar vara en höjdare. Men, vad gör man åt vädergudarna?
.
Idag har jag i stort sett inte gjort någonting. Jag har gjort några ansatser till att gå ut men vänt i dörren. Jag frågade mig själv " Varför, varför gå ut i det här regnvädret". Nej, det gäller att passa på att vila när man får tillfälle. Vad har jag då gjort? Jo,  jag har legat här på soffan och bara funderat. Det känns, riktigt, riktigt bra.
.
Nu hoppas jag att vädret kommer att lätta till i morgon för min tanke är att ta mig ut på stan för att försöka fånga några fantastiska festivaldeltagare på bild, som ska ligga till grund för min kommande fotoutställning.

Blandat // 1 kommentarer

Herre gud min skapare.....

Publicerat 2012-06-18 19:35:24
....hur klumplig kan man bli? I morse laddade jag min plattång i eluttaget i hallen och hände, snyggt och prydligt, plattången på en krok i badrummet. Effektiv som jag alltid är så tänkte jag att jag skulle göra lite annat under tiden den värmdes upp. Tjosan...vad hände! jag snubblade på sladden och föll pladask rakt ut i hallen och mitt ansikte landade i en zinkhink innehållande stora stenar och en björkstam. J....ar vad ont det gjorde. Jag kände att blodvite uppstått och smärtan var outhärdlig. Jag blev alldeles blöt på hela kroppen av smärtan. Jag tog mig till soffan för att återhämta mig.
.
När jag tittade mig i spegeln var min ögonvita helt rödsprängd och jag hade två blodiga jack vid ögonbrynet och ett i den yttre ögonvrån. Min dåliga syn kunde inte avgöra om jacken var djupa varför jag tog mig till min kära granne Pia. HERRE GUD....vad har du gjort, skrek hon! Bryd dig inte i det svarade jag utan titta istället på skadan och bedöm om jag behöver uppsöka en läkare.
.
Det första jag tänkte på var att jag måste ta mig till jobbet för att hämta min dator. Jag hade tre möten inbokade under förmiddagen och tre på eftermiddagen. VISST AGERAR MAN MÄRKLIGT i en sådan där situation. Sagt och gjort, jag hämtade datorn.
.
Smärtan stillade sig och jag kunde konstatera att jacken var ytliga och det var bara att köra på. Däremot ser jag bedrövlig ut. Tre blodiga jack, ögongloben svullen och hela ögat har en blå/lila/grön/turkos ton.
.
Nästa pilsner är vilket förhållningssätt jag ska till mitt färgstarka uttryck under midsommar. Om jag går med solglasögon på mig dygnet runt tror min omgivning att jag är påtänd. Utan glasögon tror de att jag åkt på spö! Vojne, vojne
.
Jag kan bara konstatera att jag är bra KLUMPIG!

Blandat // 6 kommentarer

Feel Good!

Publicerat 2012-06-09 20:51:45
Hej och hå.....den här dagen har gått i träningens tecken och jag har haft fullt upp. Under de senaste två veckorna har jag  jagat musik till mitt kommande gympapass och idag har jag arbetat med att redigera musiken och träna in rörelser och det känns riktigt skönt att ha kommit så här långt! Den 3 juli kommer jag att få en ledaruppföljning av mitt pass efter fyra års frånvaro. Jag känner att är på rätt väg och jag bara skriker rakt ut när jag känner att låten är rätt och jag hittar de rätta rörelserna. Så här ser min musiklista ut:

Uppvärmning:

Dry my soul - Amanda Jenssen
Show me how to burlesgue - Christina Aguilera
You never know - Hanson
Save the world - Swedeish house maffia

Styrka:

Nostalgia Locomotive - The Mo
So dem A com - E-type
Levels - Avicil

Kondition:

Played-A-Live - Safri Duo
The Girl - Charlotte Pirrelli

Styrka:

Somebody I Used to know - Gotye
Bad time for a good time - Tove Styrke

Kondition:

Nobody Knows - Darin
Sexy and I know it - LMFAO
She Bangs - Ricky Martin

Nedvarvning:

Slam dunk - Five
Snö - Laleh


NU KOMMER DET ATT BLI DRAG UNDER GALOSCHERNA!!!

...

Gammal bild!


Blandat // 9 kommentarer

Carpe Diem!

Publicerat 2012-06-06 19:36:53

Foto // 4 kommentarer

En aning av sommar.....

Publicerat 2012-06-06 16:40:46
.....på Lergatan! Under första halvan av dagen har solen värmt gött och min inspiration har flödat för att pyssla i trädgården. Gräsmattan har blivit klippt, blommor har planterats och rabarberpajen är gräddad. För mig är det en stark känsla som stiger i kroppen när jag pynta till det i min lilla täppa.
.
Igår hade jag besök av en kär vän som beställt en tavla. Jag ville stämma resultatet innan jag färdigställde den. Hon blev nöjd och det känns härligt när jag lyckats fånga beställarens önskning och nu är det bara att göra den sista översynen, korrigera och sedan signera. Skönt!
.
Nu ska jag fira svenska flaggans dag genom att ta mig en joggingtur i Mellsta och sedan koppla av med en god bok och en kopp kaffe bryggt på Zoegas mörkrost! Mums....
...
.

Foto // 2 kommentarer

Motivet finns närmare än vad du tror!

Publicerat 2012-06-04 20:52:55
Fy vilken bitande kyla vi drabbats av och jag bara längtar efter sol och värme. Vi får verkligen hoppas på att vi får en ljuvlig midsommar. Den kommer jag att fira tillsammans med goda vänner på Åland och det ser jag verkligen fram emot.
.
I förra veckan när jag jobbade på kontoret i Malmö hittade jag det här ansiktet. Vi sammanstrålade genom att han bar på en kamera och det fångade mitt intresse. Dialogen kom snabbt igång och han har lärt mig en del om fotografering och det är jag tacksam för. Jag frågade om jag fick ta några bilder och förutsättningen var att han fick ta del av mina bilder och att vi skulle utmana varandra i bildbehandling. Det är inte enkelt att hitta den rätta miljön i ett kontorshus men skam den som ger sig. Jag placerade honom i hissen. Under plåtningen åkte vi upp och ner och fick även sällskap av hissresenärer men det funkade ändå.
.
Jag har börjat enkelt med att konveretar bilden till svart/vitt. Det kommer fler!
...

Foto // 2 kommentarer