Avijakt!

Publicerat 2012-11-30 17:53:53
Måste berätta att jag haft lite show i eftermiddag. Jag skulle hämta ett paket och när jag parkerat bilden kom en rejäl vindpuff och tog tag i min avi som jag hade in handen. Med min smidighet, styrka och framåtanda försökte jag få tag på den snabba levande avin. Jag sprang, stampade, missade och sprang, stampade och missade. Jag höll på i flera minuter och fick en känsla av att avin jävlades med mig. Den stannade upp och stannade uppoch fortsatte och fortsatte. Jag måste ha sett otroligt rolig ut.

Blandat // 1 kommentarer

En ny helg!

Publicerat 2012-11-30 17:49:24
Nu är det fredag och vi är på väg in i en julmånad. Det känns faktiskt riktigt skönt att vi passerat november, trots att jag tycker att den gått hyfsat bra. Den här helgen får jag besök av en kär vän från Borlänge. Tanken var att jag skulle hämta henne vid tåget vid 19.00 och sedan var ett bord bokat på restaurang V.E.S.P.A. Tyvärr har jag fått avboka restaurangen pga. att tåget beräknas komma två timmar till Malmö. Det får bli en mysig middag i mitt "pörte".
 
 
Imorgon kommer vi att starta dagen med en lång "brunch" och sedan bär det av til Köpenhamn för att shoppa, äta och besöka Tivoli. Ser verkligen fram emot det.

Blandat // 1 kommentarer

Kul grej....

Publicerat 2012-11-25 15:08:00
Hissen i mitt hus talar om var man befinner sig och det kanske inte är så undikt. Däremot talar den Skånska.....jag ler varje gång jag hör det.

Blandat // 3 kommentarer

Den här veckan!

Publicerat 2012-11-25 14:42:46
Den här veckan har jag haft fullt upp, därav min frånvaro. Veckan började med att jag var på en plåtning. Två bilder blev det och det var jag som var modellen. Normal brukar det bli fyra bilder men inte den här gången. Jag har inte sett resultatet ännu men det kommer säkert att bli bra. Mammografi......det var inte lätt att hitta rätt inom SUS (Skåne universitetssjukhus) området. Det stod hus överallt och alla vägar gick i cirklar. Känner du ingen min beskrivning esseus.se.
 
Jag har också haft besök av min son Pelles svärmor Helen, som går en fortbildning på högskolan i Malmö. Hon kom förbi och vi hade en riktigt trevlig stund tillsammans. Tyvärr blev det inga bilder pga att tiden gick väldigt fort och kameran glömdes bort.
 
Under lördagen träffade jag mina fotokompiser från Trelleborgs fotoklubb. Bilden ovan tog jag i smyg när vi satte oss i bilden för att åka till ett av Skånes många slott. Vi hade det riktigt trevligt men många timmar för plåtning.
 
Idag hade jag planerat att ta en lång promenad men tyvärr öser regnet ner men vi får se om det blir uppehåll. Jag känner att jag behöver lite frisk luft Jag ska också gå och titta på en dansuppvisning på Skåne Dansteater. Det är nyttigt att få se andra konstformer som man inte är så bekant med. Teatern ligger rakt över gatan från där jag bor.
 
Imorgon bär det av till Stockholm och sedan Göteborg.

Blandat // 1 kommentarer

Nu....

Publicerat 2012-11-19 20:19:10
...har jag startat ett nytt liv. Jag har börjat motionera och har hittat ett schema för nybörjaren på nätet och det känns underbart skönt. Jag har ifs utbildning inom området men jag tror ändå att det kan vara bra att följa proffsens tips. Det handlar inte enbart om att ta sig runt utan jag vill också höja tempot i löpningen och utveckling och då krävs ett bra upplägg. Min drivkraft är att kunna springa Hawaii maraton om två år. Vad tror ni om det!

Blandat // 3 kommentarer

San Jose....

Publicerat 2012-11-18 19:14:14
......here I come! Nu har jag bokat flygbiljetter till San José i USA och det känns spännande. Jag ska hälsa på min son Pelle och hans Marit. Jag har aldrig tidigare varit i USA och nu ska det äntligen bli av.
 
Jag lägger en länk till Marits blogg som beskriver deras liv "over there": Här

Blandat // 2 kommentarer

Drop-in Art

Publicerat 2012-11-18 14:41:39
Idag har jag fått vara kreativ genom att besöka Stpl Malmö. Ett ställe där man har möjlighet att utveckla konst med spillmaterial från företag i Malmö. Det var riktigt inspirerande och jag lyckades få till några häftiga grejer. Jag kan tyvärr inte visa resultatet därför vi börjar närma oss jul.
 
 
Den här lilla underbara varelsen satt under en timme och bara iakttog mig! Man kan ju inte annat är bli förälskad.

Blandat // 2 kommentarer

Något udda!

Publicerat 2012-11-18 10:40:44
När jag parkerat bilen i Trelleborg hörde jag ett kacklande och en tupp som gal. Såg inga fåglar och jag blev lite fundersam. Mycket riktigt, det gick tuppar, höns och kalkoner fritt i Trelleborg centrum. Jag fick information om att kommunen stödjer det och förvaltar djuren. Det kändes mycket annorlunda för mig men jag gillade det. Något som inte följer gängse normer! LIKE!

Blandat // 1 kommentarer

Trelleborgs fotoklubb

Publicerat 2012-11-17 17:04:47
Idag har jag varit till Trelleborg och träffat fotoklubben där. Vi träffades i det gamla vattentornet i centrala Trelleborg och vi var ett 10:tal personer. Vi fikade och snackade FOTO. Det är tur att det finns mobiltelefoner för dessa vandrade runt mellan oss därför vi alla ville visa våra bilder. Jag ser riktigt fram emot nästa lördag.
 
Imorgon är det nya aktiviteter på gång och det ska riktigt spännande!

Blandat // 1 kommentarer

Nu är det fredag!

Publicerat 2012-11-16 18:24:51
 
 
Nu är det äntligen fredagsmys och jag har krypit upp i soffan och sitter och tittar på min ljussamling på bordet. Det är lugnt och fridfullt och det lär bli X factor och ett glas rött vin. Imorgon förmiddag ska jag till Trelleborg för att träffa fotoklubben som jag blivit inbjuden till. Det ska bli spännande och jag hoppas att det kommer att finnas utrymme för dialog och inte bara ett hejlöst fotograferande i flock. Vi får se men jag är ganska säker på att det kommer att bli bra.
 
På söndag ska jag på Drop-in art och sedan till Skåne dansstudio för att titta på en dansgrupp från Danmark. Helgen kommer att gå i kulturens tecken.
 
Trevlig helg vill jag önska er alla!
 

Blandat // 1 kommentarer

Nu har den kommit!

Publicerat 2012-11-15 18:42:00
 
Jag har under en längre tid funderat på att köpa just den här blixten till min kamera men jag har avvaktat därför det har funnits så mycket annat jag behövt lägga mina pengar på. Nu ligger den här bredvid mig i soffan och jag känner mig oerhört nöjd.
 
Idag har jag arbetat hemma därför att fastighetsägaren hade hantverkare som skulle komma och byta ut reglagen på mina element. Jag har haft massor av livemeetingmöten och mitt under ett sådant kom två killar. Jag fortsatte med mitt och de gjorde sitt. När de var klar kom en kille fram till mig där jag satt, han lade sin hand mot sin bröstkorg och bugade. Det kändes så fint och artigt och osvenskt. Jag log för mig själv när de lämnat lägenheten. Det var väldigt länge sedan jag hade just den tacksamhetskänslan.
 
Vi har mycket att lära!

Blandat // 1 kommentarer

Osvenskt

Publicerat 2012-11-15 18:34:02
Jag ler alltid när jag ser den här reklamen. Karim är så underbart spontan och har självkänsla hela vägen ut i fingerspetsarna. Den knackiga svenskan gör honom ännu mer charmig. 
 
 

Blandat // 0 kommentarer

Så här tidig....

Publicerat 2012-11-14 20:00:00
.
....har jag aldrig tidigare bakat saffransbröd. Känner mig både stolt och mallig! När barnen var små, av någon anledning, så hade jag alltid 7 kaksorter i frysen. Det fanns alltid kaffebröd och det var vanligt att det fanns kaffebröd till kaffet när någon kom på besök.
 
Mitt sällskap var min nya sambo, limefärgad Kitchenaid
 
 
Hepp, vackert eller hur!
 
 
 
Jag vill skänka alla mina läsare ett favoritrecept på en smaskig kaka!
 
Testa den!!!!!
 
 
 

Lättfrusen Chokladkaka

 

200 gr Blockchoklad

200 gr smör

4 ägg

2 dl socker

2  ½ dl mjöl

2 tsk bakpulver

 

Smält samman smör och choklad.

Vispa ägg och socker i 8 minuter.  Tillsätt smör / chokladblandningen.

Därefter blandas mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten.

Grädda i 200 grader i 12 minuter.

Låt den svalna  och ställ i frysen.

 

Ta den ur frysen en liten stund innan det är dax!

 

Mums!

 

PS. ta inte kakan ur formen innan du sätter den i frysen. Ett tips DS.


Blandat // 3 kommentarer

Darin sjunger Miss Li

Publicerat 2012-11-11 09:26:00
 

Blandat // 2 kommentarer

Det här är.....

Publicerat 2012-11-10 20:16:42
...inte vilken diskho som helst därför den är min. Det speciella med den är att det finns en avfallskvarn längst ner i det svarta hålet. Har jag matavfall, petar jag ner det i hålet, och trycker på en knapp....vips......massor av ljud och avfallet är borta! Bra va....
 

Blandat // 3 kommentarer

Miss Li

Publicerat 2012-11-10 17:57:24
 

Blandat // 1 kommentarer

Hemma på min gata!

Publicerat 2012-11-10 12:49:00
Första gången jag kom till adressen och tittade på lägenheten reagerade jag på att det var insyn i lägenheten och mina grannar, mitt emot, kändes lite väl nära. Hmmm....kommer jag att klara detta. Nu har jag bott ett tag och tycker att det är ganska OK!
 
 
Jag tycker det är riktigt mysigt när minna grannar går ut på sina balkonger. Tyvärr är det dålig mobiltäckning i lägenheterna varför alla måste gå ut på balkongen för att få kontakt. Vidare sitter många och dricker en kopp kaffe, läser en bok eller tar en rök i sin egen svär. Av någon anledning känner sig ingen störd av situationen.
 
Vidare på kvällarna kan jag se hur människor rör sig i sina lägenheter men jag bryr mig inte om vad de gör utan upplever det som att jag har lite sällskap.
 
 
Nere på innegården arbetar fastighetsägaren med att utveckla och jag tror att det kommer att bli skitsnyggt. På kvällen är de olika delarna belysta och det är bara så underbart praktfullt.
 
 
Genomfarten över innergården är dekorerade med två stora muttrar och skryvar står osymetriskt utplacerade. Det är så läckert!
 
Allt, för mig, har fallit på plats och jag stormtrivs!

Blandat // 1 kommentarer

En mysig stund

Publicerat 2012-11-09 20:33:19
Jag har haft en trevlig sund tillsammans med min son i eftermiddag. Han följde med mig till IKEA. Som ni vet har jag haft svårt att hitta till just den butiken men du fick jag lite vägledning. Vi åt en lunch som jag passade på att inhandla det som fattades i mitt lilla hem. Imorgon kommer han och Rocky förbi för en fika. NICE!
 
Kram vännen!

 

Blandat // 1 kommentarer

Händerna upp mot luften

Publicerat 2012-11-08 08:02:14
Den här låten rullar och rullar i mitt lilla ägg just nu!

Blandat // 1 kommentarer

En trevig lunch

Publicerat 2012-11-07 19:53:38
Idag har jag lunchat med en fd granne på min gata i Borlänge. Hon flyttade till Skåne för två år sedan och när vi träffades var det som igår. Lunchtimmen bara försvann och vi kommer naturligtvis att träffas igen.
 
Imorgon är det dax att gå på Röda Korsets introduktionsmöte och det ser jag fram emot.
 
Indien

Blandat // 2 kommentarer

En vanlig dag i en vanlig vecka!

Publicerat 2012-11-06 18:21:41
 
Det är inte så mycket som har hänt de senaste dagarna. Jag har fått lite bärhjälp av min extrason, plockat lite i lägenheten och beställt en blixt till min kamera. Äntligen har jag tagit mig för. Jag har känt mig handikappad utan men nu har det blivit av. Allt handlar om prioriteringar.
 
Imorgon ska jag iväg och lämna in mina däck på ett däckvaruhus och köpa en slagborr och en cykelpump.
 
En vanlig dag i en vanlig vecka.

Blandat // 1 kommentarer

Hej och hå.....

Publicerat 2012-11-05 18:58:38
Att flytta till en ny stad kan skapa förvirring och det är inte alltid lätt att hitta rätt. Jag satte mig i bilen för att åka till IKEA och bestämde mig för att köra via GPS:en i min mobil. Det gick smidigt. Damen i telefonen talade högt och tydligt och det var bara att hänga med. När jag kom fram säger damen:
 
- Du har objektet till vänster om dig!
 
- Nähä sa jag hög till mig själv. Inte IKEA utan XXXL. 
 
IKEA flyttade sitt varuhus för tre år sedan och leveratören för GPS informationen har inte uppdaterat grundinformationen. Jag tror att jag ska skicka ett litet mail och påminna dem...hahaha.
 
Idag har jag vandrat runt i centrum för att hitta en optiker. Det är nämligen så att jag trampade på mina nya glasögon (10900:-) inatt när jag skulle på toan. Mina glasögon är fiffiga för de har inga bågar utan endast skalmar. Efter fottrycket stod skalmarna åt alla håll. Som tur var så gick de inte sönder. Naturligtvis bestämde jag mig för att gå på känn, och som vanligt hittade jag inte. Efter 45 minuter kom jag rätt trots att jag passerat optikern vid två tillfällen. Pust....
 
Jag tröstar mig med att jag inte hade några glasögon....hahaha
 

Blandat // 1 kommentarer

Fullträff!

Publicerat 2012-11-02 17:31:29
På min nya arbetsplats försöker jag bekanta mig med min omgivning. En av cheferna från avdelningen kom fram och hälsade. Vi började prata om Malmö och kom osökt in på våra intressen. Jag berättade om mitt intresse för målning och han hade samma intresse. Han hade en idé om att vi skulle skapa en kurs i oljemålning i fritidsföreningens regi och försöka få kontakt med en konstnär som har kunskap att vägleda oss vidare i vårt uttryck...............herregud vad underbart kul! Jag som dagen innan lagt ner tid på att googla för att hitta en kurs och....woops......så finns den där......
 
 
I´m happy!

Blandat // 3 kommentarer

Yiiiiippppiiiiiiii

Publicerat 2012-11-02 17:24:14
Idag....idag har jag haft en underbar eftermiddag. Kl. 13.00 hade jag en tid hos frissan för att slinga och klippa mitt hår. Jag möttes av en en kille i receptionen med ett stylat hår som stod rakt upp och han var charmig, charmig...ni kanske förstår. Jag blev hänvisad en trappa upp och blev mottagen av min nya frisör Roxanna. 
 
Mycket bra service och proffsigt bemötande. Vi blev överens och hon startade sitt jobb....efter någon halvtimme frågade hon mig: - vill du ha ett glas vi eller tycker du att det är för tidigt. Naturligtvis ville jag det. Salta pinnar och ett glas vin kändes helt rätt....mmm..... Jag bara njuter när något jobbar med mitt hår. Ögon vill liksom bara stänga sig...
 
...det kändes så otroligt lyxig och jag fick känslan av att inte lämna stället på ett tag. Efter det blev jag hänvisad till ett rum för tvätt av håret. Rummet var mörklagd och soft musik strömmade in i rummet. I sköljen hade de massagestolar.....då somnade jag....det gick inte att hålla mig vaken.....vänner jag kommer att återvända dit...många, många gånger.
 
Trevlig helg vänner!

Blandat // 1 kommentarer

V.E.S.P.A

Publicerat 2012-11-01 17:14:47
Idag har jag ätit en god lunch på restaurang V.E.S.P.A. Det är en italiensk resturang med en inredning som anspelar på just "Vespa". Det var lite väl mycket med folk vid tillfället varför jag fick nöja mig med bilderna här nedan. Ni ska veta att laxpastan var sagolik.
 
Imorse när jag cyklade till jobbet blåste det friska vindar och jag fick jobba på bra för att ta mig fram. Den tanke som slog mig var: "ska det fortsätta så här hela vintern kommer mina lår att motsvara en hockeyspelares". Snacka om motvind.
 
 

Blandat // 2 kommentarer