Sköna dagar!

Publicerat 2013-04-28 13:54:42
Som ni förstått av tidigare inlägg så har jag målat en del och så har jag tittat på hockey. Två passioner i ett drag, det ni!
 
Såg ni Hockeymatschen där kändisar möte OS-laget från -94. Jag har följt uppladdningen och sedan matchen som verkligen var underhållande. Nassim al Fakir var bara så kul och bra. Första gången han tog på sig målvaktsutrustningen rasade han rakt bakåt i omklädningsrummet. Hur kul som helst och jag kan även rekommendera er, som inte är idrottsintresserad, att titta på avsnitten från tidigare i veckan.
 
Jag älskar söndagar och som ni vet är det min fuldag och den här dagen är en sådan. Jag är ganska säker på att jag kommer att fortsätta att sitta i soffan fram till midnatt! 

Blandat // 2 kommentarer

...processen fortgår!

Publicerat 2013-04-28 13:05:00

 

Nu har det hänt lite i min bild. Det som kvarstår är händer och ansikte som är ruggigt svårt! Som ni ser är det starka kontraster vilket det inte är i verkligheten. Kameran förstärker kontrasterna.


Blandat // 1 kommentarer

Massor av inspiration!

Publicerat 2013-04-27 16:59:24


Idag har färgerna flödat över duken och det känns häftigt. Min lust har inte funnits där under de senaste nio månaderna men nu jävlar. Jag är glad över att det finns många timmar kvar på den här dagen! YES!

Jag hoppas på massor av stöd från min mentor Lilian för att få modellen att bli levande i bilden.


Blandat // 0 kommentarer

27

Publicerat 2013-04-25 18:39:56

Nu ska jag äntligen få se föreställningen "27". Vår fritidsförening på Trafikverket Syd, sponsrar en massa häftiga aktiviteter så det är bara att flyta med. Den här föreställningen är en sådan.

Ha nu en trevlig kväll alla vänner!


Blandat // 0 kommentarer

Belönat mig IGEN...

Publicerat 2013-04-24 19:16:00
Där nästa så att jag skäms men jag har faktiskt beställt en ny dator. Det är den absolut vackraste dator som finns på marknaden. Leveransinformationen har lovat mig att den ska komma till Malmö imorgon. På tal imorgon, då ska jag gå och titta på föreställningen "27" som jag tidigare berättat om. Det ska bli riktigt kul!
 
 
Hoppas inte mina barn läser det här inlägget. Varför jag känner så kanske beror på att jag skämt. Ni ska veta att jag köper mer teknik än båda grabbar gör tillsammans! 
 
 

Blandat // 3 kommentarer

Nu är jag på "et" igen

Publicerat 2013-04-23 18:21:36

Nu har målarkursen kommit igång och det är så kul. Vår lärare är en etablerad konstnär vid namn Lilian Togelius som är etablerad i Malmö. Hon lär mig massor och jag utvecklas för varje minut som går. Jag riktigt längtar till nästa måndag.


Blandat // 2 kommentarer

En vandring i solen!

Publicerat 2013-04-21 10:23:54
Att ni inte mött mig här på bloggen på ett tag beror på att jag har haft så mycket annat för mig och inte haft "tid" att blogga. Jag har prioriterat att vara ute i solen och deltagit i olika aktiviteter. Jag kanske talar emot mig själv för jag borde egentligen finnas massor att berätta.
 
Min målarkurs har äntligen startat och det är så underbart. Lite trevande är det allt men jag tar mig framåt. Vidare har jag haft massor av gäster i mitt hem och varit på krogen en del. Om ni kommer till Malmö måste ni bara besöka restaurangen Bastard. Underbar mat!
 
 
 
 
 
 

Blandat // 1 kommentarer

Red Cross

Publicerat 2013-04-11 22:42:18
Ikväll har jag varit på en introduktionsutbildning inom Röda Korset. Jag kommer ideellt att hjälpa dem med att informera om dess verksamheten. Det är så skönt att få arbeta med en fråga som ligger mig vart om hjärtat och det är, i det här sammanhanget, humaitet. De har en fantastiskt verksamhet som gör mig imponerad. På lördag fortsätter vi med en heldagsutbildning.
 
Jag skrattade åt mig själv när jag cyklade runt i Malmö. Det regnar och blåser och naturligtvis med motvind. Jag är ganska säker på att jag påminde om Mary Poppins! Det var bara hatten som fattades.  Imorgon, efter jobbet, kommer jag att besöka det internationella market som pågår på  Gustaf Adolf torg i Malmö. Hoppas att det inte regnar för jag har planer på att ta många fina bilder för det kommer att finnas massor av vacker mat och frukt.
 
Gott folk, nu måste lilla jag gå och lägga mig!

Blandat // 2 kommentarer

Turning Torso

Publicerat 2013-04-10 19:50:56
 Gör gärna ett studiebesök när ni kommer till stan! Superhärftigt hus som bygger på en människokropp. Kvadrathyran ligger på 2000 kr/år och då ingår all service. I hyran ingår kemtvätt, blomvattning när man är bortres, mata fiskarna m.m. Lite annorlunda!
 
 

Blandat // 1 kommentarer

Ful dag!

Publicerat 2013-04-07 20:08:07
Idag har jag haft min fuldag som återkommer varje söndag. EnfFuldag innebär att jag är ännu fulare än vanligt och att jag inte gör någonting åt mig. Jag gillar att ha en dag då jag bara hasar omring, inte målar mig, byxorna uppknäppta och håret uppsatt i en klämma. De ni....har ni någon fuldag?
 
Jag känner att jag håller på att bli knäpp på apilvädret. Idag har det snöat hemma på min gata och det är inte alls bra. Iaf så har jag inte varit ute men bara det att veta att våren är på gång gör att jag vaknar till. Skärpning!
 
Bilden har inget med texten att göra!
 
En av fotograferna jag träffade i helgen hade ett inlägg om säkra vårtecken. Han påstod att förr kunde man se på tjejernas kjollängd att våren var kommen. Numer går tjejer med kort kjolar året om så är det tjockleken på stympbuxorna som visar på vårtecken.
 
 
 

Blandat // 3 kommentarer

Macro

Publicerat 2013-04-06 18:39:35
Idag var jag som vanligt till Trelleborg för att besöka fotoklubben och mina vänner. En av medlemmarna hade set på Facebook att Fotointresserade Skåne hade arrangerat en fotosession i ...arp. I skrivande stund kom jag inte ihåg namnet på platsen. Alla platser här i Skåne slutar på ...arp och jag kan inte hålla isär alla. Kom nu  ihåg att jag är en gammal lady.
 
Hur som helst så satte vi oss i bilarna och åkte mot ...arp. Dagens tema var macro och det innebär att går väldigt, väldigt när objektet och plåtar. Det hade samlats minst ett 15 tals amatörfotografer och alla låg och kravlade efter marken. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att ta några bilder på några av fotograferna.
 
 
 
Jag kom ihåg ett tillfälle, när jag ser dessa bilder, då en man sa till mig: "Lena, om du vill se det som är riktigt, riktigt litet, måste du gå nära nära". Det är svår att återge men mannen var biolog och såg ut som en gummigubbe. Jag kände honom inte så väl men var uppmärksam på vad han hade att säga. När han sa mitt namn, höll jag andan, lyssnade intensivt och sedan kom den här kommentaren enligt ovan. Jag fick mig ett riktigt gott skratt.

Blandat // 3 kommentarer

Nytt och gammalt!

Publicerat 2013-04-05 19:12:07

New nails old hands!


Blandat // 3 kommentarer

Studiebesök

Publicerat 2013-04-04 19:54:34

Idag har vi haft fint vänder. Kunde cykla till jobbet i kavaj, kjol och klackskor.

Direkt efter jobbet cyklade jag ner till mitt favvo fik i V. Hamnen. Det var så underbart att få sitta mot en vägg och bara lapa sol. Åhhhhh.....skönt!

Därefter hade fritidsföreningen ordnat ett studiebesök i Turning Torson! Vilken häftig kåk! När jag träffat min rika dansk, ska jag bo där.


Blandat // 1 kommentarer

The Swan!

Publicerat 2013-04-01 19:48:00
 
 
Den här bilden är tagen mitt i natten och jag hade ingen blixt och objektiv som passade tillfället. Jag tycker ändå att jag fick till den skapligt efter många timmar arbete i Photoshop.
 
 

Blandat // 3 kommentarer

Dunkers

Publicerat 2013-04-01 19:31:51
Vilken fantastisk dag det har varit idag. Jag passade på att besöka Dunkers kulturhus i Helsingborg för att titta på de fotoutställningar som går där. Oj, oj vilka bilder. Jag bifogar länken så kan ni där titta närmare. Fotografen Nick Brandt visar en fotouställning i svartvitt där har plåtat fantastiska bilder på vilda, utrotningshotade djur. Det fanns ett tydligt budskap som jag tycker känns bra. Har ni vägarna förbi, titta in på Dunkers.
 
http://www.dunkerskulturhus.se/utstallning/platshallare-utstallning/titel-nick-brandt-on-this-earth-a-shadow-falls/
 
När jag åkte hem från Helsingborg så fick jag en otroligt härlig känsla. Det var varmt och skönt i bilen och solens strålar smekte Öresunds vattenyta och det var så vackert. På radion spelade de här låtarna och ni ska veta att jag sjöng ut med full hals. Otroligt härligt!
  
 
 
 
Jag sjöng mig hes..... 
 
 
 

Blandat // 0 kommentarer