Vardag!

Publicerat 2013-07-28 21:47:00
Idag har vi haft ett fantastiskt väder med +29 C i skuggan. Jag var tillsammans med sonen och hans flickvän till Köpenhamn och jag må säga att det var inte lätt. Trots värmen hade vi några mycket trevliga timmar tillsammans. Jag har tagit många bilder men de får jag visa i ett annat inlägg.
 
Imorgon börjar jag jobba igen efter fem veckors semester men jag tror att det kommer att gå riktigt bra. Man måste helt enkelt vara nöjd med det man har och får. Sommaren har varit fantastisk och jag har träffat många underbara människor som finns kvar även när det börjar mulna på.

Blandat // 3 kommentarer

Ett härligt liv!

Publicerat 2013-07-26 20:18:36
 
Nu är det bara två dagar kvar tills vardagen kommer och jag har haft en underbar semester. Som ni ser har jag haft superbra väder och playan ligger bara ett stenkast från min adress.
 
Den senaste veckan har jag haft besök av Pia och vi har haft fantastiskt trevligt och jag hoppas att vi kommer att träffas snart igen. Nästa helg kommer Päivi och då blir det förhoppningsvis timmar på stranden igen.

Blandat // 2 kommentarer

Lergatan i Borlänge

Publicerat 2013-07-22 10:15:32
Den här veckan har varit speciell. Först ringde Anna-Charin, som tidigare bodde på Lergatan 19 D, någon dag sedare fick jag ett sms från Pia som bor på 19 E. Hon kommer och hälsar på som jag nämnt i ett tidigare inlägg. I morse hade jag ett meddelande på Facebook från Jenny som tidigare bodde på 19 A. Henne kommer jag att ta en fika med underveckan. Hon bor numer i Skåne. 
 
Vilket sammanträffande och vad roligt!

Blandat // 0 kommentarer

Nu kommer hon......

Publicerat 2013-07-21 17:32:00
 
 
 
 
.....och det ska bli riktigt roligt. Min granne Pia från Borlänge, kommer och hälsar på mig och vi ska verkligen utnyttja allt utbud som Malmö har att erbjuda. Det är verkligen en sommarstad!
 
Välkommen Pia till min stad......Kram
 
 

Blandat // 1 kommentarer

Smygfotografering

Publicerat 2013-07-21 16:35:58
Vi satt och fikade på Basement Café i Malmö och mitt emot cafeét tittade den här mannen ut. Jag kände att jag inte kunde sätta kameran mot ögat och fotografera utan jag placerade kameran mot bordet och siktade mot fönstret. Jag tyckte bilden blev helt OK!
 
 

Blandat // 0 kommentarer

Astrid och aporna

Publicerat 2013-07-21 16:30:19
Jag fick tillfälle att besöka en vegobutik här i Malmö. Butiken var spartanskt inredd men alla varor hade hög kvalité. När ag tittade närmare i kyldisken så hittade jag de här produkterna och jag tyckte att de varit fyndiga med namnsättningen. Kul eller hur......
 
 
 
 
 

Blandat // 0 kommentarer

Havet

Publicerat 2013-07-20 11:14:22

Att ligga och sola på bryggan är en ren terapi. Vinden fläktar skönt och vågorna skvalpar rofyllt under mig. Vad mer kan man begära.


Blandat // 0 kommentarer

Cykeltur

Publicerat 2013-07-19 20:37:47
Idag har jag varit på en cykeltur med min kompis Anneli och det har varit helt fantastiskt. Vi cyklade lite hit och dit men vid fick ändå uppleva lite av varje. Den känsla som finns här i Malmö är utlandet med allt vad det innebär.
 
Den är vespan vill jag bara ha!
 
 
 
En gammal häftig bil!
 
 
Fronten!
 
 
 
 

Blandat // 2 kommentarer

På vägen.....

Publicerat 2013-07-16 23:46:09
....hem från föreställningen passerade jag bryggan i Västra hamnen. Det var så otroligt vackert!
 
 
 
 
 

Blandat // 1 kommentarer

Pildammsteatern i Malmö

Publicerat 2013-07-16 23:43:09
Det var en otroligt skön stämning ikväll i Pildammsparken i Malmö. Underhållning på scenen och publiken kunde inte sitta still. Jag hade naturligtvis sällskap av min vän Anneli Esseus.
 
  
Alla åldra och samhällsklasser fanns på plats och det skapade en härlig stämning.
Mammarazzi Esseus längst fram naturligtvis!
 
 
Några vågade sig upp och dansa under föreställningen!
 
Den här kvinnan från Kenya kunde verkligen röra sig till musiken!
 
 
 
Barnen njöt också!
 
 
 
 

Blandat // 0 kommentarer

Cykelringklockor

Publicerat 2013-07-16 15:11:00
Idag har jag varit ute och testat min nya minikamera. Det fick bli ringklockor på cyklar för cyklar finns det gott om i Malmö. Jag har aldrig tidigare tänkt på att det finns så många varianter och något som slog mig....används de....inte i Malmö i vilket fall.
 
 
 
 
 
 
 
...och en liten snedvriden bild från mitt bostadsområde i Malmö!
 
 
 
 

 
 

Blandat // 1 kommentarer

En mulen söndag!

Publicerat 2013-07-14 18:41:34
Det har varit riktigt skönt att få vila sig från solen idag. Nu har jag haft tillfälle att plocka lite hemma och göra några tester i Photoshop. Idag har jag testat att ljusa upp bilder och lagt på lite färg. I de här fallen är det turkos som slår igenom.
 
 
Bilen här ovan tog jag under den cykeltur som jag gjorde tillsammans med vänner under förra veckan. Det var kallt och det blåste rejält. Jag tycker den här redigeringen stämmer in på verkligheten.
 
 
 
Den är bilden tog jag på bryggan i förrgår. Ni kommer att få se hur ursprungsbilden såg ut vid tidigare publicering.
 
 
 
TYCKE OCH SMAK!
 

Blandat // 2 kommentarer

Skönt!

Publicerat 2013-07-12 21:24:29
En varm sommardag i Västra Hamnen tillsammans med Anneli Esseus
 
 
 
 
Italiensk glass - mums
 
 
Anneli tar sig ett dopp!

Blandat // 3 kommentarer

Några bilder från livesänding från Sommarlov - VÄSTRA HAMNEN

Publicerat 2013-07-12 20:57:56
Idag kom jag iväg lite tidigare till standen och hamnade i en direktsändning. Det var hur många barn och vuxna som helst och stämningen var hög. 
 
 
 
Några akrobatiska övningar på estraden!
 
 
Han är väl för go!
 
 
Den här niomånaderskille blev riktigt besviken när det blev paus. Han ville bara dansa.....
 
 

 
 
 

Blandat // 0 kommentarer

En supertrevlig dag!

Publicerat 2013-07-11 17:42:00
Igår gjorde vi en cykeltur på ca 2,5 mil i MOTVIND. Vi cyklade små vägar från Västra Hamnen, via bron och sedan till slut till Klagshamns beach. Kan inte påstå att det var beachväder men allt blev mycket roligare av lite vin och goda ostar.
 
Jag hade naturligtvis sällskap av Anneli Esseus och hennes syster yster Ingalill (det är noga att påpeka att det ska inte vara ett bindestreck emellan, hahaha).
 
 
  
 
  
 
 
Fru Esseus är en frisk fläkt som alltid är rolig att plåta. Den sista bilden i serien är plåtat efter vi tagit en uppfriskande bad. Det blåste så pass att Fru Esseus hade svåra problem med att hålla sina underbyxer i schack...hahahaha
 
 
 
 
Vi fick även tillfälle att plåta skateåkare och de var mycket villiga att visa upp sina konster.
 
 
 
 
Får fanns det även efter vägen. De var så söta så!
 
 
 

Blandat // 3 kommentarer

Goodnight sun

Publicerat 2013-07-02 16:50:38
Igår var det premiär på "Goonight sun" i Västra Hamnen. Det är underhållning med trubadurer varje kväll kl. 21.00 och det tycker jag är häftigt. Igår var det lite väl kallt och blåsigt. Jag och Anneli Esseus hade en dag tillsammans då hon tog med mig till MÖLLAN och visade mig alla små butiker som säljer mat från hela världen. Hur häftigt som helst. Det kommer att bli ett fredagsnöje för min del.
 
Ikväll ska jag installera Photoshop i min nya dator och därefter sätta fart med redigeringen.
 
Anneli lyckades fånga mig på bild igen och det är inte varje dag det händer. Här lite egobost från mig!
 
 
 

 
 
 
 

Blandat // 2 kommentarer