Fotogenic!

Publicerat 2013-03-31 23:08:55

Blandat // 1 kommentarer

Besök av kära vänner från Värmland!

Publicerat 2013-03-31 23:07:33
 
 
 
 

Blandat // 1 kommentarer

En trevlig skärtorsdag!

Publicerat 2013-03-29 11:53:14
Under påskhelgen är det brukligt att på sin blogg fotobomba med massor av färgbilder. Så blev det inte för mig som ni ser. Jag vet inte varför jag inte plåtat klassiska bilder men det har bara blivit så. Dela skärtorsdagen tillbringade jag tillsammans med yngsta sonen Pelle. Vi cyklade runt, i stort sett, hela Malmö och fikade och åt god mat. 
 
På kvällen dök Erik, Josefin och Pelle upp och jag passade på att bjuda dem på en smarrig Wallenbergare med mos, ärtor, skirat smör och rårörd lingonsylt. Vi hade riktigt trevligt.
 
Ikväll, långfredag, kommer mina vänner fårn Värmland, Marie och Morgan, sonen Björn med sin Rocky, sonen Pelle och Erik att äta en god middag på restaurangen Salt&brygga i Malmö. Jag ser verkligen fram emot stunden.
 
Glad påsk på er alla!

Blandat // 0 kommentarer

Fuck up!

Publicerat 2013-03-25 18:33:00
Ta inte illa vid er.......det är ett uttryck mot alla de som skapar onska och orättvisor i mångas liv och i samhället.!

Blandat // 1 kommentarer

Plåtning i studio!

Publicerat 2013-03-25 16:16:58
Jag har tränat mig på att plåta i studio. Modellen är en kollega och jag har testa i två uttryck, rock n´roll och vardag.
 
    
 
 
 
 
 

Blandat // 2 kommentarer

Belöning!

Publicerat 2013-03-25 15:44:30
 
 
 
Nu har jag gjort två investeringar till min kameraväska. Ett 50 mm fast objektiv och 70-200 tele. Det ska bli så spännande att få testa dem och jag hoppas innerligt att de hinner komma den här veckan. Jag kommer att få besök av vänner från Värmland och mina söner kommer att vara på plats och de kommer naturligtvis att utsättas för plåtningar.
 
Jag har varit dålig med att göra uppdateringar men det beror på att jag haft massor att göra. Det har helt enkelt inte funnit så mycket att berätta men det kommer att bli bättring. Solen lyser över mig och värmen är på väg tillbaka. Över påskhelgen kommer jag att ta med mina vänner på en konstrunda. Många konstnärer har utställning och ingår i en påskkonstrunda. Allt från Helsingborg till Trelleborg. Det ska bli så spännande.
 
Ikväll måste jag försöka mocka spiltan, alltså städa. Det kan kännas riktigt befriande när vårsolen tittar fram. Man städar in våren.
 
 

Blandat // 1 kommentarer

Ett fynd!

Publicerat 2013-03-13 16:57:00

Idag hittade jag den här boken i en butik som jag tror kommer att ge mig massor av inspiration resten av mitt liv. Jag har fått en rejäl kick efter ha bläddrat i den. Wow


Hjärtligt // 1 kommentarer

Dagens belöning

Publicerat 2013-03-11 21:44:49


Hjärtligt // 1 kommentarer

Fototema "Sensuellt#

Publicerat 2013-03-11 19:28:20
Fototema sensuellt!
 
Det har varit kallt de senaste dagarna här nere i Skåne och jag har fått klä mig i både det ena och andra för att klara vinden. Man får glädja sig åt att solen skiner och ger mig kraft och energi. 
 
I fotoklubben har vi varje månad olika fototema och ett tema var bl.a. "sensuellt". Jag tycker att det är sensuellt när någon sätter fingrarna genom håret. Det är en härlig känsla och den har jag försökt förmedla genom den här bilden. Modellerna arbetade bra!
 
Månadens tema är "något annorlunda". Det innebär att vi ska ta en bild på ett motiv som vi inte är bekväm med eller att vi använder en presentationsteknik som är lite annorlunda. Jag har ännu inte kommit på vad jag ska plåta men det kommer säkert att ordna sig. Vidare kommer jag att vara med i en fotoutställning som heter "Linan"den 17 augusti här i Malmö. Under Malmöfestivalen har fotografer möjlighet att visa sina alster genom att på en 10 m lina med nypor visa sina bilder. Utställningen kommer att ske, utomhus, i en park i anslutning till Folkets Park i Malmö där allmänheten har möjlighet att komma att titta, Det ska bli spännande.
 

Blandat // 4 kommentarer

Ribersborgs kallbadhus

Publicerat 2013-03-06 15:02:42
Jag tog en lång stillsam eftermiddagspromenad efter stranden Ribersborg och allt var underbart. Solen värmde fortfarande och massor av Malmöbor passade på att njuta. Bilden här ovan är en del av Ribersborgs kallbadhus.
 
 

Blandat // 2 kommentarer

Ännu en pjäs.....

Publicerat 2013-03-04 18:24:12
....till samlingen. Jag hittade den här porslinskameran på Åhléns. Kameran motsvarar ett fullstort orginal och den är utformad som en sparbössa.
 
 
Vädret har varit strålande idag och jag passade på att ta mig en sväng i solen. Det känns verkligen att våren är på gång och jag hoppas det håller i sig. Det som är sämst med våren är att solen avslöjar allt damm, damm, damm men det är bara att försöka göra någonting åt eländet.
 
Jag har följt nyhetssändningarna och reflekterat över hur många mord som begås av s.k. "vanliga människor". Att det förekommer våld i det kriminella kretsarna är välkänt men att män har fått benägenheten att kontrollera och straffa sina kvinnor har blivit mer vanligt. Den här gången är det en f.d. VD som tagit livet av sitt X. Det går inte enbart att skylla på den kultur som många av våra nysvenskar tagit med sig, utan beteendet finns även i de fina rummen. Vi alla måste vara uppmärksamma på detta och stötta varandra genom att våga före en dialog.
 
Nu ska jag snart parkera mig i soffan och titta på en Turkisk serie som heter "Lögnen". Den är riktigt bra och det var en tillfällighet att jag började följa den. Hade en tråkig kväll och gick in på svt.play och testade och fastnade. Så kan det bli ibland.
 
 
 

Blandat // 1 kommentarer

Hög och lågt!

Publicerat 2013-03-02 15:30:00
Den här veckan har förkylningen återkommit och jag har känt mig riktigt hängig. Jag tror att det är min 4:e vecka med hosta och feber till och från. Det sliter men det är bara att gilla läget. Trots att det kliar i halsen så har jag försökt att varje dag ta mig en timmes promenad runt Västra Hamnen och Ribersborg. Vädret är så fantastiskt härligt och vyerna sitter inte ivägen. Det är så härligt att kunna möta vindarna från havet och omslutas av massor av människor som poppar fram bara solen visar sig.
 
Bilderna här nedan tog jag för några dagar sedan. Solen sken men det låg ett dis över Malmö som var magiskt. Det känns som om att våren är på gång.
 
Den här bilden tog jag i snett motljus och den känns lite märklig. Ett rymdskepp som landat.
 
 
En viss skillnad för här har jag solen snett bakom mig och bilden blir direkt mycket skarpare.
 
 
 
I den här bilden gör sig soldiset påmint!

Blandat // 1 kommentarer