Höstpromenad

Publicerat 2013-10-30 17:11:56
Idag har jag varit ledig och planerade att ta eb lång promenad. Naturligtvis blev jag kvar i Västra hamnen men det är ändå min stadsdel. Det är så mysigt att få se alla förändringar och allt blir så annorlunda. Hösten ger ett helt annat utseende. Jag tycker att det är vackert trots att alla löven snart fallit av.
 
 
 
 
Min plan var att vara ute under några timmar men så blev det inte. Himlen drog ihop sig och jag kände att det bara var att försöka ta sig hem så snart som möjligt. Jag blev lite blåst på konfekten för något regn kom aldrig.
 

Blandat // 2 kommentarer

Massor av intryck

Publicerat 2013-10-29 18:53:18
Just denna vecka, närmare bestämt den 26 oktober, för ett år sedan gick flyttlasset från Borlänge till Malmö. Det här beslutet är inte något som jag ångrat utan varje dag har varit underbar. Massor har hänt och många goda vänner har jag fått. Allt känns bara bra!
 
Den här veckan har jag även fått uppleva en riktig storm som drog över Skåne. Själv bor jag i ett bostadsområde som ligger ute i ett fd hamnområde och ni ska veta att vinden ven ordentligt runt husknutarna. Det var tur att ovändret drog över på ett par timmar.Verkligen spännande.
 
Den här eftermiddagen hade jag besök av kära Anneli och vi åt en härligt sopplunch tillsammans. Det är så att hon arbetar natt på akuten i Malmö och hon hade precis stigit upp när det var dax för mat. Hon är störtskön med en tydlig framtoning, humor och en hjärna som ständigt arbetar för högtryck. Bl.a. är telefonen i fokus....hahaha
 
 

Blandat // 1 kommentarer

Hösten är här!

Publicerat 2013-10-23 18:04:47
Nu har hösten kommit men den är fantastisk här nere i Skåne. Dagstemperaturen ligger mellan 13-18 C och det är inte helt fel. Allt blommar fortfarande och det känns lite märkligt för en norrlänning.
 
Jag är ingen morgonmänniska och jag ser fram emot att få ställa tillbaka klockan till helgen. Det ska bli så skönt att få sova en timme längre på morgonen och känna mig lite piggare. Ljuset har så stor betydelse!
 
Nu är det bara några dagar kvar till helgen och den börjar med att Björn och Rocky kommer till mig på fredan över en god middag och på löradag ska jag bada i havet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Blandat // 0 kommentarer

Bada kallt

Publicerat 2013-10-19 18:47:48
Idag har jag varit till Ribersborgs kallbadhus och badat/bastat. Det kändes underbar efteråt men det kalla badet i höstkylan kändes mycket motvilligt. Jag tror att det tar några gånger innan man upplever det kalla badet som härligt. Kallbadhuset har anor och kommunen har bevarat det arkitektoriska uttrycket från begynnelsen och det gillar jag. De flesta badar naken och lokalerna är uppdelade i en herr och en damsida. Man kan tro att jag tillhör en av få tokiga havsbadare men det är helt fel. Under den tid jag besökte stället kryllade det av bad och bastusugna Malmöbor. Majoriteten var ungdomar och det tycket jag var kul. Nästa gång ska jag försöka gå dit lite senare för att få både mer plats och mer tid till eftertanke.
 
Bilderna känns nakna och det beror på det gråa vädret och att jag inte hade mage till att fotografer de tjejer/damer som besökt stället. Om jag tar mig dig en bättre tid så kan jag springa runt med min kamera och ta fantstiska bilder.
 
Ribersborgs kallbadhus
 
Badhytter med anor och en tallrik hamburgare som belöning
 
Usch vilka urusla bilder!
 
 

Blandat // 3 kommentarer

En hektisk tid!

Publicerat 2013-10-12 20:57:48
Pust....nu har det varit full rulle ett tag. Jag har haft besöka av yngsta sonen och hans vänner förra helgen och jag har haft bjudning av vänner. Det har varit så roligt och jag ser riktigt fram emot att få träffa alla igen.
 
Det värsta som hänt är att jag skruvat ihop tre byråer med totalt nio lådor i hela vevan. Inga problem men fy vad tråkigt. Mina lena, väna kontorshänder fick sig en omgång.
 
 
De här tre grabbarna, varav en är min son, brukade alltid, i samband men julen, hälsa på mig och de är så rara. Det är så kul att se att de fortfarande följer varandra trots att det gått 15 år. Kram på er mina gullefjun!
 
 
Det är de här vännerna som hälsade på mig förra lördagen. Jag bara älskar dem. Inga tråkigheter utan bara glädje och massor av dans. Det räcker att sätta på en "houselåt" på stereon så är alla uppe och dansar och det gillar jag.
 
 
Idag har jag träffa Björn och Rocky. De är så fantastiska tillsammans och jag blir så varm i hjärtat här jag ser och känner deras värme för varandra.
 

Blandat // 4 kommentarer