Pauline

Publicerat 2010-04-29 19:38:12

Film/musik // 1 kommentarer

Samos

Publicerat 2010-04-29 19:14:56
Nu har vi beställt en resa till ön Samos i Grekiska övärlden och vi åker den den 19 maj. Härligt eller hur! Må erkänna att jag är fåfäng och gillar inte att beträda stranden blekfet varför jag börjat sola för att få lite färg. Jag är ganska säker på att ingen på stranden bryr sig men det känns bättre för min egen del. Jag får fokusera på att gå fort och hålla in magen. hahaha.... Ni ska veta att det är inte kul att bli gammal!

Inte nog med det så ska jag åka till Rom med jobbet mellan den 29-3 juni! Nice!!!
...

Blandat // 2 kommentarer

Hemma igen - åker igen

Publicerat 2010-04-29 19:11:48
Hejsan vänner! Nu är jag hemma efter två dagar i Stockholm. Vädret har varit underbart och Stockholm är alltid till sin fördel när solen skiner. Pricken över i:et var när vi besökte en italiensk restaurang i Gamla Stan i går kväll. Miljön var trevlig och maten supergod.

På tåget hem ser jag från min plats att min bästa väninna, lämnar vagnen och, ser henne på perrongen i Avesta. Dvs. hon har suttit i samma vagn som mig från Stockholm. Det hade varit trevligt att fått snacka med varandra några timmar. Ibland händer märkliga saker.

De senaste dagarna har jag inte haft någon tillgång till min kamera eller dator men ska försöka kompensera med fler inlägg från min vardag i helgen. Mr Buddha och jag är bjudna till Marie och Morgan i Arvika och de båda är tvättäkta värmlänningar och det är en fröjd att få sitta i timmar och bara lyssna till deras. Längtar efter er!
...
...
...

Foto // 4 kommentarer

Skepparklocka

Publicerat 2010-04-26 21:35:55
Grodperspektiv
...
Tampen

Foto // 4 kommentarer

I morgon är det måndag

Publicerat 2010-04-25 19:11:06
I kväll har vi grillat!! Oj, oj oj ni skulle ha sett, kunde helt enkelt inte visa korvarna, hahahaha ;-)
...

Blandat // 7 kommentarer

Wallander - Arvet

Publicerat 2010-04-25 14:38:09
Igår tittade vi på den senaste Wallanderfilmen "Arvet". Jag tyckte den var bra men jag blev besviken på den "cliff hanger" den lämnade. OK, jag är en strukturmänniska och vill gärna ha svar på mina frågor!
Sevärd!
...

Blandat // 0 kommentarer

Foto - vatten

Publicerat 2010-04-25 13:13:30
Oh, jag har inte knäckt koden ännu för att klara av att fotografera rinnande vatten där man ser effekterna från vattenstänk. Jag har gjort ett försök men vet inte riktigt vad jag behöver göra för att lyckas. Kan någon ge mig ett råd?
...

Foto // 6 kommentarer

Fototriss 92 - Tema "Så här ser det ut där jag är idag"

Publicerat 2010-04-25 10:40:21
Den här vecka är temat" SÅ HÄR SER DET UT DÄR JAG ÄR IDAG" och jag har verkligen försökt återskapat med mina bilder vad jag upplevt just den här förmiddagen. Jag och Mr Buddha tog bilen och åkte till Frostbrunnsdalen, ett naturreservat i Borlänge. Det var fridfullt och jag fick tillfälle att ta fina bilder.
.
Jag använde mig av mitt 50 mm objektiv som begränsade mig och saknar mitt nya objektiv som ligger på posten och väntar på mig. Jag gjorde ett försök och här kommer resultatet. Det ska bli kul att få följa naturens förändring på just den här platsen.
Vill ni se hur andra deltagare i Fototriss lyckats med veckans uppdrag så går gärna in på här/
...
...
...

Foto // 37 kommentarer

Underbar eftermiddag

Publicerat 2010-04-24 19:56:57
Idag har jag och Mr Buddha bara varit. Vi tog en härlig brunch på café Peace & Love, krattade gräsmattan och ägnade många timmar på altanen. I och för sig var vinden kall men innanför glasväggarna var det underbart skönt!
❣❣❣
...
...

Foto // 1 kommentarer

Lady M.......

Publicerat 2010-04-24 15:15:11

Film/musik // 2 kommentarer

Grattis Mr Buddha

Publicerat 2010-04-22 17:04:36
Idag fyller mitt bästa år!
GRATTIS!
Vi ses snart!

Vänskap // 6 kommentarer

It´s windi to dai

Publicerat 2010-04-22 17:01:41
Solen har strålat över oss i dag men vindarna har varit kalla. Under eftermiddagen fick vi en guidad tur genom Karlskronas historia och sevärdheter. Det kanske inte är något för bloggen men jag fick till någon bild som kan vara vackra att visa er mina vänner.
Nu ska jag mumma mig och sedan äta en god middag i vänners lag. I morgon åker jag hem och det ska bli skönt!
...

Blandat // 1 kommentarer

En dag i april

Publicerat 2010-04-21 22:12:11
Karlskrona
...
...

Foto // 5 kommentarer

Karlskrona

Publicerat 2010-04-20 21:47:10
Efter sju timmar på tåg kom vi äntligen fram till Karlskrona. Det är ganska påfrestande att vara på resa i så pass många timmar men det tillhör jobbet. När vi kom fram regnade det och prognosen, enligt SMHI, är att det ska bli dåligt väder de kommande dagarna. Jag vill så gärna att det ska bli fint av många skäl men ett av dem är att kunna ta vackra bilder. Vi får se!
.
Hotellet vi bor på är nyrenoverat och allt är nytt och fräscht och det känns underbart skönt. Det starkaste intrycket var när jag kom in på mitt hotellrum och möttes av en fantastisk utsikt mot skärgården. Det var som en tavla, så vackert!
.
Jag har svårt att ta bra bilder i trånga miljöer med mitt 50 mm objektiv men jag har gjort ett försök.
.
Modern och snygg interiör
Weekend bag från "Kuckelikana",
.
...
.
Bara kalorierDet ser ut som om de kört en skiftnyckel genom anrättningen! haha

Blandat // 5 kommentarer

Foto - porträtt

Publicerat 2010-04-20 13:01:58
Här ett få i två utförande! Jag gillar modellens framtoning och karaktär som hon tydligt framgår av bilden. Jag testade att göra en svart/vit bild för se vad som händer. Vad tycker ni?
...

Foto // 1 kommentarer

Foto "lugn"

Publicerat 2010-04-19 20:11:24
Det här fotografiet har jag bearbetet i ett bildbehandlingsprogram. Syftet var att få fram ett lugn och ljuset som fallet på de tunna bladen. Har jag lyckats?...

Foto // 4 kommentarer

En vanlig måndag

Publicerat 2010-04-19 19:57:34
Idag har jag fått lägga ned tid på att hitta tågbiljetter som ska ersätta inställda flyg. I morgon ska jag åka på tjänsteresa till Karlskrona och det ska bli trevligt. Jag hoppas att vi får möte våren i jämförelse med den kalla vind som vi har här i Dalarna. Hoppas även på att kunna ta massor med fina fotografier, som jag kan visa er här på bloggen.

Just nu sitter jag och grunnar över hur jag ska packa för några dagars tjänsteresa. Den här årstiden kan det vara besvärligt att veta vad som kommer att möte en. Just nu sitter jag och tomtittar rakt ut i tomma intet och inom någon timme faller säkert polletten ned! hahaha

Visst är det märkligt att jag ska behöva en sådant här anteckningsblock? Förstår inte....

Blandat // 1 kommentarer

En tur runt Dalarna

Publicerat 2010-04-18 17:47:41
Idag har vi guidat våra gäster från Malmö runt Dalarna. Bilderna här nedan är tagna vid Rättviks långbrygga där ångbåtarna från förr hämtade upp resenärer. Bryggan är 600 meter lång för att komma förbi lågvattnennivån.
Det var kallt men det var ändå mysigt att få gå ut och titta ut över Siljan och Rättviks kyrka. Tyvärr slutade kameran att fungera precis här och det kändes tråkigt.
...
...
Foto: Jag
Canon EOS 450D
...
Vi åkte via Tällberg och därefter till Leksand där vi stannade till vid Siljans Café för att fika. Vi kände oss lite frusna och det kändes skönt att få komma in i värmen. Därefter stannade vi till vid Leksands Bröds fabrik i Leksand.
...
Snacka om Dalarna! Telefonkiosk i Tällberg!
Foto: Jag
Kamera: Min Iphone
...
Björn och Rocky på Café Siljan i Leksand!
...
Kul eller hur! De här halva änderna satt i taket på Siljans Café! VILL HA!
...
Björn och Rocky utanför Leksands bröd i Leksand!
Foto: Jan
Kamera: Min Iphone

Vänskap // 0 kommentarer

Fototriss 91 - TEMA "Metall"

Publicerat 2010-04-18 17:04:26
Veckan utmaning i Fototrissen är metall och det uppskattade jag verkligen. Jag gillar att fota materiel som förändras över tid och som finns nära oss i vår vardag. Här nedan har jag hittat motiv i olika miljöer och vid olika tillfällen och sammanhang.
Min sons flickvän har en näsring och det skulle ha passat in veckans tema men tyvärr slutade kameran att fungera när batteriet tog slut. Det får bli en annan gång.http://fototriss.blogspot.com/


...


Rättvis ångbåtsbrygga 18 april 2010. Förankringskedja
Foto: Jag, Canon EOS 450D, Lens 50mm, 1:1.4

...

Järnbitar på en sandlåda! Fotat april 2010
Foto: Jag, Canon EOS 450D, Lens 50mm, 1:1.4

...

Guldring men sten av granat.
Foto: Jag, Canon EOS 450D.

Foto // 37 kommentarer

Ett glas vitt vin

Publicerat 2010-04-16 22:07:54
En stilla stund på altanden och vi smakar på var sitt glas vitt vin. Jag ser solens strålar möta glaset och jag tar fram kameran för att hitta olika effekter som kan skapa olika utryck i bilden. Vad tycker ni?
...
På vår tomt står ett päronträd som ni ser avtecknat sig i det lilla glaset!

Foto // 3 kommentarer

Lunch med JennyBeata

Publicerat 2010-04-16 16:29:12
Idag har jag lunchat med Jenny på cafe Peace and love i Borlänge. Som vanligt är det en trevlig miljö och häftigare blir det när man får möta sina bästa vänner där. Människor kommer och går och caféets kunder sträcker sig mellan Trafikverkare och mysiga ungdomar som älskar musik, politik och att få vara lite unika och annorlunda. Det gillar jag helskarpt.
♥♥♥
Foto: Jag
Kamera: Min Iphone
JennyBeata på café Peace & Love
KRAM PÅ DIG VÄNNEN!
♥♥♥
...och så har jag fyllt på med bilder på både vänner och interiörer!
...
Nu är det dags för mig att sätta igång och mocka spiltan (som en vän till mig från förr alltid sa när hon skulle hem och städa) när jag väntar besök från Malmö. I morgon kommer äldsta sonen Björn och hans tjej Rocky till oss och det ska bli fantastiskt kul. Senast jag träffade sonen var i julas och Rocky i somras så det känns som att det är dags att träffas.
.
Jag är ingen vän av matlagning i vanliga fall och det kommer inte att bli enklare i helgen. De båda äter inte kött och min son är därtill vegan. Jag tror att jag löser det med att de får laga maten för oss alla. Bra lösning, eller hur!
.
♥♥♥

Vänskap // 1 kommentarer

Varför skriker folk.....

Publicerat 2010-04-15 16:10:22
...... i Amerikanska TV program? Mr Buddha blir irriterad över ljudet när jag tittar på amerikanska TV produktioner. Med tiden har jag insett att han har rätt och jag undrar över om det är så i verkliga livet eller om det är produktionsteamet som piskar upp folk. Är det någon annan än jag som reflekterat över detta?


...


Blandat // 2 kommentarer

Tårta igen

Publicerat 2010-04-15 15:53:11
En av våra chefer slutade idag och vi blev bjudna på tårta. Det speciella denna gången var att tårtan var speciellt utformad just för det här tillfället. En dotter till en av mina arbetskamrater utbildar sig till konditor och har gjort den här tårtan. Tårtan var bl.a. fyllt med choklad och hallonmouse med det smakade underbart.
Titta gärna in på hennes blogg:   http://littlepieceofcake.blogg.se/2010/february/rosor.html
.
Foto: Jag
Kamera: Min Iphone

...

Blandat // 0 kommentarer

Vatten

Publicerat 2010-04-14 16:44:00
Jag tränar och tränar på att få till bra vattenbilder. Jag har en utmaning och den är att fotografera flytande, brusande vatten i naturen och försöka återskapa brusets effekter. Jag längtar verkligen efter att hitta den rätta miljön. Jag får skicka ut Mr Buddha på spaning, så får vi se.
...
Foto: Jag
Canon EOS 450D, lens 50mm 1:1.4, f 7.1, 1/250
Den här gången hoppade jag över close-up filtret.

Foto // 2 kommentarer

Fotosejour på lunchen

Publicerat 2010-04-14 16:37:18
I morse packade jag ner kameran i min väska och det är jag ganska nöjd med just nu. När jag gick ut på lunchen passerade jag en blå container och nära den stod en tall med massor av tallkottar som rasat ned under hösten/ vintern. Här nedan hittar ni resultatet. De blå bilderna ser ut som jag bildbehandlat men så är det inte. Den blå containern förstärker himlens vackra blå färg.
●●●
●●●

Foto // 1 kommentarer