Vinterkräksjukan har slagit till

Publicerat 2010-02-28 20:24:31
Nu har jag åkt på vinter-kräk-sjukan och mår inte så särskilt bra. Jag fick vända i dörren på jobbet och bege mig raka vägen hem! Puh..... Smittan sprider sig som en löpeld genom landet och den smittar oerhört. JAG HOPPAS DET VÄNDER SNART!
Just nu ligger jag som en liten disktrasa i sängen och tittar på herrarnas 5 mil! Vet inte om jag tycker att det är så spännande men jag hoppas kunna hålla mig vaken till hockeyfinalen. 
Jag lovar alla mina trogna läsare att jag skall försöka komma igen redan i morgon.


---

Blandat // 2 kommentarer

Inspiration

Publicerat 2010-02-27 18:49:54
Foto: Lena Rollmar Kårén
Canon EOS 450D, 50mm, 1,4

Foto // 0 kommentarer

Det börjar att....

Publicerat 2010-02-27 13:43:45
.... bli mildare! Det är plaskigt och tråkigt men ändå känns det som att det går åt rätt håll. Mr Buddha jobbar i kväll och jag har nyss kommit hem efter ett morgonpass på jobbet. Eftermiddagen kommer jag att tillbringa i soffa och titta på en mysig film. Känner för en feelgood variant. Vi får se vad jag hittar på.
-♥-
-♥-

Blandat // 0 kommentarer

Frånvarande

Publicerat 2010-02-26 11:53:32
Ursäkta om jag inte uppdaterat bloggen på några dagar men jag är upptagen, dygnet runt, med snöproblemen inom svensk järnväg. Kommer igen imorgonkväll!

Kram
Blandat // 2 kommentarer

ADHD varning

Publicerat 2010-02-24 18:15:25
Från vart kom all min energi? Efter att ha plockat undan i köket parkerade jag mig i soffa för att titta i tidningen "tove hem & trädgård" som kom med posten idag. I tidningen hade de ett repotage om badrum och jag blev så pass inspirerad varför jag kastade mig in i badrummet "med dödsförakt" och började städa. Det var behövligt och det doftade underbart när jag var klar.
...
...
Det luktar så underbart!
...

Inspiration // 2 kommentarer

Snart helg

Publicerat 2010-02-24 16:55:02
Idag har jag fått kappan, som jag visat i ett tidigare inlägg, såld och det känns bra. Det är roligt att få dela med sig av vackra saker och jag hoppas att köparen får mycken glädje och beundran för det vackra plagget.

Idag har jag tagit en lång promenad och det är så otroligt vackert ute. Lagom kallt och man kan andas och njuta utan att kylan biter för hårt i skinnet. Vidare tycker jag tycker veckan har gått fort och snart är det helg igen.
...
...
...
SÅLD

Foto // 1 kommentarer

För det som göms i snö kommer......

Publicerat 2010-02-23 16:25:15
Det är inte lätt att hitta ett bra ämnen att blogga om den här årstiden. Det är inte så mycket som händer men ändå lever vi alla i en vardag som består av 24 timmar. Jag tittade ut och funderade över vad jag skulle skriva om och bestämde mig för att fånga dagen "Carpe Diem" genom att gå ut i solen. Trots att väderlekstjänsten lovar oss mer kyla och att tågtrafiken kommer att påverkas ytterligare några dygn så vet jag att allt bara kan bli bättre.
-♥-
-♥-
För det som göms i snö kommer fram i tö, pling, pling....
...
-♥-
Mitt päronträd med korkar och lyktor!
...
-♥.

Här har jag försökt ta några fotografier på en pudelvalp. Inte lätt!
...

Foto // 1 kommentarer

Konst i sand

Publicerat 2010-02-22 17:49:09
Passa på och titta på en av många talanger!
...

Konst // 2 kommentarer

Minnen från och längtan till vår och sommar

Publicerat 2010-02-22 17:42:49
Jag tror vi alla längtar till våren och sommaren, eller hur! Jag som inte är någon vintermänniska tycker att det får räcka nu med kylan. I morse var det -23C när jag försökte starta bilen och den mådde inte särskilt bra.
.
Jag sitter här framför datorn och drömmer mig tillbaks till vår senaste utlandsresa. Det var så härligt romantiskt att få åka med sin käresta till värmen och allt otvunget. Allt blomstrar, vädret är behagligt och vi kunde bara vara. Även flygresan var en njutning trots allt. Även om väntan är lång att få stiga ombord på flyget, maten är halvkass och vi sitter trångt, så är det ändå en ganska mysigt. Jag kommer särskilt ihåg när tar mitt glas champagne och samtidigt tittar ut över molnen. Oh, vad härligt!
.
Jag minns även vår långa promenaden efter strandlinjen, när vi stannade till och gjorde ett hjärta av stenar och ritade in våra initialer. Wow! Tänk er att få uppleva detta trots att man är över 50 år gammal.
.
Vidare minns jag känslan när min son Björn kom hem och vi satt under min korkek och filosoferade (egentligen är det ingen ek utan ett gammalt päronträd som jag hängt korkar i). Mys!
.
Jag hoppas vi får känna doften av våren snart!

Hjärtligt // 1 kommentarer

Feeling good

Publicerat 2010-02-21 16:48:22
Vi har fått besök av Bella (Mr Buddhas dotter) och vi har haft det mysigt tillsammans. Vi har ätit och tittat på film. Hon har saknat sin pappa så och nu fick de äntligen tillfälle till att träffas. Jag försökte lura med mig dem ut för att ta några häftiga snöbilder men icke sa Nicke. Mr Buddha var övertygad om att han skulle bli dödssjuk om han skulle komma i kontakt med den vita snön.
.
Själv passade jag på att ta en lång promenad i snöyran och det känns riktigt bra.
-♥-
Bella och Mr Buddha
....

Vänskap // 3 kommentarer

Om du lämnar mig nu - Lars Winnerbäck och Miss Li

Publicerat 2010-02-20 18:23:22

Film/musik // 0 kommentarer

Hair & Skin

Publicerat 2010-02-20 15:51:49
Nu har investerat i" feel good" produkter och kommer att belägra badrummet resten av eftermiddagen. Kan verkligen rekommendera!
-♥-
Tony&Guy volyme Shampoo, volyme Conditioner, Kings & Queens Showergel, body butter
Kicks

Blandat // 0 kommentarer

Grattis Rocky

Publicerat 2010-02-20 11:25:47
Idag fyller min äldsta sons flickvän Rocky år och jag vill passa på att gratulera henne! En härlig tjej med karaktär!
...
...
Jag tycker om den här bilden!

Blandat // 3 kommentarer

En kreativ lördag

Publicerat 2010-02-20 11:16:32
Vi hade en fantastiskt trevlig kväll igår med god mat och ett trevligt värdpar. Tack för gästfriheten! Jag har sovit gott i natt och belönat mig med att ligga länge kvar i sängen med tidningen och morgonfika på bricka! Mr Buddha försvann tidigt imorse för att åka till Tällberg. Han ska hjälpa till med takläggning i det här ovädret!!?? Jag hoppas verkligen att de har säkerhetsanordningar för att skydda sig.
Idag skall jag fokusera på att måla akryl och sitta och skissa för att locka fram min inspiration. Jag har en tavla som väntat på mig ett bra tag nu och det börja bli dags att göra den färdig. Jag gillar nakenstudier och skall försöka skissa fram några modeller som jag sedan utvecklar på duken. Jag skall även försöka ta lite bra bilder!
Vi ses!
-♥-
-♥-

Blandat // 1 kommentarer

Friday afternoon

Publicerat 2010-02-19 15:13:29
Nu har vi under två timmar skottat undan snön utanför huset och känner att det börjar bli NOG! För att klara av all snö försöker jag drömma mig bort till en tid då jag ligger under ett citronträd och bara njuter. Det finns inget vackrare än ett träd med gul citroner, eller hur! Dalarna är vackert och har det mesta men det jag saknar är havet. Det är så avslappnande att få sitta på en klippa och bara lyssna.
.
Nu är det dags att sluta drömma och ta tag i helgstädningen och klä mig för en middag ikväll. Det skall bli så skönt att få gå bort och bli ompysslad av goda vänner.
...
Doften av citron
...
Bruset från havet

Foto // 1 kommentarer

Sveriges okända formstjärnan

Publicerat 2010-02-18 18:02:05
Idag på fikaraste fastnade min uppmärksamhet på en artikel om en okänd svensk kvinnlig designer. Bilden var så vacker på henne från den tiden varför jag inte kunde låta bli att läsa vidare.
...
...
Visste ni att Greta Magnusson Grossman var/är märkvärdigt okänd i Sverige men var designikon i USA på 50-talet. 1940 lämnade hon Sverige för Los Angeles och blev en central figur inom LA - modernismen.
...
...
...
Läs vidare i DN kulturbilaga onsdag 17 februari 2010

Konst // 0 kommentarer

Middag med Mr Buddha

Publicerat 2010-02-18 17:39:24

I eftermiddag belönade vi oss med en middag på en Sushi restaurang i Borlänge. Det var så fantastiskt gott och man upplever en sån skönt mättnad efter en sådan måltid. Mums fillibabba!

...

Det är inte lätt att fotografera mat så den ser aptitlig ut. Här bjuds på strimlad oxfile, kycklingspett, ris och sushi.
-♥-
Tillbehör
-♥-
Halvtaskig bild!
-♥-

Blandat // 0 kommentarer

Vårt andra OS guld

Publicerat 2010-02-17 18:25:51
Björn Ferry
Skidskytt

Sport // 0 kommentarer

Lika inför lagen

Publicerat 2010-02-17 18:15:20
Av någon anledning tycker jag att det känns bra att en anställd vid skatteverket gripits för grovs skattebrott. Det handlar om demokrati att alla är lika inför lagen. Jag gillar öppenheten inför media och att det inte förekommer en mörkläggning för att säkerställa Skattemyndighetens anseende.
-♥-

Text - bilder??Blandat // 0 kommentarer

Så här kan det bli när man grunnar

Publicerat 2010-02-16 17:53:28
Nu har jag suttit en stund vid datorn och grunnat över vad jag skall skriva om. Sport? ..nej! Konst, ingen inspiration. Hittade en bild i mitt arkiv och började grunna över vad den ger mig för tankar och känsla och det blev så här:
"Det susar i säven, det sävar i susen och jag känner mig sugen på en isglass! "
NEJ, INTE BRA....
-♥-
Foto: Lena Rollmar Kårén, Canon EOS 450D lens 50 mm 1,4 + Cloes up +4.

Foto // 1 kommentarer

Vi har tagit vårt första GULD

Publicerat 2010-02-15 20:17:15
Hon tog den......Charlotte Kalla!
-♥-
Härligt!

Sport // 1 kommentarer

- 14 C

Publicerat 2010-02-15 19:04:27
De senaste dagarna har det varit riktigt skönt på dagarna och jag har fått en känning av våren. Det har droppat från taken och snön har sakta sjunkit ihop. VAD JAG LÄNGTAR EFTER VÅREN.  Däremot har termometen idag visat -14 C och jag tycker att de börjar räcka med kylan.
Mina tankar backar tillbaka till 1987 när vi, under en längre period, hade låga temperaturer. Jag arbetade som polis och jag upplevde att kylan var besvärligt och emellanåt ganska tråkigt. Det var då jag bl.a. förfrös mina händer och som jag har känningar av än idag och det tråkiga var att det inte fanns så mycket att ta sig för därför att ingen människa var intresserad av att visa sig ute. HUVVA som vi säger i Norrland!
...
Dalälven 2010
Foto: Lena Rollmar Kårén Canon EOS 450D
...

Foto // 1 kommentarer

Valentine song

Publicerat 2010-02-14 20:19:59

Film/musik // 2 kommentarer

Nu känner jag mig så här igen

Publicerat 2010-02-14 19:39:48
Dagen har bestått av massor med mat, kakor och mycket annat med grädde på! Pust...... All  min kraft som återstår går åt till att försöka hålla ögonen öppna fram till kl. 21.00. Jäsp.......
-♥-

Blandat // 1 kommentarer

Livsfarligt

Publicerat 2010-02-13 19:10:50
Choklad, socker och passion är livsfarligt!
Stämmer det?
...

Hjärtligt // 2 kommentarer