Känner sorg.....

Publicerat 2010-01-31 09:45:48
..... när jag hör rapporteringen om den högt uppsatt polischef som är misstänkt för våldtäkt och försök till våldtäkt mot barn. Jag känner mig förbannad över att ett sådant maktmissbruk av en person som fått ett förtroende.  Jag har själv i många år arbetat som polis och vet hur utsatta poliserna är och att de i vardagen måste skydda sin trovärdighet. Allmänheten måste känna trygghet och ha ett förtroende för polisen, som är en viktig del i det demokratiskt system. Däremot känner jag mig stolt över att polisen inte mörkar en sådan här historia utan hantera de egna interna problemen på samma sätt, som vilken misstänkt som helst.
Vi måste visa stöd och skapa skydd för våra utsatta barn och kvinnor!

...

När jag nu bor i Dalarna måste jag visa några dalahästar!
Så här fridfullt borde alla få ha det!


Blandat // 2 kommentarer

En mysig eftermiddag

Publicerat 2010-01-30 18:58:11
Nu har jag suttit några timmar och försökt få till ett personligt fotoalum. Har funderat på mottagarna och försökt hitta ett uttryckssätt som passar dem. Jag tror att jag har prickat rätt men vi får se. Jag kanske avslöjar en del men innehållet är hemligt.......
Jag känner mig riktigt nöjd.

Kreativt // 2 kommentarer

Cold Case Love

Publicerat 2010-01-30 12:37:03

Film/musik // 1 kommentarer

Nu är det kärvt .....

Publicerat 2010-01-30 12:32:21
..... för våra stackars små bilar som dag efter dag, natt efter natt, måste utstå kylan. Efter min promenad skulle jag iväg med bilen. Den stod är övergiven och jag tror inte den hade någon större lust att ge sig iväg på en tur. Is, is och åter igen is. Det som glädjer mig är att den, gång på gång, startar. Jag försökte avlägsna isen från rutorna men upptäckte snart att isen satt på insidan. Pust..........

-♥-
.
Här står min lilla pärla!
-♥-
Is på insidan av rutan och boven i dramat!
All snö som följer med skona in i bilen!
-♥-

Blandat // 0 kommentarer

En kall morgon

Publicerat 2010-01-30 09:21:06
Oh, vilken härlig morgon. Kylan biter i kinderna och all verkar lugnt och fridfullt ute. Efter att ha hämtat tidningen och kokat en kopp kaffe har jag krupit ned i sängen igen.
.
Till min stora glädje när jag öppnade bilagan till Borlänge tidning hade de med ett repotage från Formex, Norden största fackmässa för inredningsdesigners. Den nya trenden är kreativitet, enkelhet, färgglädje och enkelhet som ligger i tiden våren 2010. Efter år med dämpade, stilrena färger är det dags att ge hemmet lite tryck genom starka färger. En rosa telefon eller chockrosa slickepott. UNDERBART tycker jag. Den nya trenden skall dofta kreativitetet. Allt behöver inte vara perfekt!
.
Även jag har varit kreativ som jag utlovade i ett tidigare inlägg. Det finns inget att visa ännu men däremot kan jag visa några bilder från kvällen. Det var riktigt mysigt, tända ljus, massor med kaffe och ett glas vin emellanåt.
....
.
Presenter till mina grabbar! Jag tycker det är kul att passa på när jag ser något som skulle vara trevligt att ge bort.
Allt slås in i butiken och det mest spännande är att jag inte alltid själv kommer ihåg vad jag köpt!
.
.
Kreativitet
Kaffe, vin och massor med material!
.
♥♥♥
.

Kreativt // 2 kommentarer

Dammsug Sverige

Publicerat 2010-01-29 18:23:23
-♥-
-♥-
Den 1 oktober 2010 kommer 50 öringen och tas bort och Bris, Childhood och SOS-Barnbyar varför kampanjen Dammsug Sverige jobbar för att samla ihop pengar till att hjälpa utsatta barn. Det finns ungefär 350 miljoner 50-öringar i omlopp, alltså 170 miljoner kronor som kan komma till värdefull nytta.
.
Hur använder vi 50 öringen..... de flesta av oss har ingen relation till 50 öringen utan den bara ligger i börsen och skvalpar.
.
Nu hjälper vi alla till!
.
Ställ fram en burk på alla arbetsplatser, när den är välfylld, överlämna pengarna till insamlingen.
Se länk!
---

http://www.dammsugsverige.se/


Blandat // 0 kommentarer

Äntligen helg

Publicerat 2010-01-29 16:08:09
Nu är det dags att stanna upp och reflektera! Veckan har varit händelserik och krävt timmar av intensivt tänkande varför jag har behov av att ge min andra hjärnhalva mer stimulans. Högsta prioritet är mina målarpenslar och min kamera just nu!
Holy moment!

 

En av världens bästa låtar!

Lyssna och njut!


Film/musik // 0 kommentarer

Nu börjar det hända något.....

Publicerat 2010-01-29 15:52:23
...... som intresserar mig. Jag har hittat ett nytt klädmärke "Desigual". Häftiga kläder som påverkar mig genom sina starka färger och modiga mönster. Det är en påminnelse av 60-talet "Flower Power". Welcome! Må erkänna att jag har lust att åka direkt till en tygaffär och köpa massor med tyger!

Desigual är ett varumärke som härstammar från Barcelona och grundades år 1984 av den nytänkande schweiziske designern Thomas Meyer.
Vill ha!
Kläderna ger glädje!

Blandat // 1 kommentarer

Scrapbooking

Publicerat 2010-01-27 18:09:53
Något som ligger i tiden är Scrapbooking. En form av klippa/klistra där resultatet kan bli ett vackert kort. I välsorterade butiker finns specialmaterial och det arrangeras helgkurser för att lära sig tekniken.
.
För några år sedan fick jag ett gratulationskort från min son som påminner om den nya flugan Scrapbooking. Han använde de han hade för stunden och kortet blev så här charmigt!
...
...
Material:
En bit kartong
Gul eltejp
Ett allvarligt foto på sig själv
Spretig killig handstil
Ett frimärke (svårt att få fäste)
Klart!
Scrapbooking!

Inspiration // 1 kommentarer

Foto

Publicerat 2010-01-27 17:29:34
Under vecka har jag, via Facebook, fått kontakt med gamla skolkamrater från grundskolan i Timrå. Jag har genom åren fungerat en del över vad som hänt alla och hur de lever idag. Trots att vi inte träffats på över 35 år så har det varit enkelt att mötas igen. Några har lyckats väl och andra inte. Det som verkligen värmer mig är en vän som råkat ut för en allvarlig olycka men ändå har en positiv inställning till livet. En annan vän, hamnade under gymnasietiden i ett knarkberoende och har idag kommit igen och arbetar numer som behandlingsassistent. Otroligt starkt! Om du läser det här skall du veta att jag är stolt över dig! Brillan, tack för att du finns. Hoppas att vi kan träffas snart. Nu längtar jag efter att få åka tillbaka till Timrå och möta alla! Vi får se....
Här har jag tagit några bilder på mig själv. Syftet är att få visa lite mer av mig som person och samtidigt försöka få lite variation. När jag tittar tillbaka de senaste veckorna har bloggen dominerats av arrangerade intreriörbilder utan mänsklig närvaro. Har labbat lite med bilderna för att träna mig i ett bildredigeringsprogram.
-♥-
-♥-

Foto // 4 kommentarer

Inspiration - Foto

Publicerat 2010-01-26 18:13:34
Nu har den efterfrågade parfymen, som jag talade om i ett tidigare inlägg, kommit! Jag som gillar att fotografera utnyttjade åter igen tv:n för att skapa effekter. Jag tycker att det blev läckert!
...
Foto: Lena Rollmar Kårén, Canon EOS 450D, Lens 55 mm, ISO 1600.
...

Foto // 0 kommentarer

Konst - Anders Björnhager - Borlänge

Publicerat 2010-01-26 17:32:06
Anders Björnhager
Konstnär
...
Jag gillar ljuset i fönstret och den röda stammen som som tecknar sig i bakgrunden!
Vill ni veta mer om konstnären och hans konst gå in på länken nedan!
http://www.konstnarer.nu/bjornhager/presentation/index.html

Konst // 0 kommentarer

En dag hemma hos Anna-Kari

Publicerat 2010-01-25 21:19:59
...

Foto // 0 kommentarer

Konst 2009

Publicerat 2010-01-25 20:42:48
...
Foto: Lena Rollmar Kårén, Canon EOS 450D, Lens Ef 50mm 1:1.4
Akryl: Målad av mig 2009
...
Akryl: Målad av mig 2009
...

Konst // 1 kommentarer

Nu har jag ägnat 4 timmar i köket åt.....

Publicerat 2010-01-25 20:34:51
....... att laga massor av mat. Det kändes riktigt skönt att få uppleva alla underbara dofter samt stoltheten av att tagit mig tid till att lagat bl.a. traditionell husmanskost. Att fotografera mat är inte lätt därför att maten kan lätt framstå som grotesk i vissa vinklar. Vad tycker ni!Pannbiff!

Här har jag plockat bort ströbröd, mjölk och lök. Kör rakt av med massor av kryddor, massor av grädde och äggulor. Det går inte att misslyckas.

...Lasagne!

Bas enligt grundrecept med inslag av det som fanns i kylskåpet och inslag av rester från sleven som legat i dillköttet! Allt går om man bara vill. Jag lade en kruka med basilika i maten för att lätta upp bilden!

...Dillkött!

Långkok! Underbara dofter från en gryta som puttrat i timmar. Mums! Jag letade febrilt i kylskåpet efter något som kunde höja bildens värde men hittade bara morötter. Bilden blev ännu mer grotesk varför det fick bli så här!

Foto // 1 kommentarer

Tävling - tandblekning

Publicerat 2010-01-24 20:36:15
Vill ni vara med i en utlottning
Tandblekning!
Gå då in på
http://ohstlin.blogg.se/2010/january/tandblekning-utlottning-x-4.html

Blandat // 0 kommentarer

En stilla kväll framför TV

Publicerat 2010-01-24 20:13:54
I kväll har vi tittat på filmen " Inglourious Basterds", av Ouentin Tarantino. En annorlunda film, som alltid när Tarantino regisserat. I filmen spelades bl.a. låten "Putting out fire with gasoline" med Dawid Bowie. Låten skapade massor med positiva minnen.
...
...
Filmen var lite väl våldsam för min del!
...

Film/musik // 0 kommentarer

Har belönat mig med ......

Publicerat 2010-01-24 17:15:42
..... en klänningen från Odd Molly. ♥
...
Jag önskar att de här söta trosorna från Odd Molly skulle passa min kropp!

Inspiration // 3 kommentarer

Underbara varelse

Publicerat 2010-01-24 14:34:04
Visst är den ljuvlig!
-♥-
-♥-
Vi har funderingar på tillökning i familjen. Känner bara kärlek!

Blandat // 4 kommentarer

Bok - MacBook

Publicerat 2010-01-24 09:59:10
Nu har det kommet ett fodral till MacBook som är utformad som en bok. Låter det rörigt titta här!

-♥-
-♥-
Tanker från tillverkaren är att ägaren bättre kan skydda sin dator från stölder genom att gömma den i en bok. Kanske det! Läs mer här

Inspiration // 2 kommentarer

Nu är det söndag

Publicerat 2010-01-24 00:54:15
Nu måste vi gå och lägga oss efter en trevlig kväll!
Sov Gott!
...

---


Film/musik // 0 kommentarer

En trevlig kväll

Publicerat 2010-01-24 00:38:34
Kvällen har varit trevlig tillsammans med Annicka och Lars. Vi åt gott och hade många intressanta dialoger.

Kvällen meny:
Förrätt: Avocado med räkor och romsås
Huvudrätt: Västerbottenpaj, sallad (blandad med spenat och tomat/gurka)
Efterrätt: Fräsch lemoncurl/yogurt med jordgubbar.
...

Blandat // 0 kommentarer

Katastrofen på Haiti

Publicerat 2010-01-23 10:32:45
Jag har lämnat ett bidrag!
---
---
Vilken fruktansvärd katastrof!

Blandat // 1 kommentarer

Dofter berör

Publicerat 2010-01-23 09:30:23
Att dofter berör känner vi nog alla till men att en parfym kan ha en stor betydelse fick jag påminnelse om igår kväll. Mr Buddha, som är en person med starka känslor, berättade att han kände en olustkänsla när han kastade min tomma parfymflaska. Han saknade doften för den är starkt förknippad till mig och att han påverkas av den.


Det kanske är viktigt att vi kommunicerar med varandra om vilka dofter vi berörs av! Ett tips till er som upplever dofter och inte vet vad det är för sort, ställ frågan, "ni doftar gott vad heter doften! Naturligtvis går det bra att kommunicera med sin partner också!
Jag måste naturligtvis beställa doften!
---


Jag som gillar färg och form reflekterade över en flaska för en herrdoft från diesel!

---


Visst är den läcker!

"Diesel only the brave"

---


Ni kanske tycker att mina inlägg pendlar mellan djupa viktiga frågor till flärd men det är så vår vardag ser ut!

Inspiration // 2 kommentarer

Landminor

Publicerat 2010-01-23 08:28:06
Visste ni om att sedan 1975 har ungefär 1 miljon människor dödats eller skadats av landminor och det innebär att en person drabbas i halvtimmen. 35 % är barn. Den största koncentrationen av minor är i Afrika och Asien därför att landminan det är ett billigt krigsredskap. Jag tycker att det får räcka nu!...


Blandat // 0 kommentarer