Rommehed

Publicerat 2010-07-31 14:59:46
Idag har Mr Buddha och jag varit på en tur runt Borlänge för att hitta några härliga motiv att visa er här på bloggen. Vi hamnade ute i Rommehed och hittade den här gamla ladan och en bensinmack från förr. Det var så häftigt!
...
Patena
...
Nostalgitripp
Om ni vill se mer bilder gå gärna in här
...
Jag undrar just vad de har att erbjuda här? Hahaha

Foto // 1 kommentarer

Jasmine Kara

Publicerat 2010-07-30 22:51:05

Film/musik // 1 kommentarer

Friday afternoon

Publicerat 2010-07-30 18:52:50
Vänner! Nu är det fredag och det känns så härligt att få komma hem till sin vän och känna att man har två härliga lediga dagar framför sig. Vi har delat på en god flaska vin och delat på en pizza :-). Det har regnat en hel del men på eftermiddagen tittade de starka solstrålarna fram och det var så fantastiskt vackert. Efter maten spelade Mr Buddha och jag poker och jag VANN! Jag spöade honom så det visslade om det! Nice!
.
Kebabpizza och ett gott rött vin!
...
Mr Buddha tror att han ska vinna! Hahaha
...
Min hand när jag krossade honom                                           Beviset ser ni här!

Blandat // 3 kommentarer

En till blogg - klar

Publicerat 2010-07-29 22:16:49
Nu är min fotoblogg etablerad men jag har fortfarande mycket att lära i tekniken! Alla bloggleverantörer fungerar olika varför jag får trixa ett tag.
Välkommen och titta in!
http://rollmar.blogspot.com/
...
Skåne 2010

Blandat // 0 kommentarer

Macro Lovers #33

Publicerat 2010-07-29 21:31:02
Den här bilden har jag inte ens redigerat och det känns så häftigt! Vill ni se andras utmaningar gå gärna in här.

...

Foto // 7 kommentarer

Värdelös dag

Publicerat 2010-07-29 16:52:50
Rubriken kanske låter lite väl drastisk men just nu har vi ett värdelöst väder. Det bara regnar och regnar och det känns tungt. Ett tryck som gör att det känns som att mitt huvud ska spricka. Det vänder säkert, hoppas jag! Vidare känns det att det är första jobbarveckan efter semestern och det ska bli riktigt skönt att få lite helg. När man kommer in i vardagen uppskattar man sin lediga tid. Känner för lite rött vin med något gott till!
.
Idag har jag ätit lunch med en av mina bästa vänner Maria. Allt sas på 35 minuter. Det finns inget som kan stoppa oss och det är så man ska känna när man har riktiga vänner :-D.
...

Foto // 2 kommentarer

En till blogg

Publicerat 2010-07-28 19:18:07
Nu har jag suttit i ungefär två timmar för att försöka skapa mig en till blogg. Jag har försökt få hjälp med att justera min design i den här bloggen utan att få hjälp. Därför har jag beslutat mig för att skaffa mig en till blogg som ska bli en fotoblogg. Jag hoppas att en av mina favoritbloggare kan hjälpa mig med vissa justeringar. Jag vore så tacksam :-D Naturligtvis kommer jag att fortsätta med mina vardagliga inlägg på den här bloggen men den nya bloggen kommer att ha större fokus på fotografier och bildbehandling. Jag kommer att försöka lägga länkar emellan de båda bloggarna.
.
Just nu sitter jag i min trädgård med datorn i mitt knä. Det är varm och skön och ingen sol som stör bildskärmen. Mr Buddha jobbar och jag hoppas han kommer hem snart för en gemensam middag:-)
...

Foto // 0 kommentarer

Magiskt

Publicerat 2010-07-27 20:58:47
Jag och Mr Buddha tog oss en tur, i det vackra eftermiddagsvädret, till Frostbrunnsdalen! Det var magiskt med stillheten och alla vackra färger. WOW
...
Skogshallon
Den här bilden är verklig förutom att jag förstärkt de ljusa partierna. Det var magiskt!

Foto // 6 kommentarer

Det som ligger närmast hjärtat!

Publicerat 2010-07-26 21:41:39
Just nu fick jag en ingivelse och måste bara skicka en hälsning till våra barn!
Love

Hjärtligt // 6 kommentarer

You`ll never walk alone

Publicerat 2010-07-26 18:49:13
Jag vill verkligen bjuda er på den här föreställningen. Idrottsintresserad eller inte så är detta bara underbart. Jag har själv hört kören i verkligheten och det var urhäftigt! Vid det tillfället var det 42 000 Liverpool fans som levererade den klockrent! Jag bara ryser!
...

Film/musik // 4 kommentarer

11 månader till nästa huvudsemester

Publicerat 2010-07-26 18:20:28
Back in Business! Det var riktig trevligt att få komma tillbaks till jobbet idag. Hade 265 mail i inboxen och "no koll" över vad som väntade mig. Naturligtvis hade jag koll men känslan fanns där när jag klev in i mitt tjänsterum. Det enda negativa var att ventilationen i lokalerna gick för högtryck så det kändes riktigt kallt. Fick krypa in i min jeansjacka efter lunchen.
.
Av 25 kontorsplatser var vi bara fyra som var på plats. Min chef Anders jobbar en vecka till innan sin semester och det var riktigt roligt att få träffa honom innan han försvinner. Han är en underbar person med ett STORT hjärta. Tänk er att centralbyråkrater kan han stora varma hjärtan. Så är det!
.
Jag känner mig lite seg varför jag kommer att krypa upp i soffa och titta på något spännande! Kram
...

Foto // 3 kommentarer

Door

Publicerat 2010-07-25 10:13:50

Foto // 3 kommentarer

En härlig fotoblogg

Publicerat 2010-07-25 10:06:04
Varje dag går jag in på Louise Alexanderssons fotoblogg. Hon levererar underbara bilder med härliga dova färger som jag gillar. Jag tycker att hennes bilder utstrålar en harmoni samt motiv från miljöer i Skåne som jag bara älskar.
.
Hon har fått förmånen att visa några av sina bilder i tidningen Residence och jag tycker det är kul att hon fått den möjligheten.
.
Gå gärna in här titta på hennes underbara bilder!
...
...

Foto // 1 kommentarer

Kulet väder

Publicerat 2010-07-25 08:52:59
Idag regnar det och det är min sista lediga dag på semestern. Jag tycker att det är lite mysigt att få ligga under täcket och bara trycka. Slippa tänka på ordet "måste måste" utan bara belöna mig med att göra ingenting. Efter det här inlägget kommer jag att krya tillbaks under täcket. PS. Jag vill att det fina vädret ska komma tillbaka i morgon DS.
.
En bild på ett magasin där ett museum är etablerat som handlar om Bergslagens gruvhisoria!
...
...
Den här vindan hittade jag i anslutning till det magasin som jag visade i bilden ovan. Den var dekorerad med det mesta och den skapade lite funderingar hos mig. Vad i hela friden symboliserade den och i vilket syfte. Har ännu inte fått något svar men min tolkning är att den är en del i en kreativ aktivitet med ett fritt skapande.

Foto // 5 kommentarer

Lime

Publicerat 2010-07-24 15:50:20

Foto // 2 kommentarer

Jag kan bara inte låta bli!

Publicerat 2010-07-24 15:41:22
På vår gård bor det en flicka som heter Engla. Hon är 5 år med en mycket stark personlighet. Hennes mamma känner ofta oro över vad hon kommer att säga när hon möter en ny person. Ofta är det sanningar och vi vuxna är präglad av att visa respekt och eftertanke men barnen är mer spontana.
.
Mr Buddha har för vana att gå i kortbyxor utan tröja när det är varmt. Han är en social person vilket innebär att han pratar med alla när som helst och hur som helst och det har fröken Engla noterat. Igår kväll var vi bjudna till våra grannar och då fick jag höra följande historia. Ni ska veta att jag skrattade gott!
.
Som vanligt hade Mr Buddha varit ute på gården. Engla sitter i bilen och ser honom och plötsligt säger hon:
"Herregud ska han alltid gå naken och borde han inte åtminstone ta på sig en BH" Alla i bilen brast ut i ett gapskratt! Män som börjar bli äldre och lite rund får ofta tuttar!
.
När jag lagt mig i går kväll fick jag ett utbrott i skratt när jag tänkte på Buddha i BH!
....

Blandat // 4 kommentarer

Micro Lovers #32

Publicerat 2010-07-23 13:19:04
Vill ni se fler utmaningar gå gärna in här
...

Foto // 8 kommentarer

Grattis Bella

Publicerat 2010-07-22 19:31:01
Mr Buddhas yngsta dotter har framgång med sin blogg genom många besökare och ett framgångsrikt koncept. Genom det har hon hamnat på första sidan på Dalarnas största tidning "Falu Kuriren". Grattis Bella!
Gå in och läs här
...

Vänskap // 1 kommentarer

Summering av min semester

Publicerat 2010-07-22 15:27:38
Hittills har den här sommaren varit händelserik med många besök på olika platser i landet. Det som har påverkat mig mest är Skåne med de fantastiska badstränderna i Falsterbo och Sandhammaren. Vidare har Norrtälje också påverkat mig med den idylliska miljön med rosor efter fasaderna.
.
Här kommer ett bildkollage från den senaste månaden!
...
Rapsfält på vägen mot västkusten             Fjällbacka                                  Fiskebäckskil
Jordgubbstårta                                                                                            Varberg
Tylösand                                        Falstero                                      Sandhammaren
Norrtälje                                           Valsan                                    Styrsjöbo

Blandat // 4 kommentarer

Ansvar för sitt eget liv

Publicerat 2010-07-22 10:45:13
Varje människa har ansvar för sitt eget liv och handlande. Jag har under mitt vuxna liv, både som polis, chef och medmänniska, mött människor som målmedvetet projicerar sin ångest eller sina egna värderingar på andra människor. Det kan innebära att det skapar obehag och förvirring som uppmuntrar till ett avståndstagande hos arbetskamrater och andra nära. Jag anser att vi alla måste fundera över vad som händer i det inre jaget.
.
För er som blir utsatta för obehag, ställ frågan: Vad har jag med detta att göra? Gör något åt det! Anser ni att ni inte har med saken att göra, leverera bort känslan och avstå från umgänge. Har människor runt er problem låt de själva ta ansvar för sitt handlande! Naturligtvis ska vi lyssna men inte hur mycket och länge som helst! Det finns proffs för sådant!
.
Min bestämda uppfattning är att vi alla bör agera som goda människor och försöker visa kärlek och uttrycker sina känslor när som helst känslan dyker upp! Uttryck den! Undvik att bli utnyttjade och strunta i vad andra tycker!
.
Det finns så mycket elände i världen och vi i vår välfärd behöver inte skapa mer problem än nödvändigt. Titta er omkring, se vilka fantastiska människor det finns och njut att det ni har. Njut och gläds åt andras framgång! Det är ganska häftigt!
.
Jag tror att det är helande att vara positiv och det är den känslan jag försöker förmedla.
.

Vänskap // 7 kommentarer

Art

Publicerat 2010-07-22 07:32:26

Konst // 0 kommentarer

Ludvika

Publicerat 2010-07-21 19:24:50

Foto // 2 kommentarer

Trots allt blev dagen bra

Publicerat 2010-07-21 18:17:11
Jag vill skicka en hälsning till alla läsare att:  Livet blir enklare om man tänker "kärlek".
.
Idag har vi varit en sväng till Ludvika. En mycket gemytlig ort några mil söder om Borlänge. Genomfarten är bedrövlig men tar man sig från allfartsvägen är miljön underbar. Nice! Jag har tagit massor av bilder men det tar tyvärr tid när de ska passera Photoshop.
...
Den här fotografiet har jag tagit på en blomma, i en rabatt, på Gammelgården i Ludvika!

Foto // 1 kommentarer

Green day

Publicerat 2010-07-20 16:58:11

Foto // 9 kommentarer

Birds

Publicerat 2010-07-20 16:54:07
Idag har det varit mulet väder men jag tog ändå med mig min kamerautrustning för att hitta fina motiv. Jag hamnade på Sahlins strutsfarm i Borlänge. Det uppskattade var att de hade kycklingar i en bur ute på gården och de var så söta och rörliga. Jag må erkänna att det inte var lätta att få fokus på de små krabaterna. De hade också vuxna strutsar som bara stod bara stilla och glodde. De ser inte särskilt smarta ut! Mötet var roligt och jag hoppas ni gillar bilderna!
...
...

Foto // 2 kommentarer