En mer sval dag

Publicerat 2010-06-30 21:17:16
I dag har vi besökt Smygehuk, Trelleborg och Falsterbo. Det har varit mulet men v arm och jag tycker att det har varit riktigt skön. Jag orkar inte med allt för många dagar i rad i solen numer. Hoppas på bättre väder i morgon.
.
Det jag fastnade mest för idag var den staty, som stod placerad på en gågata i Trelleborg. Jag tycker att den är så läcker och signalerar "girlpower". Titta lite till vänster! Ser ni den hand som sticker ut under paraplyet.
.
...
Fotograferad med min Iphone!
...
Falsterbo! Ser ni hur de växer på taket!
Fotografiet taget med min Iphone!
...

Foto // 3 kommentarer

Falsterbo

Publicerat 2010-06-29 22:15:29
I morse lämnade vi Tylösand vid 07.00 tiden och kom till Falsterbo vid 09.00 tiden! När vi kom till stranden var vi i stort sett ensamma. Vi placera oss i närheten av badbryggan. Både Mr Buddha och jag somnade och när vi vaknade till var det "knökafullt" med folk runt om oss. hahaha... alla andra tänkte som oss!
.
Vi lämnade stranden vid 15.00 och åkte till centrala Malmö för att hälsa på min son Björn och hans tjej Rocky. De bodde så fint och de bjöd på god och nyttig mat. Nu är vi så trötta att vi nätt och jämnt kan hålla oss vakna.
.
Nu har jag skrivit några rader och vi får se vad som händer i morgon.
.
...
...
Här en bild på Björn och Rocky!

Foto // 6 kommentarer

Lysekil - Tylösand

Publicerat 2010-06-28 20:25:09
Idag har vi bilat från Lysekil till Tylösand. Det var ganska mulet när vi startade men när vi passerat Göteborg kom högsommaren. Det har varit varmt och både Mr Buddha och jag ser ut som två vidbrända tryffelsvin. Just nu sitter vi i skuggan ute i Tylösand och myser med var sin öl.
.
I morgon ska vi åka till Falsterbo och späka oss ytterligare och därefter upp till Malmö för att träffa min älskade son Björn och hans fantastiska flickvän Rocky! Jag tror att de skulle bjuda på vegansk sill! Visst låter det spännande!
...
Frillesås Varberg!
...
...
Tylösand!
...
...

Foto // 4 kommentarer

Fototriss Nr 100

Publicerat 2010-06-28 20:07:30
Den här veckan är det jubileum för fototrissen genom att det är den 100 utmaningen. Jag hade en idé om tolka texten "Jag vill köpa vingar för pengarna" men tyvärr har det varit alldeles för varmt där jag är och jag har inte orkat hitta mina tänkta motiv. Jag älskar vindkraftverk och hade mina idéer!
.
Idag har vi har bil från Lysekil till Tylösand i stekande värme. Vi har klarat av att besöka fyra badplatser och är fullständigt sönderbrända. Pust.... Bilderna jag visar er här idag är min presentation av svensk sommar frånvästkusten. Jag känner att tårarna kommer när jag känner alla dofter och ser bilderna här nedan. Det har varit så underbart! Hur det än går i fototrissen så känner jag mig otroligt lycklig just nu där jag sitter! Puss och Kram
....
Vill ni se andra bidrag gå gärna in på:
.
http://fototriss.blogspot.com/
.
Några vackra strån på en klippa! (Frillesås, Varberg)
...
Rosenknopp (Fiskebäckskil)
...
Rhodedenron stora som träd (Tylesand)

Foto // 14 kommentarer

Lysekil/Fiskebäckskil

Publicerat 2010-06-28 09:02:17
Igår åkte vi och besökte min bror Ola och hans fru i Lysekil. Det tog 3 timmar för oss att ta oss de 5 milen från Fjällbacka till Lysekil p.g.a. alla turister. Vädret var inte det bästa men vi var förskonade från regn i vilket fall. När vi kom till Lysekil tog vi färgan till Fiskebäckskil där vi flanerade någon timme. För er som har sett serien Saltön kanske kom ihåg att serien spelades in i Grundsund som är en grannort till Fiskebäckskil.
.
Ola/Vailet bodde så fint till med en härlig utsikt över Gullmarsfjorden och Lysekilcentrum. Vi hade det jättetrevligt och de var mycket gästfria. Nu är vi på väg till Varberg/Falkenberg och vi hoppas på BADVÄDER. Vi kanske hörs igen ikväll!
...

Foto // 3 kommentarer

Trevlig kväll

Publicerat 2010-06-27 09:40:50
Kvällen hos Morgan och Marie med vänner var verkligen trevlig. Vi åt massor med god mat och tävlade i pilkastning. Mr Buddha och jag var inne i en formsvacka i början av tävlingen men hämtade upp oss allt eftersom MEN blev slagna på mållinjen av värdparet. Det är märkligt vad ett tävlingsmoment kan påverka en.
.
Miljön är så ofantligt vacker och värdparet är så gästfria. MYSPYS!
...
En så vacker altan där solljuset sticker fram mellan lövverken!
...
Bilden blev kanske inte så bra, men i den lilla krukan ligger en sädesärla och ruvar på fem ägg.
...
Värdparet Marie & Morgan
...
Christer & Cecilia
...
Massor av koncentration och knott!
...
...
Morgan startade kvällen med att spela en skiva med enkulemotorer från fiskebåtar från Västkusten och slutade kvällen med den här skivan. Hahahaha....

Blandat // 1 kommentarer

Västkusten

Publicerat 2010-06-26 20:07:21
Idag har vi åkt bil ca 60 mil. Först från Borlänge till Göteborg och därefter raka vägen upp till Fjällbacka. Vi åkte direkt ned till hamnkaféet och tog oss var sin räksmörgås. Det är bara för läckert här på Västkusten med närheten till havet och dess atmosfär.  Efter lite tixande har vi hittat fram till våra vänners sommarställe ca 1 mil från Fjällbacka.
.
Jag kunde bara inte låta bli när jag såg det här gula rapsfältet.
...
En båt i Fjällbacka hamn!
...
En smarrig räkmacka!
...
Stora Hotellet i Fjällbacka!                                  Mr Buddha solar sig mot husväggen!
...

Foto // 3 kommentarer

Midsommarafton

Publicerat 2010-06-25 21:08:42
Idag har vi haft en härlig midsommarafton tillsammans. Bella, Ann-sofie, Mr Buddha och jag tåg bilen en sväng till Tällberg och därefter till Leksand. Jag hade planerat att vi skulle ta en ficka på en blomsteräng men tyvärr tillät inte vädret det. När vi lämnade Borlänge sken solen och när vi kom till Falun för att hämta flickorna var himlen igenmulen! Det var ganska ok ändå!
.
När vi kom till Leksand åkte vi till Leksands brödfabrik. Nästa vecka ska vi till Skåne för att hälsa på Björn och jag fick en beställning från honom att köpa med mig Leksands surdegsbakade hårdbröd. Av någon anledning äar det svårt att hitta det brödet i vanliga butiker. Märkligt! Det är ett underbart bröd som jag tycker att ni ska testa. Vilket som! När jag står i kassan ser jag att min son, flickvän och hennes mamma är på väg in i fabriken. Det var så kul att få träffa dem alla men särskilt Per.  Per kom till Dalarna  redan igår och vi hade inte möjlighet att träffas men nu fanns han bara där. My little love!
...
Helen, Marit, Pelle, Bella, Mr Buddha och Ann-Sofie
Per och Lejoninnan Marit.                               Marit hugger min son i kinden......;-)
...
Därefter åker vi till Valsan för att träffa barnens farmor Karin. Oj, oj det blev naturligtvis massor av god mat. En supersmarrig smörgåstårta ochdärefter en kaffe och jordgubbstårta. Pust....jag tror att jag är mätt än! Vi hade riktigt trevlig eftermiddag tillsamman och jag tycker det var så skönt att bara få sitta ner och lyssna och samtala med varandra. Vi lever i en stressad värld där vi kanske glömmer bort att bara stanna upp.
...
Ann-Sofie                                       Bella
...
Valsan

Foto // 2 kommentarer

Macro Lovers #28

Publicerat 2010-06-24 19:48:20
Se vidare på: http://macros.blogg.se/
.
En liten droppe på en vacker ros!
...
...
.

Foto // 12 kommentarer

Nöjd

Publicerat 2010-06-24 19:24:43

Foto // 1 kommentarer

Nu........

Publicerat 2010-06-24 17:55:18
....... tänker jag inte göra något vettigt på fyra veckor. Däremot ska jag fotografera i massor, umgås med vänner, läsa böcker, blogga, måla tavlor och kanske ta mig några Campari däremellan. Det låter väl skönt, eller hur!
.
Idag när jag kom hem från jobbet var jag fullständigt urlakad. Hamnade i soffan och slocknade som en liten ..... Mr Buddha jagade ut mig och motiverade det med att vi inte kan sitta inne en dag som denna. Helt rätt! Vi tog oss en liten drink och bara satt och myste i solen.
.
I morgon är det midsommarafton och det kommer att bli en stillsam afton. På morgonen åker vi och hämtar Buddhas döttrar i Falun, därefter raka vägen upp till Dalarnas pärla Tällberg. Vi sätter oss i en backe och fikar och tittar ut över Siljan. Därefter blir det förmodligen Hjortnäs ångbåtsbrygga som också är en fantastisk plats med anor. Per mor, barnens farmor har en stuga i Valsan. Hon är till åren kommen varför jag tycker att vi ska ägna lite för henne också!
.
Sedan bär det av till........
♥♥♥
Min MacBook, tre DVD Photoshop, böcker och Campari
♥♥♥

Blandat // 4 kommentarer

Flower Power

Publicerat 2010-06-23 19:35:07

Foto // 7 kommentarer

Hel och ren

Publicerat 2010-06-23 19:31:44
Nu har jag ägnar några timmar åt att städa vårt lilla hem och det känns riktigt skönt. Jag känner mig liksom hel och ren;-). Jag har ett behov av att storstäda innan jag åker iväg på semester. Tänk er att få komma hem till ett rent hem med en nybäddad säng:-).
.
Jag är glad över att England vann över Slovenien med ett mål i fotbolls VM. Jag känner för England som är en fotbollsnation och som inte tagit sig till final sedan 60 talet. .....men jag vill att Danmark tar hem spelen!
.
Nu är det bara en arbetsdag kvar och sedan semester!
.
♥♥♥
.

Foto // 1 kommentarer

Kärlek

Publicerat 2010-06-22 19:53:53

Foto // 4 kommentarer

Fototriss 99: Sommarnatt

Publicerat 2010-06-21 21:29:11
Hoppsan, den här veckan är utmaningen sommarnatt. Kan inte påstå att jag är någon nattfotograf men jag har hämtat några bilder från mitt arkiv.
.
Vill ni se hur andra har klarat utmaningen gå då in på: http://fototriss.blogspot.com/
....
Varm sommarnatt på Gran Canaria
...
Sommarnatt på Samos
...
Sommarnatt i Rom - Fontana di Trevi

Foto // 12 kommentarer

Varmt ute - kallt inne

Publicerat 2010-06-21 19:43:04
Ännu en måndag med massor av jobb. Det har varit vackert väder ute och på kontoret har ventilationen varit isande. Jag har frusit större delen av dagen och när jag kom ut efter arbetsdagen så kändes det underbart skönt.
.
Dagen har flödat på och det känns riktigt roligt att jobba. Jag har just nu mycket intressanta arbetsuppgifter som verkligen känns utmanande."Stimulans".
.
Jag tycker att det är på tiden att vi får del av lite högsommarvärme. Efter midsommar går jag på huvudsemester i fyra veckor och det ska bli så skönt. Jag längtar verkligen efter att bara få ligga i en solstol och läsa en bra bok, dricka ett glas kallt vitt vin och äta massor med jordgubbar. Jag hoppas verkligen att jag får massor med lugn och ro!
.
I morgon ska jag till Gävle, över dagen, för att lämna mitt bidrag i ett projekt men innan tåget går tillbaks till Dalarna hoppas jag hinna med att köpa mig en ny bikini. Inget roligt uppdrag men behövligt.
...

Foto // 1 kommentarer

Melissa Horn

Publicerat 2010-06-20 19:19:48

Film/musik // 1 kommentarer

En väska i kalvskinn - ny kärlek

Publicerat 2010-06-20 19:15:46
Under min resa i Rom köpte jag den här speciella handväskan. Den är tillverkad i kalvskinn och är i sin utformning mjuk och underbar att ta i. Jag älskar den bara.

Blandat // 1 kommentarer

En trevlig kväll i Valsan

Publicerat 2010-06-20 14:21:48
Vi hade en underbar dag/kväll tillsammans med våra vänner Annicka och Lars! Vädret var helt perfekt för att sitta ute och vi bastade och badade i omgångar. Det kändes så rofyllt att få sitta på brygga och bara titta ut över sjön och lyssna till lommen. Naturligtvis tittade vi på Viktorias och Daniels bröllop. Jag tror inte ett enda öga var torrt i stugan! Hahahah...
.
Som vanligt hade vi roligt och diskussionerna gick både högt som lågt. Den absolut mest spännande diskussionen var när Lars försökte övertyga Mr Buddha om att han måste bli en stor entreprenör! Hahahah.... Mr Buddha är Mr Buddha! Det finns faktiskt ett skäl till varför jag kallar honom Mr Buddha.
.
All mat jag hade med mig uppskattades och vi behövde verkligen inte känna oss hungriga när vi gick och lade oss. Men ett stor misstag gjorde jag redan när vi kom. När jag skulle ställa in min silltårta i kylen, lossnade bottnen och allt ramlade på golvet. Det var första gången jag försökt mig på rätten och fick aldrig smaka om jag lyckats. Vilken entre!
...
Kvällen meny:
Nubbesallad
Västerbottenpaj
Grillad Fransyska/Färskpotatis/sallad
Jorgubbstårta

Foto // 3 kommentarer

Den stora dagen

Publicerat 2010-06-19 09:21:44
Vi kan alla tycka vad vi vill om det stora bröllopet som går av stapeln idag i Stockholm. Kronprinsessan gifter sig! Jag har funderat en del över vad jag själv tycker om det hela och jag har kommit fram att jag tror att det är bra för oss och Sverige att få uppleva en sådan här underbar fest. Till och med de politiska partierna uppför sig som folk och visar medkänsla. Jag tror att vi alla, i någon form, älskar det vackra och att se hur lycka hos ett kungligt brudpar. Vi har ju alla, under vår uppväxt, fått följa det genom sagor, när prinsessor gift sig och blir lyckliga. Tyvärr håller inte alla äktenskap över tid men det glömmer vi idag.
.
Jag må erkänna att jag känner lite vemod när jag själv aldrig fått gifta mig ståndsmässig vilket jag tror är viktigt för de flesta av oss kvinnor. Alla kvinnor är vackra som brudar och jag tror att det är viktigt för oss alla att få uppleva just en sådan dag.
.
Monarki eller republik? Den frågan får diskuteras en annan dag än den här.
.
Nu ska jag sätta igång och laga lite mat inför kvällen. Återkommer!
.
♥♥♥
...
Jag kommer att tillåta mig att fälla några tårar idag!

Foto // 5 kommentarer

Äntligen fredag IGEN

Publicerat 2010-06-18 16:56:35
Nu har jag i stort sett varit på resande fot i fyra veckor och det återstår bara en vecka tills jag går på långsemester. Jag känner mig som en påse potatis men jag måste försöka komma igång. I morgon är Buddha och jag bjudna till goda vänner som har en stuga i Mellan Valsa, Dalarna. Jag har lovat att stå för maten varför jag har en del att göra innan jag går och lägger mig. Jag ska laga lite mat som jag kommer att visa i ett senare inlägg.
.
Mr Buddha ja! Han är inte hemma och jag vet inte riktigt vad han tagit vägen. Det som är så märkligt är att har en passion för fotboll och det är en match på TV:n, och han är som bortblåst. Han poppar säkert upp när han börjar bli hungrig.
.
Som sagt, i morgon blir det fest och jag ska försöka blogga i realtid samt att jag ska visa er den mat som jag ska ha med mig! Vi ses snart igen!
...
...
...
Som ni säkert noterat är att det blir massor av fotografier på blommor och blader. Jag kan helt enkelt inte låta bli när vi är inne i den bästa tiden på året.

Foto // 4 kommentarer

Macro Lovers

Publicerat 2010-06-17 17:00:43

Nu är jag med i en ny utmaning och det hos Macro Lovers. Vill ni se andras utmaningar så gå gärna in via bifogad länk:
http://macros.blogg.se/
...
'
...
...
...

Foto // 24 kommentarer

Nu har de dykt upp igen!

Publicerat 2010-06-17 16:10:23
Ni kanske kom ihåg de två märkliga herrarna som jag visat i omgångar här på bloggen. De två polska bärplockarna har åter igen dykt upp. Den här gången är de här för att stödja Sossarna i valet. De tror på sossarnas satsning på småföretagare och integrationspolitik. Som sagt, de är här i Sverige för att, i första hand, plocka bär.
.
De är välklädda därför att de tror att det kommer att blåsa kalla vindar inför valet!
...
Borde de inte låsas in?

Blandat // 4 kommentarer

Hemma igen!

Publicerat 2010-06-17 16:03:03
Nu har det gått tre dagar och det är underbart skönt att få vara hemma igen! Vi har jobbat hårt de senaste dagarna med verksamhetsplanering. Det har varit kanonväder ute men tyvärr har det inte funnits tid till att njuta av solen! Igår kväll hade vi grillafton. Vi hade fantastiskt roligt med dans, mat och god dricka. Herrarna i sällskapet var kreativa genom att köra fram bilen, öppna alla dörrar och vred på full volym på stereon! Det var inte lätt att dansa i gruset men roligt var det. Jag vill tillägga att vi bodde i en anläggning en bit ute i skogen varför, vad jag tror, vi inte störde någon.
.
Nu är det bara att försöka hämta igen sig. Jag kommer att krypa upp i soffan bredvid Mr Buddha och bara mysa.
Borta bra men hemma bäst!
...
...
...

Foto // 1 kommentarer

Stockholm ToR

Publicerat 2010-06-14 18:57:38
Idag har jag varit till Stockholm tur och retur. Väderleksrapporten visade på regn i Stockholm idag varför jag tog med mig mitt paraply. Jag gillar INTE att bära runt ett paraply en hel dag. Av två skäl: 1) rädd för att glömma det, 2) Det är i vägen överallt.
.
När jag steg av tåget i Borlänge såg jag något häftigt. Det var två "krummelurer" som stod och pussades på perrongen. Det var det första ordet som fastnade i min skalle. Det jag såg var ett ungt par, killen hade mörkrosa hår, under en cylinderhatt, svart väst med vitt kråsskjorta. Byxorna var dekorerade med dragkedjor och hans skor var svart/vita. Tjejen var liten, blond! Hon hade en rosa resväska med massor av barnsliga figurer. Det var svår att se hur de såg ut i ansiktet men jag fick en skymt av henne och hon hade ett asiatiskt utseende. De var så kära och annorlunda. Jag hade tyvärr inte kameran med mig! JAG GILLAR UNGDOMAR MED KARAKTÄR!
.
Jag kommer att vila mig från bloggen några dagar därför att jag ska iväg på konferens med jobbet i tre dagar samt att jag måste arbeta med mina fotografier för att få dem bättre. Bilderna har försämrats på "blogg.se". De blir bleka och tråkiga. Vidare ska jag jobba med att försöka lära mig mitt nya program Photoshop Elemenst!
.
Vi ses om några dagar! Ge inte upp!
...

Blandat // 6 kommentarer