Packa upp och packa om

Publicerat 2010-05-27 17:57:42
Jag har förmånen att få resa till Rom på lördag. Jag har aldrig varit där tidigare och jag tror jag kommer att älska staden. Längtar efter att få besöka en storstad och särskilt Rom med dess historia och kulturarv.
.
Idag har jag varit trött och har fått ägna timmar till att sortera upp skalle efter en vecka i dvala. Det var inte roligt att möta den kalla kylan i morse. Det var så skönt att komma hem till sitt lilla hus när solen sken och det var 18 C. Jag tycker att det börjar bli dags att få en vändning snart. Vi bloggare kan trösta oss med att det är fantastiskt vackert ute i naturen när allt blommar.
.
Jag har funderingar på att starta en "bildblogg" för att hålla isär vardagen från vackra bilder.  Vad tycker ni? Jag vill gärna ha råd från er läsare!
.
Foto: Lena Rollmar Kårén
Canon EOS 450D, Lens 70-300 micro

Foto // 6 kommentarer

Lars Winnerbäck

Publicerat 2010-05-27 06:30:06

Film/musik // 1 kommentarer

Päronträd i blomning

Publicerat 2010-05-26 21:59:31
...

Foto // 1 kommentarer

I´m home again

Publicerat 2010-05-26 20:24:26
Vi har haft en hyfsad vecka både med kalla vindar och solsken! Idag när vi steg ombord på planet visade termometern + 31 C. En fin vecka för alla som landade idag! Tycker att det är skönt att få komma hem och lägga mig i egen säng i svala lakan! Nu är det dags att börja planera nästa resa!
.
Första dagen på Samos var solig men det var kalla vindar som gjorde att jag avstod från att bada. Sedan på fredag och lördag ösregnade det något vansinnigt! Då kände jag lite missmod. Däremot var det hyfsat väder på söndag-onsdag. Kroppen är brunbränd!
.
Nu har jag kamerans batterier på laddning och tvättmaskinen är fullproppad och jag sitter och tittar på en Agatha Christie deckare!
.
I morgon är det dags att börja jobba igen!
.
Det är en glad vän som ville att jag skulle visa min solbränna i bikini på bloggen. Hur tänkte hon nu?......lite självaktning har jag! Vi får se, kanske en liten bild kan de bli!
...
Ni som besökt mig tidigare vet att jag kämpar med mina vattenbilder. Jag har svårt att få till skärpedjupet i bilden.
...
Den här bilden tog jag efter en dag med massor med regn. Vi satt och fantiserade om vad molnens utseende egentligen ville visa oss! Vad ser ni i bilden? Kommentera gärna!
...
När vi åkte över Samos berg stannade vi till vid ett ensamt stånd mitt ute i ingenting. Jag tyckte att bären hade en sådan underbara färger!
...
...

Hjärtligt // 5 kommentarer

Vila från bloggen

Publicerat 2010-05-23 16:49:03
Jag kommer att vila från bloggen och mina inlägg fram till onsdag om inte något mycket speciellt kommer att hända som jag vill berätta. För er som än nya läsare hos mig får mer än gärna titta runt lite och lära känna mig!
Varma hälsningar från Samos :-)
♥♥♥
EN ROS FRÅN SAMOS

Foto // 5 kommentarer

Fototriss 95 - tema "överexponerat"

Publicerat 2010-05-23 16:37:38
Den här veckans tema i fototrissen är "överexponerat". Befinner mig på Samos och har försökt använda mig av de fotografier som jag skapat här på plats. Om ni vill titta närmare på hur andra deltagare hanterat utmaningen kan ni gå in på:

http://fototriss.blogspot.com/2010/05/fototriss-del-95-overexponerat.html
...
En blomma i motljus som jag har försökt överexponera!
...
Vår Lejoninna!
...
Klostermur på Samons

Foto // 19 kommentarer

Rain, rain and rain again

Publicerat 2010-05-23 09:14:34
Från fredag eftermiddag till lördag kväll har det regnat konstant, med undantag av några solminuter här och där. Jag tror att det har regnat mer än 100 mm och allt är rått och kallt.
.
Igår fick vi en rundtur på ön av ett par vänner, som bor på ön större delen av året. Ön är bergig och ligger 1500 m från Turkiet, vars strandremsa också är bergig. Det är förmodligen de nordliga vindarna och bergen som gjort att vädret just nu är ostadigt. Må erkänna att det känns ganska tungt just nu. Rummen är kalla, vattnet i kranarna är kalla och jag fryser som bara den om mina fötter.
.
Några hundra meter från vårt 3 stjärniga hotell ligger ett 5 stjärnigt. Jag finns där just nu och försöker se ut som jag tillhör hotellet. Har köpt in mig på deras internet och det kanske kan vara en tröst. Nog om detta!
.
Som jag nämnde tidigare åkte vi på en rundtur och därefter blev vi bjudna på mat hos våra vänner Bengt och Birgitta. Ska här visa några bilder från dagen.
.
...
Ser ni grabben till höger som också vill vara med på bild! Bilden är tagen från bilen i fart!
...
...
Vi besökte bl.a. en liten underbar bergsby med små gränder och försäljning av konstföremål och vackra kläder. Himlen öppnade sig så pass att jag inte kunde ta några fotografier. Hade fullt upp att skydda min kameraväska från vätan. Det var synd!
...
Här nedan visar jag några bilder från ett besökt i en grekiskt/ortodox kyrka. Om man dricker dess vatten så innebär det att vi återkommer till Samos.
...
Bengt och Mr Buddha!
...
Birgitta och Bengt hade ett litet hus med egen odling av oliver, citroner, valnötter m.m. Miljön var så underbart härligt. Vi blev bjudna på en härlig Grekisk sallad, Gustavskorv, ägg och grönsaker från deras trädgård. Vi hade med oss Gustavskorv, Vika/bröd och Zoegas/kaffe som alla svenska längtar efter som bor här nere! I vilket fall för oss som kommer från Dalarna. Jag tror att det blev uppskattat!
...
...

Foto // 3 kommentarer

SIESTA

Publicerat 2010-05-21 11:57:44

Foto // 3 kommentarer

Solen bränner på vår hud

Publicerat 2010-05-21 10:35:13
Hej alla vänner! Nu har jag äntligen fått ta på ett trådlöst internet och kan berätta lite om första dag här på Samos. Vädret har varit underbart och vi har badat och ätit gott. Mr Buddha har bränt sig överallt och fått skavsår i jumsken varför han, igår kväll, fått bära en av min badklänningar. Jag förbjöd honom att visa sig utanför dörren men en uppenbarelse var han i vilket fall. Vidare har hans hår blivit lockigt av allt saltvatten. Varje gång jag tittar på honom kan jag inte låta bli att sjunga: "Buddha har sovit med papeljotter i natt" lalalal.....
.
På planet ner fick jag plats bredvid ett par där jag så väl kände igen deras dialekt. Det lät så bekant och vi började samtala. Efter en kvart fick mannen (Anders) och jag klart för oss att vi för 20 år sedan arbetade tillsammans. Det var en aha upplevelse. Vi båda hade förändrats som gjorde att det tog tid för oss att hitta rätt. Jag tyckte att det var jätteroligt. Här nedan en bild på våra pånytt vunna vänner!
.
I morgon ska vi åka runt ön och titta lite närmare på vad den har att erbjuda. Jag åkerkommer på söndag!
.
Kram
...
...

Blandat // 3 kommentarer

I´m on my way

Publicerat 2010-05-19 07:13:50
NU sitter vi på Arlanda och väntar på planet. Det har inte blivit många timmars sömn men det känns skönt att vi sluppit köra bil i 3 timmar mitt i natten. Igår fick vi träffa Pelle och Marit några timmar och det är alltid trevligt.
.
Nu har vi tagit oss en varm smörgås och en öl och allt känns toppen. Mr Buddha tycker det känns lite kymit att åka till Samos därför att han var där förra året och skulle göra en hotellaffär. Säljarna var inte allt för trevliga varför de fick lämna ön hals över huvud. Jag är övertygad om att det kommer att går bra!
...
Moa (franska för jag) med en öl och en god varm smörgås!
Dagens tidtagare: Mr Buddha!
...


En avslappnad bild på Lejoninnan (Marit)
...


Puss på dig Pelle! Love you!

Blandat // 5 kommentarer

Nu är vi på väg ......

Publicerat 2010-05-18 20:58:03
...... mot södern. Eftermiddagen har varit fulltecknad. Har ägnat tid åt att packa resväskan och städa undan det sista. Både Mr Buddha och jag har känt oss superstressade och trötta och jag hoppas att vi kommer i fas inom någon dag. Vi övernattar i Uppsala och åker vidare mot Arlanda vid 04.45 i morgon.
.
Som ni vet brukar jag inte visa mig på bild på min egen blogg men jag tyckte att det skulle vara kul i det här sammanhanget. Jag ser ut som en superturist som bör satsa på en "DNA bantning".
.

Blandat // 2 kommentarer

Karlstad ToR

Publicerat 2010-05-17 19:00:33
Idag har jag varit till Karlstad och hållit ett föredrag på ett transportseminarium. Jag hade planer på att stanna till efter vägen och ta fina bilder men vädret var så tråkigt och vindarna kalla. När vi lämnade Karlstad visade termometern 11 C och när vi kom till Borlänge 20 C. Nice!
.
Bilden här nedan har jag tagit när jag låg på gräsmattan och tittade mot himlen. Orkade inte resa mig utan jag tog en bild från mitt liggande bekväma läge. Vackert..... inte ..... men ändock en bild från mitt perspektiv!
.
PS. I morgon eftermiddag startar vi vår resa mot Grekland. Vi mellanlandar, hos sonen, i Uppsala och åker vidare mot Arlanda tidigt på onsdag morgon. Nice! DS
.

Hjärtligt // 5 kommentarer

Du är det finaste jag vet

Publicerat 2010-05-16 18:45:31

Film/musik // 5 kommentarer

Bellablogg.se - Izabelle

Publicerat 2010-05-16 17:21:08
Nu har hon äntligen kommit till ro med en egen lägenhet och insikten om att hon har massor med trygghet nära sig. Vi blev alla bjudna på invigningsmat i hennes lilla lya och det roliga var att vi alla blev sysselsatta med att laga mat. Hon kommer att bli något stort den tjejen.
.
Det är alltid roligt när vi alla träffas. Massor med prat, ord och ämnen som flödar och jag tror att det fortsatte efter det att Mr Buddha och jag lämnat dem. Här några bilder från Izabelle lilla lägenhet.
.
Kom ni ihåg er första egna lägenhet? Jag fick den känslan när jag kom in i Izabelles lägenhet. Mysigt!
...
Döskallen finns alltid med i något sammanhang!
...
Det turkosa nagellacket är högsta trend just nu och flaskan hade en central plats i lägenheten!
...
Här en bild på Mr Buddha med sina tre vackra döttrar!
Emelie - Buddha - Izabelle - Ann-Sofie

Vänskap // 6 kommentarer

Päronträd

Publicerat 2010-05-16 11:11:08
Foto: Lena Rollmar Kårén
kamera: Canon EOS 450D, lens 50mm, 1:1,4

Foto // 1 kommentarer

Fototriss 94 - tema "stark"

Publicerat 2010-05-16 11:05:08
Veckans tema är "stark" och jag har fått tänkt till lite innan jag hittade mitt sätt att presentera veckans tema. Vädret har varit för dåligt för att jag ska kunna utmana veckan med nya bilder utan jag fick leta i mitt bildarkiv.
Om ni vill se fler förslag på tolkningar av veckans fototriss kan ni gå in på den här länken http://fototriss.blogspot.com/.
.
En citron har både en stark färg och en stark smak som kan skapa en stark grimage!
...
...
Värmen från en eld är stark och ibland svår att bemästra. Styrkan ger strålningsvärme och ger en stark känsla av välbehag när man känner sig frusen.
...
...
Jag tycker det är starkt av de här två herrarna att ställa upp på en sådan här förnedrande bild. Starkt grabbar.
Foto taget med min Iphone:

Foto // 41 kommentarer

Högsommar

Publicerat 2010-05-16 10:44:49
Vilken dag vi hade igår. Tänk att det är så mycket som händer i kroppen när solen tittar fram. Jag bara kände att "den har dagen måste jag ta till vara på". Dagen började med att jag kastade mig in i ett solarium - hm - det blev bara så! Jobbar med att få till en grund inför solsemestern nästa vecka. Under jag låg där i solariet, planerade jag att bilden skulle tvättas och att jag skulle bjuda in mina grannar på en spontant grillfest! Dagen och kvällen blev superlyckad och jag vill bara rekommendera alla mina läsare att fånga dagen "Carpe diem". Det blev verkligen så! Gästerna gick hem vid 00.30 och Mr Buddha bad mig sitta upp en stund till för att verkligen ta till vara på det underbara. Och så fick det bli!
.
Idag regnar det med råge och jag har precis lämnat sängen. Jag känner mig naturligtvis väldigt seg men det är viljan som får vara drivkraften för dagen. Huset ska städas, styktvätten ska hanteras och resväskan ska packas. Mitt i allt det här ska vi åka till Mr Buddhas yngsta dotter och gratulera henne till hennes nya lägenheten.
Kanske händer säkert något spännande i allt det praktiska och jag återkommer om det!
.
Min lilla pärla har fått lite omvårdnad!
...
Här står grabbarna grus, Mr Buddha och vår Tomte. För er som följt mig på bloggen över tid kommer säkert ihåg att det dykt upp en tomte lite här och var och nu är han avslöjad!
...
...
Här har vi härliga Pia, som med liv och lust diskuterade med grabbarna och ifrågasatte och underhöll! Du är härlig!
...
... och Eva som är en ny härlig bekantskap för oss alla!

Blandat // 2 kommentarer

Broken hearted girl

Publicerat 2010-05-14 19:08:47

Film/musik // 5 kommentarer

Filmtime

Publicerat 2010-05-13 19:44:43
Idag har vi tittat på filmen "A PERFECT GETAWAY". Oj, vilken spännande film som utspelar sig på Hawaii! Underbart vackra miljöer som verkligen lockar mig till att få upptäcka den vackra ön. Historien handlar om ett nygift par som åker på bröllopsresa och blir mördade. Historien är genialiskt och slutet är överraskande. Se den!
...

Film/musik // 1 kommentarer

Sammanfattning av min vår

Publicerat 2010-05-13 14:43:17
Nästa vecka åker jag till Grekland då övergår min tid från vår till sommar! De här bilderna är en påminnelse om vad våren har att bjuda trots att vinden är kall och motbjudande. Allt kan bara bli bättre! ...eller hur!
♥♥♥

Foto // 3 kommentarer

Grå Kristihimmelsfärdsdag

Publicerat 2010-05-13 11:15:19
Det ligger ett grått lock över oss idag och jag hade nog önska mig ett bättre väder. Naturligtvis har jag sett möjligheten med dagen och passat på att ligga länge under täcket och bara trynat. Så skönt, så skönt! en sån här dag behöver man inte ha dåligt samvete för någonting.
.
Gårdagskvällen blev trevlig och slapp. Jag skojade i ett inlägg om att jag skulle dra igång diskussioner med Mr Buddha för att få upp pulsen på honom. Naturligtvis blev det inte så! Vi kände oss alldeles för trötta för att orka fördjupa oss i tunga diskussioner.

Blandat // 0 kommentarer

Utlämnad

Publicerat 2010-05-12 18:31:15
Vad skulle du göra om den du älskar bara försvinner? Filmen "Utlämnad" handlar om en CIA analytiker som tvingas ifrågasätta sitt uppdrag efter att ha sett det brutala och tvivelaktiga förhöret av en egyptisk-amerikansk man som förhörs .........
Resten vill jag spara tills ni själva ser filmen! Filmen är mycket bra och spännande. Den pendlar mellan kärlek, moral och ideologi.

Film/musik // 0 kommentarer

Lång ledighet

Publicerat 2010-05-12 17:41:17
Nu går jag in i en fyra dagars ledighet och har bestämt mig för att bara vara. Just nu sitter jag tillsammans med Mr Buddha med ett glas vin och en bra film på skärmen. Klockan är bara 17.30 men det gör ingenting. Vidare är jag diskussionssugen och jag märker på Buddha att han börjar känna sig stressad. Hahahah.... Jag har bestämt mig för att ta upp både små och stora världsfrågor. Kanske skickar jag in ett provokativt påstående som gör att jag får igång dialogen. Hahahah..... vi får se! ;-)
.
En skruv och mutter!

Foto // 2 kommentarer

Titta in

Publicerat 2010-05-11 20:44:30
Ni måste titta in på den här bloggen! Att det går att skapa allt detta?
...
Här

Blandat // 3 kommentarer

Måste få berätta.....

Publicerat 2010-05-11 19:36:24
..... att i morse när jag kom ut från duschen kom Mr Buddha och klappade mig på rumpan och sa: - Om Anders Zorn skulle se den här rumpan skulle han skrika av lycka! Ha ha ha......... Hur tycker ni att ska tolka den kommentaren?
...
Anders Zorn

Blandat // 3 kommentarer