Första advent

Publicerat 2010-11-28 14:36:25
♥♥♥
Nu är det första advent och snön ligger vit över Dalarna. Dagen har varit stillsam och jag har tänkt mig att ta en promenad till centrum för att titta på julskyltningen. Det brukar alltid vara trevligt för alla ute just den här eftermiddagen och det finns alltid några trevliga människor att möta. Den vita snön gör sitt till för att skapa extra stämning.
.
I morgon åker jag till Malmö och vad jag kan förstå är det lika kallt och vitt som vi har det här i mellanSverige. Det verkar som att jag, tillsammans med Björn och Rocky, ska besöka en Indisk restaurang den här gången. Spännande.

Foto // 4 kommentarer

Förberedelser

Publicerat 2010-11-27 19:40:49
Under eftermiddagen har jag tillsammans med mina polare från konstkursen hängt våra tavlor för utställning på hotell Gustaf Wasa i Borlänge. Pust...jag tror att det tog fyra och en halv timme att få alla tavlor på plats. Det var faktiskt riktigt roligt.
...
...
Helene och Eva in action!
...
Marie i en skön posé!
...
Väggen där mina tavlor hamnade!
...
En målning av Britta-Karin!
Här några tavlor av Marie och Helene!
...
Här har vi ett härligt gäng!
Jag älskar er!

Konst // 10 kommentarer

Utställning och en resa till Malmö

Publicerat 2010-11-26 15:58:26
Imorgon ska jag hänga ut mina tavlor tillsammans med mina kurskollegor på hotell Gustaf Wasa i Borlänge. Det känns lite kymigt men jag försöker att intala mig att det är betraktaren som avgör. Jag ska försöka ta några bra bilder och publicera under morgondagen. Nästa vecka är det Trafikverkets utställning som jag ska bidrag med några alster - urgel.....
.
Ikväll ska jag bara ta det lugnt och försöka ladda inför nästa vecka då jag åter igen ska åka till Malmö för ett sista jobb i det projektet jag arbetet i under hösten. Det ska bli kul att få träffa Rocky och Björn igen. Mina underbara pärlor.
...
Ni är så läckra!
Love!

Blandat // 7 kommentarer

Tårar

Publicerat 2010-11-25 20:15:24
Idag har jag köpt ett omonterat pepparkakshus. Trots att barnen är stora så tycker jag ändå att det tillhör julen med ett hus  på köksbordet. När barnen var små bakade jag egna delar till pepparkakshuset. Varje år, absolut varje år, grät jag när jag brände mig på det smälta sockret eller över att delarna kraschade när de föll isär. Familjen tyckte naturligtvis att det var roligt och de avvaktade, med spänning, vad som skulle hända år från år. Oftast var det ilskan som tog överhand. Som ung hade jag förmodligen mindre med tålamod.
.
Smart som jag är så delegerade jag uppdraget till fadern som tillsammans med barnen lyckades mycket bra med projektet. Numer gör jag huset av halvfabrikat och det tycker jag är OK. Naturligtvis kommer jag att avvakta några veckor med monteringen.
...

Film/musik // 0 kommentarer

Nu har han flyttat in!

Publicerat 2010-11-24 18:45:11
Min nya Mr Electrolux! Just det, jag har investerat i en ny dammsugare och mina kriterier vid affären var utseendet! Fåfäng som vanligt! Av någon anledning gick jag in i koma när jag kom hem efter jobbet. Det påslag som jag haft över mig den senaste tiden måste på något sätt komma i kapp mig men jag hoppas att jag kommer igen till i morgon.
...

Blandat // 5 kommentarer

Fönsterflukt

Publicerat 2010-11-23 19:33:45
...
Så här ser verkligheten ut i ett av mina fönster. Skräp i blomman och ett litet bistert ansikte som tittar fram.

Blandat // 3 kommentarer

Demokratin gör oss trygga

Publicerat 2010-11-23 19:16:54
Vi måste värna om demokratin. När jag öppnade dagens kvällstidning kunde jag läsa om det stora problemet med hantering av sopor i Neapel. Södra Italien har ett stort problem med den grova organiserade brottsligheten där maffian har ett starkt grepp om Neapels lokala förvaltning. Vattendrag är starkt nedsmutsade och det sprids giftiga ångor samt att skadedjur drar sig till sopbergen. Invånarna kastar sina sopor rakt ut på gatorna. Detsamma hände i Stockholm under 1400-talet. För er som inte känner till det så är större delen av Stockholm uppbyggd på mänger av sopor.
.
Södra Italien har fått EU bidrag för bl.a. hantering av sopor men pengarna har hamnat i ficka på maffian. Vad vill jag säga med det här? Vi måste vara nöjda med den skatt vi betalar för ett rent och ordningsamt samhälle. Visar vi inte det demokratiska systemet respekt så tar den organiserade brottsligheten snabbt över och det kan gå mycket snabbt!
.
EU ställ krav!
...

Blandat // 2 kommentarer

Överkonsumtion

Publicerat 2010-11-22 19:04:13
Efter jobbet fattade jag förkärlek till min tvätthög och placerade mig framför TV:n. De visade ett program om ett par som överkonsumerat och de behövde hjälp för att komma till rätta med sin krissituation. De lever över sina tillgångar genom att köpa lyxprylar och med en levnadsstil som gör att man häpnar. Jag kan tycka att det är tragiskt att inte någon förälder informerar sina ungdomar om verkligheten och att skulderna kan bli livslånga. Även om våra barn är myndiga har vi en skyldighet att ge våra dem rätt verktyg för att klara av att leva hälsosamt.
.
...

Blandat // 5 kommentarer

Utmärkelse

Publicerat 2010-11-21 18:54:15
Jag har fått en utmärkelse från en fotobloggare. Vad fantastiskt kul att kunna inspirera andra med min blogg och mina bilder. Tack Lena!


Jag skickar vidare utmärkelsen till några som inspirerar mej i mitt fotande och som har jätte fina bloggar...

Lissen(to)me och bjermo
Om ni har tid och lust så skickar ni utmärkelsen vidare annars får ni bara känna er omtyckta!


1. Tacka den person du fick den av.

2. Kopiera utmärkelsen till din blogg.

3. Dela tre saker som du gillar med dina läsare.

4. Skicka utmärkelsen till fem bloggar som du tycker förtjänar denna utmärkelse.


1.  Jag tycker om att fotografera!
2.  Måla tavlor
3.  ...och läsa kommentarer från mina läsare


Tack till alla!Blandat // 3 kommentarer

Damm har rullat fram

Publicerat 2010-11-21 15:18:12
Nu är det över! Idag har Mr Buddha flyttat till egen lägenhet och jag går från en tid in i en annan. Det är otroligt tråkigt men det fanns ingen annan lösning. Efter flytten har huset fått en massa tomma hörn men det är väl bara att fylla på igen. Livet handlar inte enbart om prylar utan det finns andra värden här i livet;-))) Jag hoppas att Mr Buddha kommer att få det bra i framtiden och att han hittar den optimala lyckan.
.
Fördelen med en förändring är att det har rullat fram massor av damm som jag inte riktigt kommit åt tidigare. Dammsugaren har gått varm hela dagen.
.

Blandat // 6 kommentarer

Norah Jones

Publicerat 2010-11-19 16:37:20

Film/musik // 3 kommentarer

Ljuset

Publicerat 2010-11-19 16:13:53
Efter en intensiv vecka så belönade jag mig med att gå hem lite tidigare från arbetet. Det var så skönt att komma hem och att det fortfarande var ljust ute. I och för sig såg jag allt dam och alla fingeravtryck som satt lite här och var i köket men nu vet jag vad jag ska prioritera i morgon. Jag tycker att det kan kännas lite befriande att få städa och bädda rent i sängen. Det ger mig en känsla av frihet och känslan av att kunna andas.
.
Som vanligt så kommer det inte att hända så mycket i kväll, det är ju fredag, och jag kommer naturligtvis att titta på fredagens höjdpunkt Idol. Jag hoppas verkligen att Jay och Linnea överlever den här omgången.
...

Foto // 4 kommentarer

Till Malmö ToR

Publicerat 2010-11-16 19:23:53
...
I morse vaknade jag halv fyra och lyckades inte somna om. Kom precis hem och snacka om att jag känner mig som en skurtrasa. I morgon bitti kommer taxin och hämtar mig kl. 05.30 för jag ska till Malmö över dagen. Det blir tåg hem och i bäst fall kommer jag till Borlänge vid 22.30. En maratondag! Det gäller att se till att komma i säng i tid ikväll.
.

Blandat // 5 kommentarer

Slut på helgen!

Publicerat 2010-11-14 20:53:18
...
Nu är den här helgen över och jag ska avsluta kvällen med att titta på Beck-Advokaten. Jag hoppas att nästa vecka kommer att bli en bra vecka och att jag får inspiration till att plåta lite nya bilder.

Foto // 2 kommentarer

Flowers

Publicerat 2010-11-14 17:35:33

Foto // 2 kommentarer

Förändringar i mitt liv

Publicerat 2010-11-14 17:24:43
Jag har under ett år bloggat dagligen och jag tycker att det har varit ganska kul. Min kreativitet har satts på prov och varje dag har varit en utmaning. Mina bilder har jag försökt använda för att förstärka min känsla och jag känner att jag har mycket kvar att lära.
.
Just nu är jag inne i en tung period och det kanske ni har tolkat genom mina inlägg. Jag har inte förmågan att fokusera på det positiva och jag orkar helt enkelt inte att ta fram kameran och se allt vackert. Mr Buddha har gjort ett annat val och jag förbereder mig för ett nytt liv och det tar lite kraft.
.
Jag är känd för att vara en kämpe och jag hoppas att krafterna kommer tillbaks till nästa helg. Jag har två konstutställningar att förbereda samt att jag har ett paket med ett kamerastativ att testa och lite andra tillbehör att läsa in mig på. Jag måste komma igång med nya fräscha bilder för många, som jag lagt in den senaste veckan, är gammal skåpmat med flera år på nacken. Pust, just nu känns det som en lång uppförsbacke.
.
Jag kommer snart igen med att beskriva min vardag på mitt sätt.

Foto // 5 kommentarer

En stillsam dag

Publicerat 2010-11-13 10:08:18
Igår var jag så vansinnigt trött att jag inte orkade se slutet på Idol. Jag tror att jag slocknade vid 21.00 och vaknade vid 06.00. Det känner mig utvilad och har bestämt mig för att bara ta det lugnt. Jag har tagit fram en bok som legat och väntat på mig ett bra tag.
.

Blandat // 3 kommentarer

Klar

Publicerat 2010-11-11 18:02:47
I förra veckan fick jag ett spännande uppdrag men förutsättningen var att jag skulle leverera idag. Det har varit massor av arbete att sätta mig in i men fantastiskt kul. Pust....jag klarade det:-DDDDDD. Underbart!
.
Efter en tuff vecka så belönade jag mig med ett underbart bad med skum och ett glas rosé i ett rosa glas. Mmmmmm
♥♥♥
...

Foto // 6 kommentarer

konst - tisdag

Publicerat 2010-11-09 19:04:39
Ikväll var det sista kurstillfället för den här terminen och det kändes riktigt vemodigt. Det känns alltid befriande att få komma bort från skrivbordet och släppa allt och bara låta penseln vandra runt på duken. I kväll blev det så här.
...

Konst // 9 kommentarer

Drömtolkning

Publicerat 2010-11-08 15:29:37
Idag kom den bok jag beställt med posten som handlar om att tyda och tolka drömmar. Enligt författaren författaren får man ett bättre liv om man lr sig tekniken! Varför har jag nu beställt den? Det var en ingivelse efter att ha sett en intervju med Johan Ohlsson som var på besök hos Malou von Siverts morgonprogram "Efter 10". Det lät så intressant varför jag inte kunde låta bli att göra en beställning.
.
Svårigheten för mig är att komma ihåg mina drömmar men jag kanske gör det omedvetet eller medvetet efter att ha läst just den här boken.
.
Hahahaha.... jag kom ihåg en av mina många märkliga drömmar och den är från 1980-talet. Jag hade arbetat några år som polis och var småbarnsföräldrer. En natt drömde jag att jag flög till jobbet, NAKEN, och landade i utsättningsrummet (det rum där alla poliser i ett turlag träffas för utsättning). Jag landade mitt på bordet med en rejäl duns. Jag kom ihåg att jag landade som om de kastat en tung sandsäck. Hahahaha...fy vilken obehaglig dröm. Det ska bli spännande att tolka just den drömmen. Hahahaha....
...

Blandat // 5 kommentarer

Så här känner jag mig just nu!

Publicerat 2010-11-07 18:01:10

Blandat // 1 kommentarer

Ricotto a la Paolo!

Publicerat 2010-11-07 17:41:47
Syftet med mitt besök var att gratulera mina barn på deras födelsedagar. Många gåvor blev det och jag tror verkligen att de uppskattade mina val. Däremot blev jag överraskad med en gåva. De hade köpt mig ett par underbara tofflor som kommer väl till pass nu när vintern närmar sig.
...
...
Jag blev också bjuden på en underbar italiensk risotto. De hade hittat receptet i Paolo Robertos kokbok "Italiensk fstfood". Jag kan verkligen rekommendera er att ta del av hans underbara italienska recept! WOW
...
...

Blandat // 4 kommentarer

Uppsala

Publicerat 2010-11-06 20:57:34
Idag har P + M och jag passade på att besöka min syster Gulli som bor i Uppsala. Det är alltid trevligt att möta henne och hennes man Leif i hennes underbara miljö. Vi blev bjudna på en underbara laxpaj med grönsallad/melon. Underbart gott. MUMS
...
Det fanns även en liten Sixten:-)))). En en 11 månader gammal valp som bara är så där underbart charmig. I love you Sixten!
Mr Sixten!
...
...
Efter besöket hos syrran passade vi på att ta oss en lång promenad till kyrkogården för att tända några ljus i minneslunden. Stunden var magisk!
Vad ser ni i elden?
...
...
Många tankar!

Foto // 1 kommentarer

Ett besök i Uppsala

Publicerat 2010-11-06 07:23:10
Jag ska besöka Per och Marit i Uppsala och samtidigt passa på att fira deras födelsedagar som var den 16 oktober och är den 18 november. Jag ser verkligen fram emot att få träffa dem och det ska bli riktigt trevligt att bli ompysslad av mina ungdomar ;-)))).
...
Mina snyggingar!

Blandat // 1 kommentarer

Imagine - John Lennon

Publicerat 2010-11-05 15:27:37
Gå gärna in på min fotoblogg och läs mer om min resa till Liverpool. Bilder från 2006. www.rollmar.blogspot.com
Det finns en länk under min bild till vänster lite längre ned!

Inspiration // 2 kommentarer