På resa!

Publicerat 2010-10-31 17:11:32
Jag kommer att resa bort några dagar och är hemma igen på tisdag kväll. Jag vet inte om jag får tid till att lägga in några inlägg men vi får väl se! Vi ses snart igen! Kram
...

Blandat // 6 kommentarer

En härlig höstpromenad

Publicerat 2010-10-31 14:25:52
...
Idag har det varit så skönt i luften och solen tittade fram emellanåt varför jag tog mig en lång promenad med kameran på axeln. Jag bestämde mig för att försöka fånga allt positivt jag möter på mina bilder. Jag trodde det skulle bli svårare än vad det blev.
...
...
Den här vovven mötte jag på gatan utanför mitt hus. En kaxig liten krabat som inte kommer och hälsar hur som helst. Jag försökte få kontakt men inte då. Jag släppte mitt fokus på hunden och började prata med husse. Helt plötsligt märkte jag att vovven närmade sig mig och började krafsa på min kamera. Han ville bli plåtad:-)))). Husse berättade att vovven dagligen blir fotograferad och ser det som en del av sin vardagen. Tyvärr hade jag fel objektiv monterad och allt gick så fort.
...
...
Jag tycker det är så härligt när man ser ensamma äpplen hängade kvar på en gren så här på hösten. Riktigt stiligt.
...
...
Det som gladde mig mest var att de här två personerna kom ikapp mig. De var så glada och positiva och det kändes riktigt trevligt. De tog sällskap med mig en bit och vi hade ett trevligt samtal.

Foto // 5 kommentarer

Here we come Jay Smith!

Publicerat 2010-10-29 19:23:32
My favorite!
...

Film/musik // 6 kommentarer

Att hitta inspiration och uppskatta min bakgrund!

Publicerat 2010-10-29 18:49:03

Oh vilken härlig kväll, ändå återstår större delen, och jag bara myser. Middagen, vilken jag inte fotograferat, bestod av ett klassiskt långkok. Kotletter som puttrat i två timmar, en god sallad, potatis och en god sås. Jag bara älskar kött som delar sig efter många timmar av puttrande på spisen. Det påminner mig om min uppväxt. Jag växte upp i en familj med två föräldrar och 6 syskon. Mamma hade fullt upp med att arbeta och försöka att mätta alla våra magar. Jag vill lova att hon lyckades men vi alla är lite smårunda numer. Fet mat och bastant kost. Kanske samma sak men ni kanske förstår bakgrunden.
.
Min mor som drev projekt Rollmar var en hjältinna. Hon arbetade heltid, såg till att det alltid fanns nybakat bröd, vi var hela och rena och hennes mantra var "kom alltid i tid".
.
Som jag berättat i tidigare mail så har jag två traumatiska uppdrag. Det är två konstutställningar som jag är anmäld till och jag känner mig osäker på om jag har tillräckligt med målningar att välja mellan. Jag har haft ambitionen att försöka leverera de senaste helgerna utan större framgång men det kanske ligger det hos oss skapande personer att pressa fram våra alster i sista stund. Åter igen hoppas jag på att få inspiration till att leverera just den här helgen.
...
Jag är fortfarande vid full vigör!

Blandat // 2 kommentarer

Vit flugsvamp

Publicerat 2010-10-28 19:05:33
Igår eftermiddag var jag till frissan och klippte av mig håret och tonade slingor. Min ordinarie frisör var fullbokad varför jag fick en, för mig, ny frissa. Jag var tydlig med mina önskemål och jag visade även en bild. Jag har under det här året jobbat med att försöka spara ut mitt hår men den här veckan hade jag fått nog. När frissan var färdig med mig fick jag panik där jag satt i stolen. Jag såg ut som en vit flugsvamp  håret. I morse ringde min frisör och fick en ny tid. Min bäste Göran åtgärdade håret så nu ser jag riktigt OK ut!
.
Nu är det snart fredag och jag tycker att det ska bli skönt!

Foto // 6 kommentarer

Det regnar idag!

Publicerat 2010-10-27 16:37:55
Det var riktigt skönt att få komma till arbetet idag. Massor av arbetsuppgifter låg och väntade på mig och det var bara att hugga in. De är bråda tider inom Trafikverket och allt måste hanteras snabbt och effektivt men hög kvalitet så det gäller att hålla tungan rätt i munnen.
.
Igår fick jag höra att jag changerat pga att jag blivit 55 år och inte är lika attraktiv längre. Kul att höra men jag tror inte att det är så allvarligt utan det måste finnas ett annat perspektiv på livet som inte handlar om att vara ung och vacker. Sådana där påstående är ointelligenta varför jag levererade snabbt bort den obehagliga känslan. Det är bara att söka sig miljöer med människor men andra värderingar i livet.
.
Min lunch passade jag på att äta på Café Peace & Love i Borlänge. Jag njuter varje minut jag får sitta där och miljön ger mig kraft och inspiration. Jag fick en idé till en nya målning som jag ska försöka starta upp till helgen.
...
Bilderna är plåtade med min digitala minikamera. Min syn är inte den bästa och jag har svår att få till det. Den har pekskärm och allt bara hoppar hit och dit. Är det någon som vill köpa en Samsung?
Min absoluta favoriträtt - Chevré/valnötter/sallad/kikärtor/grönsaker/bulgur/honung sallad
...
Miljön är bohemisk och kreativ! Lite slitet här och var men vad gör det?
...

Blandat // 5 kommentarer

Ljuset föll så fint!

Publicerat 2010-10-26 12:48:42
I morse när jag kom ned på undervåningen föll ljuset så fint och jag kände att jag måste ta några interiörbilder. Man måste påminna sig själv emellanåt vad man har och känna sig nöjd över det.
...
Doftar liljor eller stinker de?
...

Foto // 6 kommentarer

Mår mycket bättre!

Publicerat 2010-10-26 12:38:49
Hjälpen jag fick från Mr Doktor gjorde susen och en lång natts skön sömn satte pricken över i:et. Jag mår sagolikt bra men ska försöka ta det riktigt lugnt och vila även idag och planerar att gå till jobbet i morgon. Jag vaknade kl. 09.00 och hade då sovit i ca 10 timmar och det är ovanligt för att vara mig. Värken i öronen har släppt och spänningen i halsen likaså. När jag gick och la mig var halsen inte alls bra och fick lov att ta några tabletter för att över huvud taget kunna slappna av och slippa smärtan.
...
...
Många fotobloggare har förmågan att presentera sin frukost på ett mycket vackert och hälsosamt sätt. Så här er min frukost ut. Kaviarmacka och en kopp kaffe. Av någon anledning är jag alltid noga med ränderna hahaha;-))))

Blandat // 4 kommentarer

Sängvilande med en god bok

Publicerat 2010-10-25 19:23:00
Idag fick jag lov att besöka en läkare för min förkylning. Inga bakterier den här gången men jag fick hjälp med att spola mina öron och fick rekommendationen att använda mig av corticonspray för att lätta upp. Blev rekommenderad att ta det lite lugnt de närmaste dagarna. Jag ska försöka lyssna till läkarens rekommendationer för nu måste jag försöka bli bra. Har försökt sova några timmar under eftermiddagen och därefter tog jag mig en liten promenad för att lufta mina lungor.
...
.
...
Senast jag besökte Björn och Rocky i Malmö fick jag tips om den här boken. Jag har läst en bit och det verkar mycket lovande. Jag tror att ni vågar köpa den osett!
.
Nu ska jag koka mig en kopp rött te och krypa ner i sängen igen!

Blandat // 6 kommentarer

Kaffemugg - Nikon

Publicerat 2010-10-24 12:32:52
Det är många frågar var jag beställt min kaffemugg formad som ett objektiv. Jag kommer inte ihåg var jag beställde den ifrån men jag har hittat en sida med varianter på muggar. Ni kan gå in här om ni är intresserade!
Det är en termosvariant och den håller värmen!

Blandat // 2 kommentarer

Halsen är inte min vän längre

Publicerat 2010-10-24 12:22:20
Förkylningen vill inte släppa och jag måste ta till mig Mirres tips om att köpa cortisonspray. Det är så vansinnigt slitsamt att vara förkyld under längre tid! I morgon måste jag försöka få en tid hos läkaren för att få ett besked!
.
Idag ska jag bara ta det lugnt och kanske ta mig en promenad för att vädra lungorna lite! Vi kanske ses igen!
...
Höstlöv!

Blandat // 1 kommentarer

Skön jazz - lyssna gärna

Publicerat 2010-10-23 20:22:10

Film/musik // 2 kommentarer

Skön morgon och en promenad!

Publicerat 2010-10-23 13:33:30
Jag har haft en underbar förmiddag. Vaknade vid 08.00-tiden och startade dagen med en kopp kaffe i sängen. Jag tycker det är så fantastiskt skönt att få ligga kvar i sängen så länge jag bara känner för det. Bara mys och vila.
.
Jag hade ett problem i går kväll. Mina glasögon var som bortblåsta och kunde bara inte hitta dem. Jag hade lite svår att komma till ro. Tog en extra sväng upp ur sängen för att leta. De vara bara borta. Jag hittade dem på ett mycket märkligt ställe. De hade hakat fast i remmen till min kamera. Jag är helt handikappat utan dem.
...
Kaffemugg utformad som ett objektiv. Tyvärr Nikon när jag jobbar med Canon men det får gå!
...
Vädret är underbart här i Dalarna varför jag passade på att ta mig en promenad till stan för att hämta min nya kameramugg samt att jag passade på att köpa en härlig tröja på Lavendel & Romantik. Dansk design!
...
Den kommer inte riktigt till sin rätt i färgerna men jag tycker den är jättefin!

Foto // 8 kommentarer

En jubilar

Publicerat 2010-10-22 18:03:47
Mr Buddhas dotter fyller år idag. Grattis Bella!
...
18 år idag!

Blandat // 6 kommentarer

Äntligen

Publicerat 2010-10-22 17:24:20
Fredag igen och det ska bli så underbart skönt med lite vila. Den här veckan har varit otroligt intensiv men ändå stimulerande. Förkylningen håller i sig och jag är lite rädd för att den ska sätta sig i mina bihålor. Har helt enkelt inte tid att var hängig längre. En riktigt belönande helg tror jag kommer att lösa allt.
.
Inga smärtor i kroppen sedan fadäsen igår. Det är åtminstone inget som jag bryr mig om men man vet aldrig vad som kan dyka upp framgent. Jag berättade inte om mitt försök att få upp duschdraperistången igår. Allt gick åt he...e och jag blev på lagom bra humör. Jag lyckades inte men min kära granne kommer i kväll och hjälper mig. Nice Anders!!!!
.
OK, vad ska jag belönat mig med den här helgen? Jo en vacker blombukett, ostkrokar, goda doftande ostar med lite kex och druvor. Sist men inte minst massor av goda viner.
...
Liljor - Nice!
...
Torra, onyttiga ostbågar men underbart onyttigt gott!
...


Vedré 07 - Bodegas Carchelo
...
Första gången jag köpte det här vinet gick jag helt på designen. Gilla den svarta och vita utformning men kan tillägga att det är underbart fylligt och smakrikt. Helt i min smak ;-))))))

Foto // 2 kommentarer

Rena rama cirkusen igen!

Publicerat 2010-10-21 20:00:05
Mr Buddha är bortrest och jag är som sagt ensam hemma. Jag fick en ingivelse att lyfta ner torktumlaren från tvättmaskinen. Ordentlig som jag är passade på göra rent under tvättmaskinen. Jag noterade att maskinerna var sammanfogade med varandra och jag fick lov att hämta min batteridrivna skruvdragare. Hoppsan...slut på batteriet. Typiskt men det finns alltid lösningar ;-). Jag fixade skruvarna och så var det dags att lyfta ned torktumlaren. Naturligtvis tappade jag tagen och satte mig i skurhinken som stod strax bakom mig. Som tur var så fick jag torktumlaren över mig så den gick inte sönder och min övervikt dämpade fallet.
..
Hur tror ni att det gick med hinken? Gissa!!!
Hahahaha

Blandat // 3 kommentarer

Oj då, det blev fel!

Publicerat 2010-10-20 20:41:56
Visst skulle det vara kul om det kunde se ut så här emellanåt, varför inte på jobbet;-)
...

Blandat // 3 kommentarer

Dark art

Publicerat 2010-10-19 19:19:22
Tisdag igen och jag har åter igen fått tillfälle till att skapa i akryl. Jag jobbade med tre tavlor och två lyckades jag få färdiga för dagen. Man vet aldrig när det gäller mig. Det jag noterat i mitt skapande är att färgerna blivit mer dystra.
.
Halsen gör fortfarande ont och jag hoppas att det lättar snart.
...
...
Den här tavlan måste jag bara döpa till "statsbyråkrater" hahaha

Konst // 13 kommentarer

Glömde säga....

Publicerat 2010-10-18 21:06:09
..... att min förkylning har tagit om för tredje gången. Snacka om att det sliter på kroppen! Poff....in i dimman igen!
...

Blandat // 2 kommentarer

Jag vill bada i havet!

Publicerat 2010-10-18 19:14:53
...
Nu vill jag bada i havet! Trots att hösten är frisk och färgstark så känner jag en längtan efter att få komma till en varmare miljö. Jag har kikat lite på resor till Mauritius och jag hoppas kunna hitta ett tillfälle för att få resa iväg.

Blandat // 2 kommentarer

Njut av hösten

Publicerat 2010-10-17 16:43:59

Foto // 6 kommentarer

Bänken

Publicerat 2010-10-17 16:26:42
...
När jag tog den här bilden funderade jag en del över bänkens historia. Vilka har suttit på den, vilka dialoger har förts och finns det glädje eller sorg i dess historia? Själv tycker jag den är vacker med sin slitna struktur och stenläggningen och stenmuren som bänken vilar mot.
.
Visst är det fantastiskt att samhället ställer ut alla dessa vackra bänkar på olika platser där vi har möjlighet att sätta oss på när vi känner för det. NICE!

Foto // 1 kommentarer

Grattis Marit

Publicerat 2010-10-16 13:05:09
Grattis Marit på din 21 årsdag!
...
Önskar Lena och Per!

Vänskap // 2 kommentarer

Softa

Publicerat 2010-10-16 09:36:15
Efter den goda och trevliga middagen igår kväll parkerade vi framför TV och tittade på IDOL. Jag tycker det är riktigt trevligt att få avsluta veckan med IDOL och jag tycker att programmets standard är mycket hög i år. Det ska bli spännande att se vem svenska folket kommer att välja. Det som är viktigt att komma ihåg är att tävlingen inte går ut på att välja ut den bästa artisten utan välja den artist som kan fängsla och fungera kommersiellt. De bästa brukar få framgång utan vinst i IDOL. Vilket fall så tycker jag att programmet är underhållande och att det skapar utrymme för okända att visa upp sig.
.
Nu ska jag fatta förkärlek för mitt hem och sedan ska jag ta mig en lång härlig promenad.
...
Det  här är inte den bästa bilden jag plåtat men jag hoppas att den skapar stämning.

Blandat // 3 kommentarer

Mr Buddha när han är som bäst!

Publicerat 2010-10-15 18:52:02
Mr Buddha och jag kröp upp i soffan och samtalade några timmar efter jobbet. Det är skönt att bra få samla sig en stund efter en arbetsvecka och ge varandra tid till dialog och överdrivna berättelser om hur dagen har varit ;-). Hösten har kommit och vindarna är kyliga och det var riktigt lägligt att tända en brasa i kaminen och med ett litet glas whisky att snutta på.
.
Jag försöker belöna mig varje fredag med att köpa en bukett rosor. Det är så härligt med blommor som pryder bordet som står centralt i huset.
...
...
En annan upplevelse var att se Mr Buddha laga en härlig middag i sina vita kalsonger. Mycket udda men spännande upplevelse!
...
En god köttbit med massor av ugnsbakade grönsaker!
...
Själv sitter jag med en god ök, ett glas whisky, kaffe och min dator.
...
Kan det bli bättre!

Blandat // 2 kommentarer