Dunkla rum

Publicerat 2011-04-29 17:44:19

Film/musik // 5 kommentarer

Ray......

Publicerat 2011-04-29 17:38:20
.....Ban är min belöning. De är så snygga och jag är supernöjd. Naturligtvis måste jag bara ta på mig dem redan i butiken och det som överraskade mig var att jag inte märkte av att jag hade dem på mig trots att jag gick inomhus. Otroligt bra kvalité och jag måste se till att inte förlägga dem. YES!
.
.
Det var ett pyssel för mig att få till den här bilden. Hur jag än bar mig åt så kom jag med i  spegelglaset. Ni kanske ser min fot i det högra glaset. Jag får stå ut med det.
.
Som jag nämnt tidigare ska jag ut på en fotorunda tidigt i morgon bitti och vi får se om P-O kanske kan ta några bra bilder på mig där vi kan få in ett häftigt motiv i spegelglaset♥. Jag kommer också att träffa Anja →här som har lovat att lära mig lite mer av Photoshop möjligheter, som höjer kvalitén på mina bilder. Hon har en otrolig förmåga att ta porträtt och bearbeta sina bilder. Det är alltid roligt att få träffa bloggkollegor. Vi ses Anja!
.
Idag har jag haft en dialog med min chef om min arbetsbelastning. Jag uppskattar verkligen mitt jobb men den senaste tiden har det blivit lite väl mycket och jag han känt att min hjärna kokar. Nu har jag fått en avlastning och hoppas att jag kommer att fungera bättre. Nu är det helg och jag ska bara ägna mig åt att plåta och försöka mysa i den varma solen.
.
Ha nu en trevlig kväll!
Kram ♥

Foto // 5 kommentarer

Det kan bara bli bättre!

Publicerat 2011-04-28 19:42:46
En stor börda har fallit från mina axlar. Det är en enorm befrielse och nu ser jag bara fram emot fint väder i helgen. En flyktig bekant som jag träffade på nyårsafton, och som är en skicklig fotograf, ska följa med mig på en fotorunda tidigt på lördag morgon. Jag ska försöka lära mig allt om min kamera och försöka utmana min förmåga. Det ska bli så kul. Nu har jag stått stilla i min utveckling alldeles för länge och måste rycka upp min.
.
I morgon är det fredag och jag tror att jag ska försöka belöna mig i någon form. Kanske en investering. Vi får se vad det blir.
...

Blandat // 8 kommentarer

On The Floor - YES - Go for it!

Publicerat 2011-04-27 18:14:04

Film/musik // 7 kommentarer

Beställning

Publicerat 2011-04-27 17:42:33
Idag har jag fått min första beställning på en större målning. Önskemålet på motiv är en nakenstudie på en kvinna utan huvud med ett mycket extremt uttryck, vad det nu är? Det ska bli så spännande. Önskemål om färger ligger inte i min färgskala och det är en utmaning.
.
Lyckliga jag!

Blandat // 7 kommentarer

En liten pärla!

Publicerat 2011-04-26 19:29:35
Den 22 april föddes den här lilla underbara skapelsen. En lite kille vid namn Erik Dennis. Det är så underbart att få hålla ett litet barn i sin famn och känna den underbara doften från en nyfödd baby. Mmmmm....
.
Av någon anlednings så åkte jag ifrån min kamerautrustning och jag hade bara tillgång till min lilla Samsung. Sorgligt.....är det någon gång jag vill kunna ta fina bilder så är det en sådan här gång. Jag har lovat att återkomma för att följa lilla Dennis utveckling.
...
Dennis 5 dagar
...
Dennis tillsammans med en stolt pappa!
...

Foto // 8 kommentarer

I sommar och soliga dagar......

Publicerat 2011-04-25 15:16:50
idag har stektermometern hamnat på 50 grader. Den var placerad på min kropps tjockaste del, magen, och termometern steg grad för grad i sakta mak och skorpan har blivit lätt röd men inte vidbränd....hahaha....så kan man också se på saken. Sammanfattningsvis må jag säga att dagen har varit underbar med lugn och ro och en sol som var lagom varm. NICE!
.
När sommarvärmen kommer så dyker alla grannar upp runt mig och det tycker jag är trevligt. En granne stod och strök tvätt i värmen och en annan la sin tid till att kratta och fixa annat som inte blev gjort i vintras. En värmare som han bl.a. hade ambitionen att ha igång på nyårsaftonen. Vi får se när han ämnar att använda den nästa gång..smile. Själv låg jag bara där och tittade på och kom med ett glatt tillrop emellanåt...;-).
.
I morgon ska jag till frissan och det är välbehövligt. Min frisyr går det inte att göra någon åt just nu. Kammar jag luggen bakåt, ramlar den framåt, kammar jag den framåt ramlar den, ja säg det.....bedrövligt.....det kan bara bli bättre. Min frisör Göran har blivit en nära vän till mig och det är alltid trevligt när vi träffas. Vi har så vansinnigt kul varför hela salongen tystnar och bara lyssnar till vår dialog, hahaha.....det ska bli spännande att få se vad som kommer att stå på agenda i morgon, man vet aldrig.
.
.
Det ska bli spännande och se om Jimmy lyckats få igång värmaren. Det har tagit fyra månader. Lycka till Jimmy;-)
.
.
Som ni ser så står min käre granne Svante och stryker sina skjortor i solen. Glad är han också! Mycket underhållande;-)
.
.
Det här är bilder på grannens Gran Danois. Han heter Jack och är sju månader gammal och enormt stor, tycker jag. När jag satt i min lilla solstol kommer det lilla charmtrollet och försöker sätta sig i mitt knä. Hahaha...det var länge sedan jag skrattade så gott. Två bjässar i en solstol...hahaha
.
.
Här ligger Jack och kikar på mig genom häcken. Han har fått order om att inte lämna sin gård och han vill så gärna komma över till mig och gosa.

Foto // 7 kommentarer

Hemma igen!

Publicerat 2011-04-24 18:47:07
.
Nu är jag hemma igen och både helgen och dagen har varit skön. Det är alltid trevligt att få bli lite omhändertagen av sina nära och kära. Tack Barbro och Sture. Som vanligt äter man för mycket och min magen är inte redo ännu men, som alltid, kan jag inte låta bli att smaka då den goda maten.
.
.
Lite pensionärsvarning att bara plåta blommor men jag har inget annat att plåta just nu. De flesta i min omgivning vill inte längre vara med på bild som jag tycker är tråkigt. De ska få böna och be om att få vara med i fortsättningen...hahahaha......därför bilder på blommor. Den här blomman är en magnolia.
.
.
Den här bilden är tagen på den förrätt som jag och Pia åt på Skärtorsdagen. Det är en paj med avocadofyllning, kräftstjärtar, gräslök och tomat. Underbar med lite bubbel till. Till huvudrätt åt vi ett fyllt kycklingbröst med ugnsbakade rotsaker.
.
Det som irriterar mig är att jag kommer ihåg att ta kort på förrätten och sedan är allt glömt. När maten är uppäten så kommer jag ihåg, KAMERAN, BILDER....
.
.
Den här förrätten bjöd jag Per och Marit på idag. När jag tittade närmare på den så tycker jag att bilden ser grotesk ut. Oliverna ser ut som ögon som nyligen sprättats ur någons huvud och det ligger en tår på skinkan. Allt annat vågar jag inte ge mig på att beskriva....hahahaha
.
Till huvudrätt åt vi grillspett med ris och grekisk sallad. Efterrätten bestod av Turkisk yoghurt med Lemon Curl. Till det ett spett med jordgubbar och vindruvor. Mycket gott!

Foto // 9 kommentarer

Västerås

Publicerat 2011-04-23 12:27:02
Hejsan alla mina vänner!

Torsdagskvällen var underbar och det firade jag tillsammans med min vän Pia. Tiden bara rann iväg och allt blev bara så där bra. Jag sitter inte vid min egen dator varför jag inte kan lägga in några bilder men jag hoppas att ni tycker det är ok änså.

Just nu är jag i Västerås och besöker min bror med fru. Vädret är underbart och vi äter och dricker och mår bra. Imorgon åker jag hem igen och under eftermiddagen kommer Pelle och Marit förbi och gör mig sällskap.

Jag får berätta mer när jag kommer hem!


Kram till er alla!
Blandat // 3 kommentarer

Uppdrag granskning!

Publicerat 2011-04-20 19:11:39
.
Idag kommer min arbetsgivare att bli ifrågasatt i programmet "Uppdrag Granskning". Det ska bli spännande att få se hur de kommer att presentera problemställningen. Vi får se!
.
Jag vill önska er en trevlig kväll!

Blandat // 5 kommentarer

Visning i morgon!

Publicerat 2011-04-19 21:50:44
Idag fick jag en samtal från mäklaren och han hade en familj som ville komma och titta på mitt hus i morgon. Därför fick jag prioritera bort min målarkurs för annan aktivitet. Jag hoppas verkligen att det går vägen den här gången.
...
.
Nu är jag så trött och ska prioritera min skönhetssömn! Hjälp nu mig med att hålla tummarna för att det går bra!
Sov gott!

Blandat // 7 kommentarer

Coldplay - Trouble

Publicerat 2011-04-18 18:33:37

Film/musik // 2 kommentarer

En hyfsad måndag!

Publicerat 2011-04-18 18:16:44
Fy vad kallt det har blåst idag. Jag trodde i min enfald att det skulle vara lika varmt idag så det har varit i helgen men icke. Jag tog på mig min vårkostym och hoppade över en jacka och det fick jag ångra. När jag kom hem fick jag lägga mig i badkaret för att värma upp min väna kropp!
.
På lunchen träffade jag min lilla vän M och vi hade det riktigt trevlig. Det blev en chevré sallad med honung och valnötter. mums....Naturligtvis borde jag ha tagit några trevliga bilder men jag glömde ta med mig kameran. Pust..
.
Nu har jag börjat grunna på vad jag ska försöka prestera på målarkursen i morgon? Kanske en naken karl men det enda jag klarar av att avbilda är bara en del av den manliga kroppen och min son tycker inte om när jag målar sådant för han skäms för sin lilla mamma...hahahaha.....nej, vi får se vad jag känner för i sittande stund.
.
Ha nu en riktigt skön måndagskväll!
...

Foto // 2 kommentarer

Duktiga jag!

Publicerat 2011-04-17 17:29:03
Trots det fina vädret har jag gjort en insats i köket. Det är förmodligen solen som gett mig massor av energi! Duktigt Lena!
...
Avfrostat frysen! YES
Jag är så stolt över att se att allt inte ligger perfekt! Duktigt!
...
Städat alla kökslådor! Yes
Allt ligger inte perfekt! Duktigt Lena!
...
Skafferiet rensat! Det fanns några flaskor med innehåll där förbrukningstiden gick ut för XX år sedan! Pust!
Jag känner mig mycket nöjd och stolt över mig själv!

Blandat // 5 kommentarer

Våra hem!

Publicerat 2011-04-17 12:22:04
För vem skapar vi vårt hem? Är vi riktigt säkra på det? Vi svenskar har ett stort intresse för att lägga pengar på att utveckla våra hem och vi ställer stora krav på oss själva att ha det så rent och snyggt som det bara går. Jag kan tycka att det är ganska fridfullt att få omge mig med prylar som ger en helhet och som skapar frid i mitt sinne. Jag kan känna en stress över att inte hinna med att hålla undan allt damm. Är det riktigt hälsosamt?
.
Ernst K sa vid ett tillfälle att när man skapar och utvecklar sitt hem ska man, i första hand, ha fokus på det egna behovet och inte på omgivningens behov av att njuta av ens förmåga. Jag tycker att han har helt rätt. Allt handlar om att ge sig själv harmoni och ge det egna behovet ett stort utrymme. Har vi inte råd med dyra inredningsprylar får vi nöja oss med det vi har. Saknar vi intresse för inredning duger det ändå.
.
Att inte ha det perfekta hemmet kan skapa stress och som kan göra att många undviker att öppna sitt hem för sina vänner. Många svenskar arbetar hårt och mycket för att få vardagen att gå runt och i den hetsen är det viktigt att vi har utrymme för våra vänner som ofta kan ge oss kraft i vardagen. När jag tittat på Paolo Robertos matlagningsprogram från Italien så upplever jag en glädje över det enkla. Jag upplever att italienarna skapar förutsättningar för att så många som möjligt kan samlas. Jag är övertygad om att det är det lilla som ger oss kraft och inte välfärd och överflöd. Lever jag själv så? Nej, absolut inte men jag har börjat tänka om och försöker hitta mitt lilla sätt att leva. Det kommer säkert att ta tid att förändra ett 55 årigt beteende men jag tror att jag kommer att lyckas. Släpp på kraven och öppna era hjärtan för alla runt omkring er!

Blandat // 1 kommentarer

Spontanmiddag hos grannen!

Publicerat 2011-04-17 10:55:54
.
Igår blev jag bjuden till min underbara granne Pia och hennes familj på en trevlig middag. Kvällen var så härligt varm och alla grannar var ute i sina trädgårdar. Det var inte bara Pia som höll en gott glas vin i handen utan alla, då menade jag alla i kvarteret höll i ett glas. Här sitter de och spela Fia på altanen.
.
.
Naturligtvis serverades vi mat i en trevlig miljö och Pia är verkligen den perfekta värdinnan efter en massa år i hotellbranschen.  Jag bara älskar den designade taklampan....vill ha!
.

Vänskap // 5 kommentarer

Bäsna handelsträdgård - inlägg 3

Publicerat 2011-04-17 08:00:00
.
Här ser ni entren till butiken. Det är öppet, trevligt och massor att titta på. Där kunden står, det var där den fina katten låg och modellade inför min kamera.
.
Det här fatet blev jag förälskad i. Vi får se om det blir en affär för mig inom kort!

Foto // 3 kommentarer

När katten själv får välja!

Publicerat 2011-04-16 20:00:00
.
De här bilderna tog jag idag i Bäsna. När jag skulle betala för mig kom den här katten och la sig på disken framför mig. Det var bara att plåta. Jag fick ta bild efter bild och den låg där och bara njöt. Det var riktigt roligt!

Foto // 5 kommentarer

Ungdomsidol!

Publicerat 2011-04-16 18:41:44
...
Den här snyggingen fyller 60 år i år. Jag kom så väl ihåg när jag såg honom i Vängåvan i Sundsvall 1972 och jag bara blev förälskad i honom. Jag tror banne mig att han är bra mycket snyggare idag! Mums....

Blandat // 1 kommentarer

Några timmar i en idyll!

Publicerat 2011-04-16 16:29:14
En resa med massor av minnen som gav mig både glädje och sorg i mitt hjärta.
.
Där flaggan hänger där går man in i ett utrymme på 9 kvadrat där all fika står uppställd.
.
I torsdags öppnade Bäsna handelsträdgård sina dörrar och jag kände att jag måste bara ta en tur dit för att uppleva den riktiga våren. Den ligger ute bland ingenting och det är så fridfullt lugnt att få sitta där över en kaffe. De har en butik och ett café. Allt bygger på tillit och det känns så enkelt. När man vill ha en kopp kaffe med en god kaka till går man in och hämtar själv. När man är färdig med sin stund i trädgården och gjort sina inköp, går man till kassa och betalar för fikat. De har ingen koll på vad man har tagit för sig utan de litar på sina gäster.
.
.
Det finns hur mycket som helst till försäljning utplacerade över hela trädgården. Patina säger jag bara!
.
Jag tycker jag känner igen mig i keruben
.
Det är endast vårblommorna som står i blom och de är så vackra. Jag plåtade nästan 200 bilder vid tillfället varför jag bara kan publicera några av dem i det här inlägget.
.
.
I västhuset stod blommorna i rader. Västhuset var inte bredare än ca 3 meter och trångt blev det när jag mötte andra kunder i gången. Det var varmt där inne men vackert.
.
.
Inne i butiken blev jag förälskad i den här blomman. Den var så vacker i det dämpade ljuset och kom verkligen till sin rätt.

Foto // 3 kommentarer

Fotolördag

Publicerat 2011-04-16 10:20:42
Nu är väskan packad med fotoutrustning och jag ska styra min kosa till Bäsna handelsträdgård. Vi får se vad jag kan fånga.

Blandat // 1 kommentarer

Lakritsfredag

Publicerat 2011-04-15 18:15:33
Bottenskrap
.
Fredag igen och det ska bli skönt med några lediga dagar. Mitt lilla ägg är välfyllt och jag ska försöka fokusera på att lätta på trycket och bara njuta av nuet. Det enda som hjälper är en timmes yoga.
.
Jag blev så vansinnigt sugen på lakrits i eftermiddag så jag tog en särskild tur till Ica för att fylla, en allt för stor, godispåse med de svarta tingen. Man kan nästa tro att jag är gravid men då måste det handla om en jungfrufödsel, hahaha.....Det har gått 15 år sedan hela den processen slutade att fungera men ni drog säkert andra slutsatser ;-). Jag är lite fundersam över hur min mage kommer att reagera efter alla smakprov. Vi får hålla tummarna för att det kommer att gå bra.
.
Ikväll kommer jag kasta mig över min skivsamling och plocka fram några sköna plattor och därefter sätta mig i soffan och bara digga.
.
Vänner, ha nu en riktig skön kväll så kanske vi hörs i morgon!
.
KRAM

Foto // 2 kommentarer

Lite av varje!

Publicerat 2011-04-13 20:09:26
Gud min skapare vad ska jag skriva om idag då? Just nu sitter jag i soffan och bloggar och tittar samtidigt på programmet Sveriges mästerkock. Emellanåt lyfter jag blicken och ser grannens valp, som är stor som en mindre häst. En gran danois! Märkligt djur! Vad ska man ha en så stor hund till samtidigt kommer det att bli intressant att få se hur den kommer att se ut färdig (;-)), om jag nu hinner få uppleva det innan jag flyttar eller dör ;-). Hahaha
.
Jag har aldrig varit intresserad av att laga mat. Jag har inga problem med att laga mat men jag kan gruva mig inför en fest över menyn och under värdskapet är det endast hårt arbete och leveransen som gäller. Sjukt, men nu börjar det sakta, sakta vända för mig. Kanske år 2020 har jag gått i mål och då är jag 65 år gammal!!!!???? OK, jag har kanske 20 år på mig att bjuda alla mina vänner på middag innan jag dör! Kul eller hur!
.
NU ska jag ta en koka lite pasta.....med ketchup!
:-))))

Blandat // 3 kommentarer

Tisdagskonst!

Publicerat 2011-04-12 19:44:49
Idag har jag gjort en tavla.......efter tre timmars arbete målade jag över allt! Basta!

Blandat // 3 kommentarer

Börjar bli gammal - HJÄLP!

Publicerat 2011-04-11 16:47:41
Oj, oj, oj idag hamnade jag i en pinsam situation. Efter jobbet så gick jag ut på parkeringen och hittade inte min bil. Jag gick fram och tillbaka mellan bilraderna, INGEN BIL! Jag gick en gång till, ingen bil. Tankarna började snurra, varför skulle dom stjäla just min bil av alla? Svag motor och av 2004 år modell? Vad gör jag nu???
.
Jag började prata högt med mig själv: Lena, var ställde du bilden i morse, HÄR kom jag fram till. Är du riktigt säker Lena, JA det är jag. Lena tänk en gång till, då kom jag på att jag inte alls ställt bilden på just den här platsen. Bilden stod så snällt och väntade på mig på en helt annan del av parkeringen. PUST........
.
....tragiskt att det ska behöva vara så här......hahahaha
...

Blandat // 7 kommentarer