Kompromissa inte med dig själv!

Publicerat 2011-01-31 19:05:48
...
Kompromissa inte med dig själv. Du är allt du har!
Janis Joplin

Foto // 5 kommentarer

Det kostar på att ligga på topp!

Publicerat 2011-01-31 17:30:00
.
Den här dagen har varit fulltecknad av möten vilket är stimulerande med det blir ingen tid över för eftertanke. Trots det känner jag en tacksamhet över att få ha ett bra jobb och det som levereras uppskattas av min arbetsgivare. Veckan kommer att bli trevlig därför att imorgon börjar terminens kurs i akrylmålning och det ska bli så skönt att få träffa alla mina kurskamrater och få måla lite nya tavlor. På torsdag kommer JennyBeata på besök och vi ska ha en riktigt mysig tjejkväll. Det finns en risk att fredagen kommer att bli lite seg;-))) Men det kostar på att ligga på topp, eller hur!

Foto // 2 kommentarer

Min lilla bromskloss!

Publicerat 2011-01-31 07:00:00
...
Vid två tillfällen under vintern när jag tvättat min lilla pärla har höger bakhjul frusit fast. Som så många andra brukar jag försökt tvätta bilen inför en kall period för att den ska vara ren och fin. När jag ställt ifrån mig bilen efter tvätten och sedan för att använda den, efter ett dygn så har bromsen på bakhjulet låst sig. Bilen är av årsmodell 2004 och det är förmodligen nu alla problem kommer och det är ju inte alls så kul. Många vise män jag rådfrågat trodde att det var ett allvarligare fel. Jag bestämde mig för att tina upp min lilla svarta bil och då släppte bromsen och allt är frid och fröjd.
.
Vad har jag lärt mig av det? Att inte tvätta bilden när det är minusgrader ute!

Blandat // 2 kommentarer

Titta på sport

Publicerat 2011-01-30 14:38:13
...
Just nu sitter jag framför min tv och tittar på en handbollsmatch mellan Sverige och Spanien i handbolls-VM. Hur kan det komma sig att jag sitter här en söndag, mitt på dagen, och tittar på sport? Jag tänker tillbaka och kommer ihåg att mina föräldrar var genuint idrottsintresse  av sport och ägnade massor av tid till att följa all sport på TV. När jag sedan gift mig hade min dåvarande man var även ha idrottsintresserad som smittade av sig både på mig och våra barn. Min uppfattning var att jag bara följde med och funderade inte så mycket på hur pass intresserad jag själv var.
.
Vid en skidresa till alperna hade vi en gemensam aktivitet varje kväll då vi hade frågesport och döm av min förvåning var jag den som klarade alla svaren på sportfrågorna. Det var en aha-upplevelse och jag blev medveten om att jag nog hade ett stort intresse för sport när alla fakta bara satt där. Det kanske är därför jag sitter där jag sitter idag och tittar på just den här sportsändningen.

Sport // 6 kommentarer

Återvända till mina drömmars landskap

Publicerat 2011-01-30 12:30:43
Jag drömmer om att få ägna hela min semester i Skåne!
...
Att det blev det här inlägget var att jag tittade in på en fotoblom där en tjej beskrivit sin drömplats som var Rullsand i Gästrikland. Det är en plats med underbara minnen och då for tankarna automatiskt till min semester i Skåne
...
Vill ni se fler av mina drömmar så gå gärna in här!

Foto // 5 kommentarer

Att vara god!

Publicerat 2011-01-30 09:06:38
Att vara god är för mig att visa vänlighet och att leva med goda värderingar som skapar goda handlingar. Jag tror att en människa som påstår att de är snälla och goda vars värderingar är mer aggressiva har ofta ett behov av bekräftelse genom sin snällhet och är snäll pga rädsla och lever med en ångest som driver dem till handlingar som ofta skapar konflikter.
.
Vi alla har säkert alla träffat en person som vi upplever som goda. Det kan symboliseras av en äldre människa som visar sin godhet genom sin uppenbarelse.  Personen finns där som en trygg individ som öppnar sin själ och bara finns där men som samtidigt inte tillåter att något ont påverkar dem. Jag tror att godheten finns i den egna självkänslan och den ställer inte krav på någon form av återgäldande. Det är godhet för mig.
.
Att hitta det goda i sig själv kräver självinsikt och massor av eftertanke som bygger på trygghet och inte rädsla.
Jag har träffat människor som påstår sig vara goda och snälla men bara har ett eget syfte att plocka av sin omgivning all kraft och energi för att stärka det egna egot. Kan man vara en människa som inte är god? Ja, det tror jag! Om man inte kan identifiera sig som god så kan man vara hederlig och stå för den man är. Det innebär inte att man är en elak människa.
Bilden jag har i det här inlägget är på en liten hundvalp, som jag ser som en mycket god varelse! KRAMMMM

Vänskap // 3 kommentarer

En vän!

Publicerat 2011-01-29 19:26:52
Idag har jag varit till Falun för att gratulera en kär vän på hennes födelsedag. Trots att vi bara har två mil emellan oss så träffas vi alldeles för sällan. Hon bor tillsammans med sin man i en 1800-talshus med patina och de har verkligen lyckats inreda huset utifrån dess förutsättningar. Det är så vackert!
.
Ännu ett grattis till dig Anna-Kari!

Blandat // 4 kommentarer

Kameran

Publicerat 2011-01-28 20:42:41
...
Jag sitter här och minns! Det var en dag när jag/vi vandrade tillsammans efter stranden på Gran Canaria och allt vara bara underbart. Solen var lagom varm och havet brusade bara så där underbart som det kan göra. Vi gick i vattenbrynet och helt plötsligt så var det inte lika enkelt. Det blev mer och mer sten som hindrade vår väg men vi ville ändå följa vattenlinjen. Det var lite besvärligt med all sten på bottnen men vi fortsatte. Helt plötsligt kände vi hur benen drogs ned i sanden och allt bara försvann under oss. Min följeslagare fick lätt panik och fick känslan av att vi var i allvarlig fara. Vad hände med mig???...jag tänkte på min kamera;-)) Kameran fick inte bli blöt! Det var det enda jag kämpade för. Allt gick bra, både för min partner och min kamera men vad olika man reagerar i en besvärlig situation. Jag kanske har med mig det från min tid som polis. Det ända som gällde var att klara situationen.

Foto // 1 kommentarer

WOW

Publicerat 2011-01-28 18:37:47
Nu har jag fått min nya design. TACK Amanda för ditt suveräna jobb. När jag la in det senaste inlägget visste jag inte att den nya designen var på plats.
.
Den är så fräsch och jag känner att jag får massor av energi av den!
PUSS & KRAM Amanda

Blandat // 5 kommentarer

Ljuset

Publicerat 2011-01-28 18:35:12
...
Nu är det fredag och jag sitter här framför tv i min ensamhet. Jag funderade ett tag på om det var bra eller dåligt men jag tycker nog att jag har det ganska så bra. Visst, skulle det vara härligt med lite sällskap men jag tror ändå att det viktigaste i livet är att vara trygg i sig själv och det tycker jag att jag är just nu.
.
I morgon ska jag ägna all min tid till kreativa aktiviteter och jag hoppas verkligen att det kommer att funka. Varje lördag brukar de ha Kroki på Wasabryggeriet i Borlänge. Man betalar 50 kr för två timmar och jag ska försöka ta mig dit och ägna några timmar åt att skissa. Vidare har jag lust att fotografera inför kommande utmaningar i tema 52. En mycket spännande utmaning som verkligen kommer att sätta mig och min kamera på prov. Gud min skapare, lova att det är sol i morgon för temat är "ljus" och jag är så sugen på att testa ljuset.
.

Foto // 0 kommentarer

Hundkex

Publicerat 2011-01-27 17:31:23

Foto // 1 kommentarer

En riktig man

Publicerat 2011-01-27 17:25:05
...
Visst är det härligt med hösten alla färger i kombination av rost och gammal yta. När jag nu satt här framför datorn och funderade på dagens inlägg kom bara känslan av färg. Tänker att om ett par månader börjar det vända;-))
.
I kväll känner jag lite för en riktigt karl, en riktig man, som agenten James Bond! De sänder filmen kl. 21.00 på TV3.

Foto // 4 kommentarer

Ny design

Publicerat 2011-01-26 13:42:18
Jag ha beställt en ny design av min blogg hos Amanda och så snart den är klar kommer jag att återuppta mitt dagliga bloggande. Det kommer att hända när som helst! Vi ses!

Blandat // 3 kommentarer

Inför kvällens höjdpunkt!

Publicerat 2011-01-25 19:07:15
...
Har bakat några muffins inför handbollen ikväll!

Blandat // 2 kommentarer

Roses

Publicerat 2011-01-24 18:37:10
Är det någon som vill fånga mitt hjärta så är det med rosor;-)
...

Foto // 2 kommentarer

Vårjacka

Publicerat 2011-01-24 18:19:03
...
Usch vad kall och ödslig bilden ser ut. Det verkar som att det ska fortsätta att snöa över Sverige och vi får säkert räkna med mer snö de närmaste månaderna. Det påstås att klimatet i Skåne börjar vända mot "ta på dig vårjacka" Kan det stämma! Vi får se om mina vänner från Skåne reagerar på det här inlägget!
.

Foto // 2 kommentarer

Arbeta för att leva

Publicerat 2011-01-22 13:30:03
...
Den här hösten har varit tung efter min separation och jag känner att verkligheten börjar komma ikapp mig. Jag är trött och sliten och skulle behöva en rejäl vitamininjektion för att få komma igen.  Jag ser fram emot våren som ger en förändring och hela livet blir färgsatt.
.
För någon tid sedan såg jag ett program som handlade om ett par och deras två barn som sålde allt de hade och flyttade till Italien. De hade en passion, en passion för att klättra i berg och ville skapa sig en plattform, för sitt intresse, genom att köpa en fallfärdig fastighet i norra Italien. Deras projekt var att hyra ut rum till klättrare som kom till området. Jag tyckte att det var så fantastiskt häftigt att de vågade släppa allt trots att barnen bara är 1 och 3 år gamla. Starkt! De beskrev sin livsfilosofi på det här sättet: Man ska inte leva för att arbeta utan man ska arbeta för att leva". Visst låter det fantastiskt!

Blandat // 3 kommentarer

Meditation

Publicerat 2011-01-20 19:28:26
...
Jag kröp ned i ett varm bad med ett tänt stearinljus som enda ljuspunkt i rummet. Jag satte mina fingertoppar försiktigt mot varandra och stängde mina ögon. Jag somnade sakta in i en lätt dvala och det var underbart skönt. Jag vaknade till av att två av min fingrar gled ur sitt läge och hamnade i ett knäpp läge. Den lilla stunden jag satt i det varma badet kom jag till insikt om något som jag funderat på under en längre tid. Förklaringen bara satt där och det kändes verkligen befriande.
.
Nu från lugn harmoni till hårdare tag. Sverige-Polen i handbolls-VM.

Foto // 1 kommentarer

Vacker vinterdag

Publicerat 2011-01-20 16:55:37
Idag har det varit ett underbart väder här i Dalarna men kanske lite väl kallt. Jag har varit ute i DalaStorsund vid sjön Runn, som ligger mellan Borlänge och Falun. DalaStorsund är en enklare konferensanläggning som Trafikverket förvaltar men stället ligger i en vacker miljö. När jag lämnade konferensrummet vid eftermiddagsfika blev jag bara hänförd när jag såg hur vacker solen lyste över sjön och den vita snön lyste så vacker. Ett tips till er alla: Ha alltid en kamera med er vart ni än går! Bilderna är tagna med min lilla Samsung kamera!
.
Jag känner och kände mig väldigt lycklig!
...

Foto // 2 kommentarer

Dofter

Publicerat 2011-01-19 19:58:51
...
Idag möttes jag av en doft som satte igång mina alla sinnen. Det är märkligt att en doft kan ge mig en så stark förnimmelse. Jag vet inte när jag får känna just den här doften igen men jag ska leva på den ett tag.
.
Det enda motiv jag kunde komma på, som symboliserar ordet doft i bild, var att använda mig av en av mina parfymflaskor. Jag placerade en flaska i handfatet i badrummet och satt igång vattenkran. Knäpp, där satt den!

Foto // 4 kommentarer

Kom änglar!

Publicerat 2011-01-18 22:42:52

Film/musik // 3 kommentarer

Stensäker kärlek

Publicerat 2011-01-18 20:25:12

Foto // 2 kommentarer

Minnen 2010

Publicerat 2011-01-18 20:05:30
Valsan
Torsång
Maspalomas
Gran Canaria
Grilla
Samos
Fjällbacka
Lysekil
Falsterbo
Österlen
Skåne
Norrtälje
Vissnad

Foto // 2 kommentarer

En härlig middag med en vän

Publicerat 2011-01-17 22:47:49
I kväll har jag varit på krogen och ätit en god middag tillsammans med en kär kollega. Vi hade en trevlig stund tillsammans och maten var fantastisk.
...
!
Mums, asiatisk mat med ett gott vin till!
...
...
De här två gåvorna fick jag av Eva och hon förmedlade verkligen en fin känsla för mig. Tack Eva!

Blandat // 1 kommentarer

Väntar på att värmen ska komma

Publicerat 2011-01-17 18:00:00
De här bilderna är plåtade ute vid sommarparadiset Torsång i Borlänge. All prakt ligger i dvala och bara väntar på värmen som ska få allt att prunka och blomma.
...

Foto // 1 kommentarer