Norrtälje

Publicerat 2011-07-29 11:24:09
Som ni kanske har märkt har jag varit frånvarande under några dagar och skälet till det att jag helt enkelt inte haft så mycket att skriva om. Idag är den sista dagen på min semester och helgen kommer jag att tillbringa hos vänner i Norrtälje. Jag tror att det någon form av musikfestival i Norrtälje i helgen och den ser jag fram emot.
.
Det finns säkert en hel del att berätta om efter den här helgen. Vi ses!
...

Blandat // 4 kommentarer

Leverans

Publicerat 2011-07-25 21:22:14
Ikväll har jag överlämnat den tavla som jag fick beställning på under våren. Kicki blev nöjd och jag tror att den tjejen kommer att bli en riktig god vän till mig. Hon är spontan/impulsiv och det kommer att passa mig utmärkt. Lycka till Kicki och jag hoppas din man kommer att gilla motivet.
...
...
Nu är det bara att ta fram penslarna och försöka få fram några målningar inför nya utmaningar.

Blandat // 9 kommentarer

Lång, blond och kristen???

Publicerat 2011-07-23 19:29:53
Herre gud min skapare att en sådan tragedi kan inträffa som den i Norge. En lång, blond och kristen människa skjuter besinningslöst ner oskyldiga människor p.g.a. en sjuk övertygelse. Nynazismen har fått ett starkt fäste i Norge och Danmark och börjar även sprida sig i Sverige.
.
Jag har haft en person nära mig i mitt liv, som haft främlingsfientliga idéer och som tycker att vårt samhälle inte ska visa sympati för människor i svårighet. Personen i fråga är även troende. Jag tycker att människor med sådana sympatier är dumma i huvudet. Det är hårda ord och hör egentligen inte hemma i min vokabulär men jag kan inte finna något bättre sätt att uttrycka mig.
.
Att diskutera invandrarpolitik är fullt legalt men att visa ett sådant hat och en sådan rädsla skapar en form av fanatism som inte är acceptabelt. Rekryteringen till dessa grupperingar sker från grupper där det finns en sårbarhet och en avsaknad av egen identitet. De som leder utvecklingen kommer från en mer etablerad samhällsgrupp och de har ofta drag av psykopati! Under andra världskriget bildades nazistiska grupperingar i slutna sällskap som ordnar som i första hand är skapade för män av män. Det finns idag ordnar såsom  Odd Fellow och motsvarande som inte är demokratiska och där rekryteringen sker av likasinnade. Jag har själv varit medlem i Odd Fellows men lämnade orden när jag fick veta att det diskuterades invandring med ett främlingsfientligt perspektiv vid en av deras middagar. Det är livsfaligt. Enligt deras stadgar är det förbjudet att diskutera politik men finns det starka krafter i en gruppering så kan fanatismen får ett fäste.
.
Humanismen och demokratin måste vinna över dessa människor som är mycket farliga för vårt samhälle och dess utveckling.  Lova mig att göra vad ni kan för att motverka denna farliga utveckling. Vi vuxna måste vara förebilder för våra barn och ge dem förutsättningar för att bli goda människor med goda värderingar.
.
Hur kan människor med kristna värderingar inte acceptera ett integrerat samhälle med människor från olika kulturer. Jag förstår helt enkelt inte!
...
...

Blandat // 5 kommentarer

En härlig kväll!

Publicerat 2011-07-23 13:45:21
Igår var jag hembjuden till Mari-Anne och Per-Olov på en härlig grillkväll. Det bjöds på trevligt sällskap och en underbar god mat. Det blev lite sent men det gör inte så mycket när man har en dag att vila ut sig på.
...
.
När vi kom inleddes kvällen med snittar innehållande en skinka och med ädelostblandningen. Så snäckor med räkfyllning och härliga ostar. Det satt inte alls i vägen.
.
.
Till snittarna fick vi ett gott bubbelvin. Det som är roligt med just den här bilden är att jag fick med den sista droppen från flaskan.
.
.
En härlig inbjudande dukning som gick i blått. Mmmm
.
.
Mats och Petra är ett mycket trevligt sällskap och vi hade många givande dialoger under kvällen.
.
.
Här ovan har vi kvällens grillmästare. PO, du fick till kycklingen perfekt! Mums
.
Sonen i familjen!
...
Fredrik och värdinnan Mari-Anne!

Vänskap // 2 kommentarer

Ösregn och åska

Publicerat 2011-07-22 09:31:04
I dag, fredag 22.07.2011
TidVarselTemp.NedbørVind
kl 10–12 20° 1,8 – 2,8 mm Lett bris, 4 m/s fra nord-nordøstLett bris, 4 m/s fra nord-nordøst
kl 12–18 22° 0,1 – 2,0 mm Lett bris, 4 m/s fra nord-nordøstLett bris, 4 m/s fra nord-nordøst
kl 18–24 22° 0 mm Lett bris, 4 m/s fra nordøstLett bris, 4 m/s fra nordøst

Här visar jag dagens väderprognos för Borlänge. Det regnar och åskar men det ser lovande ut inför kvällen. Prognosen talar för att jag borde ägna större delen av dagen till att städa mitt hem och sedan ägna någon timmer åt en "make over" av mig själv. Behövligt!
.
Jag är bjuden på middag i kväll och det verkar som att vädret kommer att bli bättre till kvällen.Att få bli bjuden till fina människor och få bli bortskämd med god mat och dryck gillar jag och jag vet att kvällen kommer att bli helt fantastisk.
.
Just nu tycker synd om många semesterfirare som måste utstå allt regn. Livet är mycket enklare när solen skiner. Barnen behöver inte sysselsättas på samma sätt och det är bara att länga något gott på grillen. Jag hoppas många av oss svenska har möjlighet att förflytta sig till platser där den gul lilla pricken framträder. Jag tänker på er alla.
.
Igår fick jag ett trevligt samtal från två av mina nyfunna vänner från min resa till Turkiet. Vi hade roligt med många trevliga upptåg och allt handlar om att bjuda på sig själv och det gjorde vi på ett gemensamt sätt. De hade tittat in på min blogg och noterat inlägget där jag testade att åka skateboard. Deras kommentar var entydig: SNART SITTER HON VÄL PÅ EN HÄST OCKSÅ!.....hahahaha....nu måste jag bara få tag på en häst.....hahaha
.

Blandat // 1 kommentarer

Vi gör som ledaren!

Publicerat 2011-07-21 15:19:00
.
Det är lite pensionärsvarning över den här bilden men jag kunde helt enkelt inte låta bli att plåta den här koltrasten där den satt alldeles stilla i buskaget. Jag gillar Koltrastens färger mot den gröna myllan.
.
Idag när jag tog min jobbingrunda kom jag att tänka på ett tillfälle när jag, inom Friskis & Svettis, ledde en jogginggrupp. Vi genomförde vårt pass inom ett område där olika joggingspår korsar varandra. Jag joggade med 50 motionärer bakom mig och plötsligt såg jag min dåvarande man på ett parallellspår och vi hejade på varandra. Vad hände?...alla mina motionärer hejade också. Det måste ha sett för festligt ut.
.
Barn gör som vuxna, underställda speglar sin ledare.

Foto // 6 kommentarer

Frostbrunnsdalen

Publicerat 2011-07-21 13:21:24

Foto // 3 kommentarer

Nu har det börjat....

Publicerat 2011-07-20 15:38:30
I den här bilden har det ljusa frätt igenom på sina ställen men jag gillar den ändå.
...
Idag tog jag mig i kragen och åkte till Mellsta fridluftsområde och tog en tur på 5 km slingan. Jag har inte rört mig på tre år men jag tyckte ändå att det gick ganska bra. Skönt var det i alla fall. Nu ska jag försöka ta tag i min hälsa och förbereda mig med att förbättra konditionen inför en kommande höst och vinter, som inte är så långt borta. Pust...
.
Jag har planer på att ta mig en fotorunda senare i eftermiddag. Det har regnat och jag hoppas att solen ska titta fram. Har tänkt åka till Frostbrunnsdalen och ta några "efter regnet" bilder, som kan bli magiska. Jag fick uppleva den känslan förra sommaren men min förmåga att fotografera var inte den bästa. Jag hoppas på att lyckas bättre den här sommaren. Nu är det bara för solen att titta fram. Vi får se!

Blandat // 4 kommentarer

Blå lagårn, Arvika

Publicerat 2011-07-19 19:24:02

Foto // 2 kommentarer

Nu lyser solen!

Publicerat 2011-07-18 21:09:09
...
Nu har solen tittat fram och det känns bra. Trots att det kan kännas skönt med lite regn emellanåt så får det inte bli allt för många timmar. Kvällen har jag ägnat åt att rensa i mitt kök och det är också befriande. Det är så mycket som jag gömmer undan lite här och var för det kan vara bra att ha. Nu har allt det där fått sin egen plats och jag hoppas för guds skull att jag hittar igen dem när de behövs. Förresten, det går att köpa nytt....??!!!.....
.
Nu är det bestämt att jag ska besöka några goda vänner i Norrtälje i slutet av månaden. Det ska vara en musikfestival i Norrtälje just den helgen och det ser jag fram emot. Päivi och Håkan är ett underbart värdpar som bjuder på en underbar hemmamiljö och god mat. Centrala Norrtälje är heller inte fy skam på sommaren. Vi får se om jag kan överraska dem med något spännande. We will see!
.
Nu är det Johan Falk som gäller. Är lite svag för deckare och spänning. Jag har själv varit i branschen varför det kan blir en lite nostalgitripp.

Foto // 2 kommentarer

Regn - nytta - softa

Publicerat 2011-07-18 15:23:38
...
Jag har hittills haft en fantastisk dag. Jag har varit och hälsat på en god vän till mig som tillhör mina målarkompisar. Hon är 70 år men ändå full av liv och kreativitet. Det kan komma vad som helst ur henne när jag minst förväntar mig det och det är kul. Britta, jag är rädd om dig...kram.
.
Vidare har jag justerat det som varit snett i mitt hem. Det som verkligen kan störa mig är när någonting hänger snett men det kan ta år innan jag vidtar åtgärder. Märkligt, men det bara blir så. Nu är det, i vilket fall, gjort och känner mig riktigt nöjd med mig själv. Jag har också ägnat lite tid till att färdigställa en tavla som är beställd till den 25 juli. Beställaren är supernöjd och bara längtar efter målningen och det glädjer mig. Det är bara att njuta och ta till sig energin.
.
Eftersom jag fortfarande har semester och det regnar ute finns det utrymme att göra vad jag känner för. Jag har en viss passion för Agatha Christie och har nu parkera mig i soffan likt en soffpotatis. Vi kanske ses mer idag! Kram

Hjärtligt // 3 kommentarer

Mer Värmland

Publicerat 2011-07-17 19:45:12
Blommor
...
.
...
Trädgård
...
.


Foto // 3 kommentarer

Harmoni

Publicerat 2011-07-16 09:10:38
Vi hade så trevligt i går kväll. Det serverades god mat och massor med anekdoter. Som ni kanske vet så är Värmlänningarna duktiga på att bre på (överdriva).....och det satte lite fart på dialogen. Det var lite svårt att hänga med i samtalet emellanåt för när fyra värmlänningar med bred dialekt möts då går det undan.
.
Idag ska vi på en konstrunda här i Arvika som jag ser fram emot och i kväll så är vi bjuda på en grillkväll. Det som känns extra spännande är att få se värdparets medelhavsträdgård. Jag hoppas verkligen vädret är tillåtande.
...
En klassisk GT
Ruggigt dålig bild men drinken var underbart god!
...

Foto // 4 kommentarer

I´m in Värmland

Publicerat 2011-07-15 14:59:44
Nu har jag förflyttat mig 5 timmar sydväst om Borlänge och är nu i Arvika. Jag är här för att träffa Marie och Morgan som är två vänner jag träffade i Egypten för några år sedan. Jag bara ler när jag träffar dem. För det första så är de glada och positiva men det bästa är deras breda värmländska.
.
Det har regnat under hela bilresan och det har känts lite tradigt. När man reser är det alltid roligt att kunna stanna till och plåta fina miljöer men så blev det inte den här gången. Min förhoppning är att det ska bli lysande väder i morgon för varje gång jag har besökt dem har vädret inte varit på min sida. Naturligtvis kommer jag att berätta mer om min vistelse här i Värmland för er. Vi hörs!
...
En liten gåva till dem från mig!
...
Glasen målade av en kär vän till mig Britta Mårds!

Blandat // 5 kommentarer

Någon där ovan....

Publicerat 2011-07-14 18:23:34
...finns med mig. Idag fick jag ett mail från två nyvunna vänner som jag träffade i Turkiet. Så här löd meddelandet:
.
"Hej Lena !
Vi hade våra goda vänner på middag i förrgår och berättade för dem att du både fotar och målar och eftersom de har ett galleri i Gamla Stan så undrade de om du önskar ställa ut dina alster där. Vi vet inte vad det kostar men möjligheten finns på deras Galleri T på Österlånggatan i Stockholm nära slottet."
.
Herre Gud min skapare.....vilka fina människor men jag tror inte att jag är riktigt redo ännu men det är alltid fint att ha en kontakt in i konstvärlden.

Blandat // 6 kommentarer

PS

Publicerat 2011-07-13 21:16:55
Mr doktor sa också att jag inte fick anstränga mig fysiskt. Jag lovade honom av hela mitt hjärta att inte göra det...hahaha
DS

Blandat // 1 kommentarer

Läkarbesök och trevliga samtal!

Publicerat 2011-07-13 20:58:29
Sedan jag kom hem från Turkiet har jag haft problem med mitt ena öra. Jag har haft värk, till och från, och det har vattnats i örat. Vidare har jag inte hört någonting och det är ju inte alltid kul. Har emellanåt verkat helt frånvarande, enligt mina vänner, och det är inte särskilt kul. Idag fick jag en tid hos läkaren för mina problem med hjärtat och mitt öra.
.
Läkaren tog ett EKG och jag ställdes inför ett mer ingående förhör om min hälsa. Vid den här kontrollen kom vi inte vidare i analysen och jag kommer att få genomgå fler omfattande undersökningar. Vidare kommer jag att få ta ett antal blodprover för att kartlägga min fysiska hälsa.
.
Sedan tittade Mr doktor in mitt öra. Himmel och plättar vad ont det gjorde. Senast jag hade problem med mina öron var i 18 års ålder och det är ett antal år sedan. Han konstaterade att jag hade både en infektion och en inflammation i örat. Just nu sitter det en tampong i mitt öra som ska vattnas med ALSOLSPRIT, var 3 timme, under ett dygn. Därtill Kåvepenin under 5 dygn. Till det ytterligare några droppar i 5 dagar. Hoppas jag kommer att höra bättre efter den här behandlingen.
.
...
Min älskade förstfödde son har kommit till mig i Borlänge och det är så fantastiskt roligt. Det är alltid speciellt när barnen kommer hem och vi har haft trevliga stunder tillsammans. Det har blivit en del fotosnack därför att han har samma intressen som mamma. Han fick min Canon 450D och det uppskattade han. Kram vännen!
...
...
Vi fick även sällskap av min vän G som jag bara älskar. En fin vän och arbetskamrat som kommer från den underbara ön VEGA i Norge. Kram på dig vännen!
.

Vänskap // 1 kommentarer

En ny upplevelse!

Publicerat 2011-07-12 16:16:32
Ibland blir jag riktigt överraskad över mig själv. Jag fick tillfälle att vara med en av mina grannar vid Rättviks travet. De har ansvar för travrestaurangen i Rättvik och Romme men igår var det Rättvikstravet som gällde. Jag har aldrig tidigare arbetat i ett restaurangkök eller i en pub varför det var riktigt spännande.
.
Under fyra timmar fick jag till uppdrag att hacka lök och göra sallad i mängder. NO PROBLEM...allt gick som en dans men må erkänna att jag kände mig lite trött i kroppen efter de där timmarna. Jag som till vardags är en riktigt kontorsrått...hahaha. Därefter fick jag ansvaret för att arbeta i puben. Oj, tänkte jag.....vad är det nu jag måste ha koll på. Vid ett trav har de fem matställen att organisera varför hade min ledsagare hade en del att göra. Jag fick en timme, för mig själv, för att förbereda mig och organisera upp puben. Jaha...tänkte jag....var börjar jag??
.
Hm....där står det kaffemuggar.....var finns kaffebryggaren......hur fungerar den.....YES, tryck på knappen. Sedan var det alkoholen.....vad finns och varför....YES, fick koll! Så där arbetade jag mig igenom hela puben. Ni ska veta att allt gick som en dans när travet körde igång och jag tror att allt handlade om att analyser och organisera upp sitt arbete OCH ATT HA KOLL! Där hade jag nytta av mina erfarenheter som centralbyråkrat i 38 år.
.
Jag var hemma kl 00.30 och mina fötter vara bara för ömma. Ett skönt bad och därefter hopp i sängen. Jag vaknade kl 10.00 i morse!

Blandat // 3 kommentarer

Fotouppdrag

Publicerat 2011-07-12 16:02:10
Nu har jag genomfört mitt första fotouppdrag och det var riktigt spännande. Det var minst +25C utomhus och minst +35C inne i rosteriet där plåtningen skulle ske. Vi hade en del problem med ljussättningen för tekniken men till slut som fick jag de bilder jag var ute efter. Bilderna som jag levererade kommer jag inte att visa i det här inlägget men jag passade på att plåta lite andra bilder som ett minne från uppdraget.
.
.
Visst är det vackert med kaffets bruna varma färger. Anders som äger Kaffebönan har ett eget rosteri där han tar fram kaffe i mindre volymer, som tas fram utifrån beställarens smak och behov. Beställaren kan i samråd med Anders ta fram en smaksättning och därefter sker rostningen. Kaffe förpackas i mindre förpackning för att bibehålla aromen så länge som möjligt i kaffet. När man beställer sitt eget kaffe går det att få en etikett som är personligt utformad. Jag har planer på att beställa ett eget kaffe med namnet "Lenas fotokaffe". Häftigt, eller hur!
.
Kaffebönan har en större produkt där de samverkar med ett rosteri i Danmark och det kaffe säljs i butik och till företag.
.
.
Det finns en butik i anslutning till rosteriet där det går att köpa kaffe, kaffemaskiner och andra härliga tillbehör. Jag gillar verkligen miljön och den härliga doften som sipprar in i butiken från rosteriet. Mmmmmm.......
...

Foto // 2 kommentarer

Ett fotouppdrag

Publicerat 2011-07-09 19:23:53
Jag har fått ett uppdrag av Mr Kaffebönan. Jag ska ta, minst en, bra bild på honom i hans rosteri som ska användas för reklam på de lokala bussarna i Falun/Borlänge. Hela baksidan på bussen kommer att vara täckt. Tänk att få se bilden och peka och säga till mig själv :DEN DÄR HAR JAG PLÅTAT!

Blandat // 9 kommentarer

Härlig lördag!

Publicerat 2011-07-09 19:20:21
Igår hade jag en skön lugn dag tillsammans med mig själv. Min bäste vän Kerstin tog tåget mot Stockholm på förmiddagen och allt blev så tyst här hemma. Vid 22.30 tiden, när jag gått och lagt mig för att titta på en film, fick jag ett sms från grannen Pia. Hon undrade om jag ville göra henne sällskap på altanen. Visst, i klänningen, och vidare till hennes altan. Det tog inte någon lång stund innan vi kom på att vi kanske skulle bada i grannens bubbelpool med discobelysning. Sagt och gjort! Jag ringde Anna-Carin och frågade och det var ok. Det var så underbart. När vi satt där öppnades himlen och det regnade och då menar jag regnade rejält. Värmen på vattnet i poolen låg på ca 42 C därför var det inga problem för oss att sitta där i regnet. Kom inte i säng förrän vid 02.00.
.
Även idag har det varit varmt och skönt väder. Jag lastade min kamerautrustning på ryggen och tog cykeln för en fotorunda. Planen var att åka ned till älven och plåta något effektfulla bilder från naturen. På vägen dig stötte jag på en Medeltidsmarknad vid Gammelgården och blev kvar där. Stämningen var härlig och jag strövade omkring där och bara njöt av allt jag såg.
...
Pilbåge
.
Jag avundades inte de aktiva på marknaden. Solen var stekhet och det var klädda i varma heltäckande kläder.
.
Kvinnor i alla dess former!
...
Den här tjejen var så rar. Hon gick runt med en korg som innehöll olika instrument. Barnen fick prova på. I det här fallet spelade hon på ett flöjtinstrument och ett av barnen spelade på en triangel.
...

Foto // 3 kommentarer

Gardenparty part 2

Publicerat 2011-07-08 19:05:23
.
Mr Alexander var ganska urtråkad på oss alla tanter ett tag och somnade i skuggan av mitt päronträd.
,
.
.
Söta Pia som gjorde sig bra både med och utan peruk!
.
.
Peruken var populär den här kvällen. Här söta Clara!
.
.
Lilla Engla tyckte att det var lite väl varmt och tråkigt just den här kvällen. När hon fick tillfälle att bada i poolen kändes allt mycket bättre.
.
...
Patrik i sällskap med Anna-Carin!
.
...
De här grabbarna var välklädda just den här kvällen. Jag tror att det var + 30 C.
.

Foto // 0 kommentarer

Besked

Publicerat 2011-07-08 15:19:44
Nu har det kommit. Jag har ett hjärtfel!
...

Blandat // 5 kommentarer

Investering

Publicerat 2011-07-08 14:42:13
Jag har investerat i en ny kamera! Om ni tycker att mina bilder verkar lite halvtaskiga så beror det på att jag inte blivit vän med kameran ännu. Jag skyller på värmen.
.
Bara jag får lite mer tid, och förmåga att koncentrera mig, ska jag sätta mig ner och läsa hela manualen och försöka lära mig allt som är värt att kunna. Glad är jag i vilket fall över det nya kapet.
...

Foto // 4 kommentarer

En stilla dag!

Publicerat 2011-07-08 14:36:03
Igår var en stillsam dag och jag tror den var välbehövlig. Vi kom i säng ganska sent och vi passade även på att sova ut trots värmen. Dagen var mulen varför vi tog oss en tur med bilen runt Borlänge. Kerstin flyttade från Borlänge 1993, tillbaks till sin hemort Kiruna därför var det extra trevligt för henne att få se Borlänge efter alla dessa år.
.
Det finns ett anrikt café i Torsång som ligger inom Borlänge kommun. Allt bara är och allt återanvänds men med en stor charm. Caféet ligger efter älven och det är mysigt att bara sitta där i godan ro. Människor kommer och går. Även vi tog oss en skönt stund där över en kopp kaffe och en glass.
.

Blandat // 0 kommentarer