Strandpromenaden

Publicerat 2011-03-31 11:56:39
Solen värmde skönt men vinden är fortfarande kall. Att få vandra någon timme efter strandpromenaden var befriande med alla möjligheter den hade att erbjuda. Det som fascinerade mig var att det rörde sig människor efter strandpromenaden trots att det var en onsdag och att några fångade tillfället för en skön avkopplande fikapaus. Där jag lever är det mer ovanligt. Kanske kan det bero på att det finns fler möjligheter här vid Öresund samt att kulturen är en annan. Underbart var det i vilket fall.
.
Strandbadet väntar på att sommarvindarna ska komma och värma upp vattnet. Jag tycker att den gula husväggen ger en vacker avspegling i vattnet.
.
Här har två vänner hittat en parkbänk där de sitter och tar en kopp kaffe. Jag är ganska säker på att någon av dem bakat en god kaka till den här stunden. Bilden visar tydligt att värmen inte riktigt slagit igenom och att gräset och stranden inte fått den fräschör som sommaren erbjuder.
.
En övergiven stod som någon lämnat vid strandkanten. Höst och vintervindarna har spolat upp tång som slingrat sig fast efter stolsbenen. Undrar om det är någon som kommer att ta hand om stolen innan sommaren?
.

Foto // 6 kommentarer

Några fria timmar i Helsingborg!

Publicerat 2011-03-30 21:27:50
Andreas - Sofiero
...
Idag har vi haft en dag för avrapportering och vi bestämde oss för att jobba hårt under förmiddagen för att få några timmar för egna aktiviteter under eftermiddagen. Vi bestämde oss för att besöka Sofiero. Vi tog en lång promenad dit efter strandpromenaden. Det var så vackert väder och timmarna utomhus var välbehövliga. Bilden ovan är på min kollega som verkligen kände sig bekväm framför kameran. Jag försökte mig på en svart/vit variant. Jag plåtade minst 200 bilder idag och jag har inte haft tid till att redigera alla bilder så vi får se om det dyker upp fler allt eftersom.
...
Bilden visar ett ungt kärlekspar som ligger på en av strandpromenadens solstolar. Den verkar ha som mysigt tillsammans i det vackra vädret.
...
Efter Sofiero tog vi en taxi till city och besökte kafé Ebbas. Ett kafé med design från 50-talet och ni måste verklige besöka det om ni besöker staden. Det var så supermysigt och det strömmade folk till och ifrån hela tiden under eftermiddagen. Naturligtvis passade vi på att jobba några timmar i den härliga miljön. Helsingborg kom verkligen till sin rätt idag! NICE!
...
...
Den här bilden har jag tagit i smyg. Jag noterade att de serverade en hamburgare i en amerikansk raggarbil. Det är många detaljer som stör i bilden men jag kunde inte låta bli. Jag försökte övertala min unga kollega att beställa in anrättningen bara för att få se serveringen på lite närmare håll. Skitkul grej.
...
...
De har på kvittot bevarat den gamla stavningen av Helsingborg alltså HÄLSINGBORG,,,,, kul tycker jag!
...
,,,
Så här söta såg alla servitriser ut! Behändig lite båtmössa!
...
Dagens modell - Andreas!
,,,

Foto // 4 kommentarer

PS. glömde berätta!

Publicerat 2011-03-29 19:29:24
..........................................................
Eftersom jag är gammal, ful och dominant är det enda alternativet för mig att köpa mig kärlek...hahaha.....En ny kärlek kommer att flytta in, en LED-TV. De är så här att jag lever ensam i ett radhus på 106 kvadrat. Jag har en 50 tums TV som jag sitter ungefär 2 meter ifrån men det räcker inte. Jag måste ha en till TV som jag kan bära med mig runt i huset...;-)....Vi får se om den kan blidka mig!
DS

Blandat // 3 kommentarer

Hur har min dag sett ut?

Publicerat 2011-03-29 19:14:26
Allt startade med en stor bit från en butterkaka och en kopp kaffe. Till förmiddagsfikat åt jag två mackor, skinka och ost, till en kopp kaffe och till lunchen en portion lax/potatis och en kopp kaffe. Till eftermiddagsfikat åt jag en bit Wienerlängd till en kopp kaffe.
.
Efter dagens arbetspasset tog jag en promenad här i centrala Helsingborg och parkerade min rumpa på en stol på Espressp Café. Tanken var att jag skulle ta några fina interiörbilder. Jag beställde en kopp kaffe! Jag blev uppmanad att inte ta några bilder varför jag lämnade mitt kaffe och gick till ett annat café. Där beställde jag en kopp kaffe och en biskvi.
.
Pust....
.
Nu ligger jag här på sängen som en primadonna och funderar på om jag ska gå ner till baren och beställa mig en kopp kaffe....hahahaha

Blandat // 3 kommentarer

Min första dag i Helsingborg!

Publicerat 2011-03-28 21:52:18
Nu har det gått en dag här nere i Helsingborg och det känns riktigt, riktigt bra att få komma tillbaks till Skåne. Inte en snögnutta så långt ögat kan se och det är något som passar mig!
.
Höjdpunkten var att få träffa en av mina bloggvänner Helena Kulle. Jag gillar möten och särskilt med en person som jag under en längre tid haft en skriftlig dialog med. Hon var verkligen en trevlig och pigg tjej och det fanns hur mycket som helst att tala med henne om. Tack Helena för en trevlig stund och jag ser fram emot att få träffa dig igen:-)
.
Imorgon är det en lång arbetsdag som väntar men jag hoppas ändå att jag hinner med en fotorunda innan solen går ner. Jag har varit tömd på inspiration men jag ska försöka göra en ansträngning. Jag älskar havet och vi får se om jag lyckas fånga den rätta känslan. Jag vill....
.
Jag hade gärna velat ta en bild på Helena men tyvärr vägrade hon med bestämdhet att ställa upp på bild och det var bara att låta bli..hahaha...Bestämd dam!
.
Nu ska jag försöka få min skönhetssömn!
Vi hörs!
.

Blandat // 5 kommentarer

I´m on my way!

Publicerat 2011-03-27 14:35:54
Idag är det full rulle här hemma. Jag kommer att vara bortrest större delen av veckan och jag försöker se till att huset är i bra ordning om mäklaren har behov av en visning. Trots att huset är relativt litet så är det ändå en hel del att göra för att bibehålla den rätta fräschören. Jag har fått läget under kontroll och nu ska jag bara packa mina väskor. Naturligtvis är det Skåne som jag ska åka till och det ska bli så skönt att få möta mer vår än vad vi har här i Dalarna.
.
Det är ett tufft jobb vi ska hantera i Helsingborg som tar massor av tankearbete men det kommer säkert att gå bra. Däremot ska jag passa på att träffa en av mina bloggvänner som är bosatt i just Helsingborg. Jag har tre riktigt duktiga fotobloggare i samma stad som ger mig massor av inspiration men jag tror att det blir en av dem jag kommer att träffa. Det är alltid spännande att få möta en person som jag under en längre tid haft en skriftlig dialog med.
...

Blandat // 3 kommentarer

En slapp dag!

Publicerat 2011-03-26 15:43:47
Fy fasiken vilken kall vind vi har haft idag. Brrrrrr.....I och för sig kan man klä sig i varma vinterkläder men jag har inte lust för det. Mitt lilla ägg är inställd på vår och det är ganska skönt.
.
Jag tycker lördagen hittills varit skön och avslappnad. Allt började med att jag fick sova ostört fram till kl 10.00 och därefter åt jag en enkel frukost. När man lever som jag gör ser jag det som en förmån att få gå ut och äta och idag blev det sushi. Det är en av mina favoriter och jag upplever det som att mättnadskänslan är skonsam. Det är inte alltid så roligt att sitta och äta själv men den lilla sushirestaurang vi har här i Borlänge är så pass liten så alla sitter tillsammans hur man än bär dig åt.
...
...
Ni som känner mig vet att jag är otroligt idrottsintresserad och den här eftermiddagen kommer jag att titta på ishockey. NICE!

Blandat // 3 kommentarer

speed of sound

Publicerat 2011-03-25 19:28:46

Blandat // 4 kommentarer

Nu börjar det snurrar i det lilla ägget!

Publicerat 2011-03-25 18:38:43
Efter min kommentar till mitt eget senaste inlägg började fundera på vad jag egentligen skrev. "JAG ÄR INTE ROMANTISK". Är det så?......fundera.....fundera.....Kanske är det sant. Jag är en otrolig känslomänniska men kanske inte romantisk enligt regelboken. Under en period fick jag varje vecka en rosenbukett och visade tacksamhet för det. Jag hängde varje bukett i ett fönster men efter 10 veckor tyckte jag att de bara var dammsamlare. Jag kastade och städa de undan. Vet ni vad som hände? Jag fick inga fler rosenbuketter! ÄR DETTA OROMANTISKT? Vad vet jag! Jag kanske är en riktig tråkbula!
.
Finns det någon som håller en kurs i att vara "romantisk"? Berätta för mig eller ge mig råd....hahahaha

Blandat // 2 kommentarer

Veckans belöning!

Publicerat 2011-03-25 16:30:00
...
Äntligen fredag och jag har passat på att belöna mig med en underbar rosenbukett i blandade färger. Jag älskar rosor som ni kanske har förstått och jag är inte särskilt bortskämd med den här formen av gåva. Kvinnor, sitt inte och vänta på att bli uppvaktad utan BELÖNA ER SJÄLVA FÖR DEN NI ÄR!
...
....inte nog med det så har jag köpt mig en "bauta/mega" ljuskrona som går att dekorera hur som helst. Jag har placerat en murgröna och vi får se hur den ter sig. Den går också att använda som fruktskål! NÖJD!
...
Min mage är fortfarande ur balans och jag kan helt enkel inte äta. Jag måste försöka ta mig till en läkare om en vecka. Nästa vecka ska jag till Helsingborg på ett jobb och det är inget jag vill missa varför jag hoppas att kistan sköter sig.
.
Ikväll kommer jag att krypa upp i soffa och ta hand om mig själv. Ett glas rött och en god bok får det bli.
Ha nu en riktig skön kväll alla vänner!

Foto // 2 kommentarer

Where The Action - Göteborg - 28 juni

Publicerat 2011-03-24 16:00:00
Where The Action-festivalen är i år flyttad från Stockholm till Göteborg i år och Coldplay är klara för festivalen. Jag kommer att finnas i publiken.
...

Film/musik // 1 kommentarer

Jag kommer att sakna dig!

Publicerat 2011-03-24 07:02:00
Igår fick jag lämna besked till bostadsbolaget i Malmö att jag inte kunde ta den fantastiska lägenheten. Skälet är att den person som visat intresse för mitt hus backade ur. Det är bara att ta nya tag och hoppas på att det kommer att lösa inom kort.
...

Blandat // 3 kommentarer

Nu får det räcka!

Publicerat 2011-03-23 23:17:24
Den här veckan har diskussionerna gått heta i media kring den nya dateringsighten där målgruppen är gifta, som vill vara otrogna. Det verkar inte klokt att man ska locka gemene man till ett förhållningssätt/normalisering av att det ska vara acceptabelt att vara otrogen. Jag anser att en otrohet är ett tecken på en svaghet eller ett svek. Att människor träffas och blir förälskade går inte att hindra och kan vara hälsosamt men däremot att söka sig till okända tillfällig partners som man inte vet någonting om och som i sin tur kan medföra en stor risk för spridning av olika könssjukdomar som drabbar en oskyldig partner som väntar där hemma. NU RÄCKER DET!
.
Skilj er om ni inte längre är nöjd med ert liv där hemma!
.
Var har KÄRLEKEN tagit vägen?

Blandat // 3 kommentarer

Coldplay

Publicerat 2011-03-23 17:20:35

Film/musik // 4 kommentarer

My Converse -Äntligen

Publicerat 2011-03-23 15:56:38
Nu har jag haft problem med magen i en hel vecka och det måste snart vända. Det tar massor av energi och är det något jag behöver just nu så är det energi. Trots att vädret är vackert och känslan av vår börjar komma så tar den massor av kraft. Jag hoppas att någonting riktigt kul kommer att hända snart men det förutsätter att någon ringer på min dörr och drar ut mig...hahaha....
.
Nu ska jag ta reda på hur det går i Japan och skänka alla utsatta en välbehövlig tanke! Ses!
...

Blandat // 3 kommentarer

Gävle ToR

Publicerat 2011-03-22 19:32:33
Idag har jag varit till Gävle en sväng på ett jobb. Dagen har känts lång pga en dålig natts sömn men jag hoppas att den här natten blir bättre. Jag vet inte vad som händer men det är kanske beror på att det blivit varmare i sovrummet pga det underbara väderomslaget. I morse var det +6 C när vaknade. NICE!
.
Nästa vecka ska jag på en veckas jobb i Helsingborg varför att morgondagen måste jag ägna åt att förbereda mig. Det som kommer att bli spännande är att få träffa min bloggkompis Helena Kulle som bor just i Helsingborg. Jag tror att jag måste göra en insats för mänskligheten när jag kommer dit ner.
.
Jag hoppas Madam Flod får en riktigt god natt sömn! Dröm om vampyrer, det brukar jag göra!......Hahahaha

Blandat // 2 kommentarer

Tisdagskonst!

Publicerat 2011-03-22 19:06:57
...
Idag har jag inte haft tillräcklig inspiration för att skapa men det slutade med en nakenstudie. Allt började med att jag försökte skapa ett naturmotiv med ett vackert hus men det blev bara kladd som om en femåring försökt sig på något med massor av färger. Den stor penseln kom fram och jag målade över hela motivet. Sen var det bara att göra ett nytt försök. Sakta men säkert växte den nakna kvinnan fram.

Konst // 0 kommentarer

Min nya kärlek har flyttat in!

Publicerat 2011-03-21 21:08:01
Det är full fräs på den, het som bara den och den har förmågan att variera sig!
MIN NYA KAFFEMASKIN!

Blandat // 6 kommentarer

Tjejer med enastående pipor!

Publicerat 2011-03-21 18:31:47

Film/musik // 2 kommentarer

Jag har alltid rätt ;-)

Publicerat 2011-03-21 14:55:10
Tänk att vissa människor är så sega och korkade;-))) Då menar utifrån mina värderingar och min livssyn...som är den mest riktiga här i välden ;-))......Jag har idag träffat en person som jag känt som vän i 11 år och som jag tycker alltid gör fel val och tar fel beslut....hahahaha.........jag har försökt om och om igen att få personen att förstå att någonting måste hända. Det roliga i kråksången är att den personen aldrig skulle släppa in mig i en dialog om det privata inre och det är det som är min utmaning. Kan ni tala om för mig hur man bär sig åt för att få en människa som har allt att ta bättre beslut.........hahahaha
.
Förmodligen tycker personen ifråga att det är jag som är svår och tar fel beslut men så är det inte...........hahahaha
.
Till er alla: Krångla inte till det!
Jag blir så matt!
...

Blandat // 4 kommentarer

Born this way

Publicerat 2011-03-20 19:35:33

Film/musik // 1 kommentarer

Katastrofen i Japan

Publicerat 2011-03-20 10:12:56
Jag har under den senaste veckan följt utvecklingen i Japan och jag känner stor sorg och medlidande med det Japanska folket. Allt startade med en stor flodvåg på 15 meter som svepte med sig allt i sin väg och därefter de utsläpp från de skadade kärnkraftverken.
.
Japan har under lång tid haft en beredskap för jordbävningar utifrån den kunskapen om landets läge och utsatthet utifrån jordens sårbarhet. Ändå, ändå bygger man ett större antal kärnkraftverk på den Japanska östkusten som är mest utsatt och sårbart. Vet ni varför? Jo, av ekonomiska skäl. Bedrövligt! Jag hoppas att omvärlden lär sig något av allt det här och tar sitt ansvar. Jag är väl medveten om att kärkraftsindustrin och kontrollerande myndigheter ställer höga säkerhetskrav men att tillåta en placering inom områden som är särskilt utsatta. Det är ett stort brott mot mänskligheten.
.
Jag hörde en intervju med en Japan bosatt i Sverige som gav oss en beskrivning av det Japanska kynnet. Japaner är kända för sitt disciplinerade och kontrollerade förhållningssätt till det som händer runt dem. Han menade att de tänker på gruppen och kollektivet vid ett beslut. Att i en kris plundra skadar en granne eller nära och kära. Jag tycker att det låter hälsosamt och är något som vi alla borde tänka på.
.
Beträffande utsläppen tar det att ca 3,5 miljoner år för uran att halvera sin strålning. De utsläpp som Japan hittills har utsatts för kommer det att ta 600 år att sanera. Vad säger det oss? För ett större område är allt kontaminerat (nedesmittat) som begränsar befolkningens förmåga att överleva. Usch!
.
Jag tycker det är svårt att få en bild av hur svårt egentligen Japanerna har det idag. Att ca 20.000 människor dött i katastrofen och att ett stort antal människor fortfarande saknas står klart men hur läget egentligen är för befolkningen överskuggas av medias rapportering om kärnkraftsolyckan. Det kanske kan handla om att Japan är en välfärdsnation och själva vill klara krisen och att vi övriga blir avstängda från humanitär hjälp.
...
Mitt hjärta klappar för det Japanska folket!

Blandat // 5 kommentarer

Sun is shining

Publicerat 2011-03-19 10:50:08
Österlen sommaren 2010
...
Nu börjar jag piggna till och det känns bra. Jag ska försöka att inte ligga så mycket idag utan vara i rörelse och kanske sätta mig en stund i solen. Det var underbart skönt att se solen när jag vaknade i morse. Igår snöade det ca 20 cm och jag funderade verkligen över vad som egentligen händer. Visst, det är mars månad och att det kan komma snö men jag tror att mina känslor beror på att vintern varit lång och det har påverkar mig. Jag ska ta anställning hos SMHI...hahaha.....mycket vädersnack blir det!
.
Jag känner mig lite vilsen just nu när jag inte fått någon köpare på huset och att jag förmodligen måste avsäga mig lägenheten i Malmö. Jag måste helt enkelt bygga upp en ny målbild eller rättare sagt en ny tidplan och lita på att allt som händer har en mening.
.
Jag avundas er alla som redan kan se tecken på att våren i er närhet. Det dyker upp bilder på snödropp och det ser så härligt ut. Här får vi säkert vänta en månad till innan det börjar spraka i grönskan.

Foto // 3 kommentarer

Däckad och längtar efter sommaren!

Publicerat 2011-03-17 17:40:09
En bild från Västkusten som vi besökte sommaren 2010!
...
Njurarna värker, höftbenen värker och kroppen står helt stilla.  Jag huttrar och skakar och orkar inte resa mig rakt upp och det verkar som om det är något rejält på gång. Det känns som om ingenting fungerar längre i kroppen. Usch, vad jobbigt det är att inte vara i form och leva ensam men det får väl ordna sig.
.
Trots formen fick jag ändå lov att gå till jobbet idag. Mäklaren hade visning på huset och det skulle inte ha varit särskilt bra om jag legat där i sängen och gnissat. Som tur är har jag några febernedsättnade tabletter hemma så jag tror att jag klarar mig till i morgon. Det som glädjer mig i allt eländet är att mina tre nya CD med Coldplay har kommit och jag lyssnar och njuter. Den 28 juni kommer de till Göteborg och jag tror att jag ska åka och se dem!
.

Foto // 5 kommentarer

Uppsala ToR

Publicerat 2011-03-16 17:02:32
Idag har sonen legat på operationsbordet och tagit bort blindtarmen varför jag och X:et åker till Uppsala och hälsar på. Vi är tillbaka ikväll igen. vi hörs!
Blandat // 2 kommentarer