Semester

Publicerat 2011-09-26 18:38:39
Nu kommer jag att vila från bloggen
fram till den 4 oktober! Jag hoppas kunna visa er
massor av underbara bilder!
♥♥♥♥♥

Blandat // 3 kommentarer

Buddha

Publicerat 2011-09-25 14:55:43
Den har lilla skapelsen gör mig glad!

Blandat // 3 kommentarer

Massor på gång!

Publicerat 2011-09-25 10:10:46
Den här veckan har varit intensiv och spännande. Framgång och bakslag ingår i processen men sånt är livet. Jag längtar så efter att få kraft och energi för annat än jobbet och jag hoppas att jag får den kraften efter några dagar i solen. På tisdag åker vi och det har varit lite panik i planeringen. ! samband med att jag skulle beställa en parkeringsplats på Arlanda, upptäkte jag att vi skulle åka ett dygn tidigare än vad jag hade planerat. Min vän fick också panik men jag tror att vi löst allt. Tänk om vi kommit till Arlanda ett dygn för sent...voj, voj, voj. Vi har bokat reguljär och jag fick också insikten om att vi ska byta från internationellt flight till nationell flight och det kan innebära att bagaget kan bli försenad några dagar. Det är bara att ta höjd för den risken och packa smart i handbagaget.
.
Fr.o.m den 3 oktober ska jag ställa ut några av mina tavlor på hotell Gustaf Wasa i Borlänge. Naturligtvis har tavlor inte varit klara men nu tror jag att jag har läget under kontroll. Tavlorna är justerade, signerade och monterat upphängningsanordning. Pust...det känns skönt att det är gjort.
.
Inom vår arbetsplats har det skett en intern effektivicering genom att vi ska genomföra våra möten via våra datorer och någonting som heter communicator. Allt för att spara kostnader i resor och hotell. Där har vi möjlighet att koppla upp oss i grupper för ett möte, se varandra via en webkamera och visa PP bilder eller andra dokument som vi ska diskutera runt. Det innebär att vi kan sitta var som helst när vi har våra möten. I veckan hade vi ett sådant möte med en härlig kvinna. Vi började dialogen och plötsligt säger hon: JAG MÅSTE STÄNGA DÖRREN FÖR MIN MAN STÖR MIG NÄR HAN DAMMSUGAR!......hahahaha....jag bara satt och njöt....girlpower...hahaha! Det kändes så befriande att hon så spontant kommenterade och att hon inom en sekund växlade till baks till ämnet i mötet.
...
Den här bilden tog jag förra helgen på JennyBeata! Jag gjorde en enklare redigering men kommer att fokusera bättre på min bildbehandling när jag kommer hem från semestern.

Blandat // 4 kommentarer

Håll mitt hjärta!

Publicerat 2011-09-20 20:44:39
Underbar låt!

Film/musik // 7 kommentarer

Förkyld!

Publicerat 2011-09-20 20:07:06
Jag fick en kommentar nyligen från en bloggkollega som berättade att hela bloggvärlden verkar vara nere just nu. Hon besöker ett stort antal bloggar och hon märker att de flesta är dåliga på att uppdatera just nu.  Det känns skönt att höra att det inte bara är jag som inte hinner prioritera bloggandet.
.
Min förkylning håller i sig och det känns hopplöst. Den bara kommer igen och igen och det verkar vara en aggressiv variant den här gången. Jag tror att jag borde ligga under täcket den kommande helgen.
.
Nu är det bara en vecka kvar tills jag åker till Turkiet under 5 dygn tillsammans med en vän. Det ska bli så skönt. Den här gången blir det Icmeler som jag aldrig besökt tidigare. Jag längtar efter att få blotta min väna kropp mot den stora, varma, härliga solen. Nice! Nej, nu ska jag titta på Mästarnas mästare och hoppas att Louise Karlsson vinner.
...
Gammal skåpmat!

Blandat // 6 kommentarer

Jag önskar att någon kunde fixa mig!

Publicerat 2011-09-19 20:37:40

Film/musik // 3 kommentarer

En plåtning!

Publicerat 2011-09-19 20:32:19
Igår kom en arbetskamrat till mig som är höggravid och vi ägnade några timmar till att plåta henne från alla vinklar. Jag hoppas kunna göra något riktigt bra av bilderna.
.
En ihållande förkylning och massor av uppdrag på jobbet gör att det inte finns någon tid över för bloggen.
...
En gammal bild men den beskriver en skön höstkväll!

Blandat // 4 kommentarer

Sakta jag går genom stan!

Publicerat 2011-09-15 20:22:16
På väg till hotellet på Söder så passade jag på att besöka Gamla Stan som är en riktig pärla i Stockholm. Det flödade av människor på gatorna och stämningen var riktigt skön. Det var ömsom strilande regn och sol. Det var massor av minnen som passerade från den tid då jag gjorde min första tid inom polisen i Stockholm. Det var platser som väckte glad och sorgliga/tragiska minnen. Så är det när man har sett samhällets baksida under mina år inom kåren.
.
Efter att ha vilat en stund på rummet tog jag en promenad på söder och passade på att äta en matbit. Jag satt där för mig själv och studerade min omgivning. Det som slog mig var att det inte var en enda person som mötte min blick. Kanske kan det bero på att staden är för stor och att det är allt för många människor som flödar dygnet runt i samhället. Det var ändå trevligt att se att det var så pass många människor som träffades ute på krogarna för att umgås.
.
Jag har tagit en hel del bilder men jag har ingen ork att redigera dem ikväll men det kommer i senare inlägg.
...
Deet ösregnade när den här bilden togs!

Foto // 4 kommentarer

På väg igen!

Publicerat 2011-09-15 08:38:49
Just nu sitter jag på tåget mot Sveriges huvudstad och har det ganska bra. Jag är fortfarande snorig men jag känner att det finns hopp om livet även i framtiden. Jag har träffat många trevliga kollegor och har suttit och lyssnat på ett gäng från SSAB Borlänge. Om ni inte tidigare lyssnat till Borlängedialekten så ta tillfället. Det är så brett och de låter så hejiga när det talar.
.
För en stund sedan fick jag ett sms från en vän. Jag bir lite brydd över vilken påverkan/inverkan jag har på min omgivning. Lyssna här:
.
"God morgon! Är helt slut:) jag drömde att du tvingade mig till att skura hela ditt hus, allt skulle vara skinande rent tills du kom hme från jobbet. Ha en bra dag! Kramar till dig!

Blandat // 0 kommentarer

En liten tavla blev det ändå!

Publicerat 2011-09-14 17:00:00
"Det dolda"
Den är inte klar ännu och har inte signerats.
Visst ser den läskig ut!

Konst // 3 kommentarer

Tomgång

Publicerat 2011-09-13 19:47:56
Som ni säkert har märkt så är jag inte riktigt i form för att blogga men det kan bli så emellanåt. Jag tror att det beror på att jobbar för mycket och det tar massor av kraft. Pust.....jag längtar efter att min inspiration för att måla ska komma tillbaka.
.
Ikväll har jag varit på målarkurs och det var riktigt kul att få träffa alla vänner igen. Särskilt kreativ var jag naturligtvis inte men jag gjorde ett försök. Vi ska ha utställning under oktober och november och jag förstår inte hur jag ska få ihop några alster. Vi får se hur jag ordnar upp det här!
...

Blandat // 5 kommentarer

Längtan

Publicerat 2011-09-11 18:47:56
Jag länger så efter havet! Att få sitta och känna vinder och lyssna till bruset. Det får gärna bita lite i kinderna.
Blandat // 7 kommentarer

Handelsträdgård

Publicerat 2011-09-10 16:17:33
Det område där våra radhus är placerade har långt tillbaka i tiden varit en handelträdgård. Det innebär att det finns gamla fruktträd bevarande på de allmänna delarna och det finns massor var härlig frukt på träden. Jag passade på att plocka lite äpplen som jag kommer att göra något riktigt gott av.
.
Ikväll är jag bjuden till min vän Grete på middag och det ser jag verkligen fram emot. Jag lovar att ta med mig min kamera och dokumentera den fina stämningen. Vidare har jag idag monterat en IKEA lampa vid namn Maskros. Det var ett riktigt pyssel men nu är den på plats. Det var nära att jag blev hängades i sladden men jag lyckades få en fot på rumsbordet och jag återfick balansen. PUST......
...
Nu är några av alla vedsäckarna på plats.
...
Om ni tittar riktigt noga på den här bilden är det en cykel som finns invuxen i buskaget. Den blev lämnad där i samband med Peace & Love för två år sedan och ingen har saknat den. Polisen vill inte befatta sig med den därför att den är låst.
...

Foto // 2 kommentarer

En vacker höstdag!

Publicerat 2011-09-10 10:54:17
Nu är det lördagförmiddag och jag tycker att det är den bästa dagen i veckan. Tyvärr hade jag missat att stänga av mitt väckarur och den ringde kl 06.00. OK, det hade varit skönt att få sova en stund till men samtidigt fick jag mer tid till att ligga och slappa i sängen. Det är ofta den bästa stunden på dag att bara få ligga där och stirra i taket och tänka färdigt.
.
Solen skiner så vackert in genom mina fönster och solstrålarna lägger sig så vackert på mina glaspryla i fönsterna. OK, fönsterna är skitiga men vad gör det! Många av mina vänner har skrivit på Facebook att de ska ut i svampskogen men själv måste jag prioritera andra svampställen. Jag jobbar så mycket just nu och jag känner mig något stressad över att jag inte får den ro jag behöver för att vara kreativ. Jag skulle behöva plåta mer och komma igång med mina tavlor. Vidare har jag en stor hög med böcker som bara väntar på mig.
.
Vi får se hur den här dagen ter sig. Vi kanske hörs lite senare!
.
Kram

Blandat // 1 kommentarer

En dams handväska!

Publicerat 2011-09-07 19:39:59
Nu har jag kommit till Stockholm efter två intensiva dagar i Örebro. Vi har fått lära oss massor av tre organisationspsykologer och vi får verkligen hoppas att både det ena och det andra blir bättre.
.
På väg från järnvägsstationen reflekterade jag över min handväska och dess innehåll. Alltså, jag tyckte den var ovanligt tung och jag undrarde vad jag i hela friden jag går och bär på? Grabbar, var har ni alla prylar?
...
Upp till bevis!
...
Min handväska
...
2 vattenflaskor
1 dvdfilm
Ipad
Solglasögon
Läsglasögon
Sminkväska i guld
två mobiltelefoner
Spegel
Tuggummi
putsduk
Tuggummi
Silverfärgad börs med mina öronsnäckor
Plånbok
Nycklar
Skoputs
Hårgelé
...
Min sminkväska
...
Bläckpenna med pekfunktion
Tre läppstift
Rakhyvel
Parfym
Hårspray
Rouge
...
Why?

Blandat // 5 kommentarer

En skön helg!

Publicerat 2011-09-05 19:05:30
Jag har varit frånvarande några dagar och det beror på att jag har haft en del annat att pyssla med. Ibland känner jag att jag inte har något att berätta eller att det saknas inspiration. Helgen har också varit varm och skön varför jag har ägnat tid till att höststäda på tomten.
.
Vidare har jag ägnat tid till att måla, skrapa färg och varit lite kreativ här hemma. Det har varit riktigt skönt ska ni veta. Imorgon sätter jag mig på tåget mot Örebro för att jobba några dagar och åker vidare till Stockholm på onsdagkväll. Jag kommer att vara hemma först på fredag.
...
Första varvet färg!
...
Här har jag hängt två toffsar på min nymålade hylla. Jag kan lova er att det inte kommer in fler. Bilden till vänster visar på en gammal ljushållare som i grunden var guldfärgad. En flaska sprayfärg och tre minuter...tada....färdig!
...
Fyndade en steghylla på Jysk för 350 kr. Mycket nöjd!

Blandat // 6 kommentarer