När blir man vuxen!

Publicerat 2011-11-29 21:19:26
Jag förstår inte hur jag är funtad. När jag var ung var jag en riktig sprakfågel. Såg humor i det mesta jag stötte på men den avtog när jag gick in i vuxenåldern.....MEN kära vänner, I´M BACK! Det känns så fantastiskt underbart att bara få vara i nuet. Jag får mig ett rejält gapskratt varje dag trots att jag är en "super byråkrat".
.
Igår satt jag i fem telefonmöten. Medan jag väntade in det andra mötet hann jag tömma en av kartongerna som blivit orörda efter den senaste flytten. Där hittade jag minnen från svunna tider. En kravellhjälm boxarhandskar och en batong. Under mötet satt jag och tittade på prylarna och fick ett infall. När mötet skulle avslutas slog jag på webkameran och frågade mina kollegor: SER NI MIG! Där satt jag med kravallhjälmen, boxarhandskar på händerna och batongen i ena handen. Jag fällde kommentaren: GUNNAR, NU ÄR JAG REDO FÖR NYA UPPDRAG!.....hahahaha.....Det blev uppskattad. Må erkänna att jag hade lite Ågren i morsen och ångrade tilltaget. Jag är ju ändå 56 år gammal och borde veta bättre. Gjort är gjort.
.
Ikväll har jag ätit middag tillsammans med mina målarkompisar. Det är så mysigt att träffas utanför målarstudion därför vi är allt för introverta och tråkiga när vi träffas men i en annan miljö kommer allt och det känns förlösande. Tyvärr tog batteriet slut i min kamera när jag skulle konvertera över bilderna till datorn men jag får återkomma imorgon. Jag måste få berätta en av, Britta 71 år, historier. Hon är så underbar och levande och jag vill gärna bli som henne när jag kommer i den åldern.
.
God natt och vi hörs vidare imorgon!
Kram
PS. Ni ska veta att jag är ruggigt seriös minst 40 timmar varje vecka ;))) DS

Blandat // 4 kommentarer

Adventsfika

Publicerat 2011-11-28 18:13:00
.
Igår var jag bjuden till Petra och Mats på adventsfika. Hon bjöd på glögg, kaffebröd och julgodis. Deras hem var bara julstämning med massor av ljuskällor och tomtar överallt. Det som jag beundrade mest var att hon, den här tiden på året, bjudit ca 40 personer till denna tillställning. Jag förstår inte var hon får all energi ifrån men jag bara älskade initiativet.

Blandat // 2 kommentarer

Banca Banca

Publicerat 2011-11-26 21:11:09
...
Jag blev så glad när jag följde programmet "Så mycket bättre" och han beskrev sin relation till den här läten. Själv har jag haft den här låten på ett av mina gympapass för många år sedan. Jag lyckades att fånga låten och beskriva den i rörelser.

Film/musik // 2 kommentarer

Live Tomorrow

Publicerat 2011-11-26 17:00:26

Film/musik // 1 kommentarer

En uppryckning!

Publicerat 2011-11-26 14:43:23
...
Idag har jag fattat förkärlek för mitt hem och tagit ett rejält grepp. Det som jag känner mig mest nöjd med är att jag har justerat en snett hängande gardinstång som jag suttit och tittat på under två år. Pust....jag har ofta inte problem med att ta tag i saker, men saker som hänger snett och som innebär att jag måste ta fram ett verktyg kan suga. Nu är det gjort och jag känner mig nöjd.
.
Elljusstakarna är på plats och dammet är borttorkat! YES!
.
Visst är det irriterande när man ska ställa tillbaka dammsugaren och den, liksom, anfaller en och bara vill ta sig ut. Inte nog med det så har slangen mage att sticka ut när man försöker stänga dörren. Jag hann svära några gånger under processen;))))
En kopp kaffe efter en intensiv dag!

Blandat // 3 kommentarer

Idag har jag gråtit igen!

Publicerat 2011-11-26 14:36:51
.
Den här tjejen är bara för fantastisk. Igår när hon sjöng den här låten för sin bror kom mina tårar och detsamma hände när jag såg reprisen. Musik kan verkligen beröra mig!

Film/musik // 2 kommentarer

Skulle vara trevligt!

Publicerat 2011-11-23 17:16:30
.
Vad trevligt det skulle vara om någon ringde på dörren och överlämnade en vacker rosenbukett till mig. OK, jag kanske borde förtjäna en sådan leverans...????.....nej, jag tycker det skulle vara ännu trevligare om den bara dök upp, så där....;)))
.
Ärligt talat tycker jag att november är en vidrig månad och vi alla är upptagna av allt annat än att bry oss om varandra. Själv har jag gått i ide och kommer fram när solen börjar gassa mot husväggen.

Blandat // 4 kommentarer

Spegel, spegel på väggen där.....

Publicerat 2011-11-22 10:35:05

Igår kväll råkade jag se mig själv, i helbild, i spegeln. Oj, hoppsan vad var detta.....jag funderade vidare och tänkte....helt ok för din ålder...hahahaha. Eftersom jag ser dåligt så gick jag lite närmare spegeln ...oj då, jag ser ut som om jag varit delaktig i en "catfight". Herre min skapare vad ärrad jag är. Jag har ett ärr på bröstkorgen efter att ha blivit skjuten av en kriminell samt att jag har skärsår efter ett knvislagsmål från min tid som polis. Vidare har jag ärr över hela buken och runt mina bröst efter min cancer. Inte nog med det så har jag massor av celluliter som heter duga....hahahaha.
.
Vad kan jag dra för slutsats av detta? Jo, den här kvinnan har varit med om både det ena och det andra! Passa er grabbar....hahaha


Blandat // 4 kommentarer

Sköna söndag!

Publicerat 2011-11-20 11:23:21
Idag regnar det och det är kallt i luften. En bra dag för att vara inne och bara ta hand om sig själv. Den här helgen har jag haft besök av min son Pelle och hans fantastiskt söta flickvän och vi har haft ett födelsedagsfirande med paket och god mat. Jag fick en fantastisk smakupplevelse vid ett kärleksmöte med en "Smörwhiskysås" .... mmmmm. Den måste ni bara prova.
...
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk tomatpuré
2 msk Sweet Chili
1 1/2 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
50 g smör
2 msk färsk basilika
2 msk Whisky
1 1/2 msk vatten
...
1. Finhacka vitlöken och bryn i stekpannan.
2. Blanda vitlök, tomatpuré, Sweetchilli, Kalvfond och vatten i en panna och låt koka ihop under ca en timme.
3. Innan serveringen, blanda i smör, färsk basilika och Whisky.
Hepp, en fantastisk god sås till en köttbit!
...
Veckan har varit kaotisk. Jobb, jobb och åter igen jobb. När jag skulle hem efter jobbet en av dagarna tog jag en promenad för att få lite frisk luft och en möjlighet att rensa hjärnan. Naturligtvis ringde telefonen och jag blev upptagen av ett långt samtal. Den väg jag brukar ta hade blockerats pga ett vägbygge varför jag fick styra om min rutt. Jag gick och gick och helt plötsligt insåg jag att jag gått vilse och hamnade på ruta ett. Herre gud, att gå vilse i Borlänge... Hahahaha.....Antingen börjar jag bli gammal eller så är det alldeles för mycket som snurrar i mitt lilla ägg. Lite roligt tyckte jag ändå att det var.
.
Just nu sitter jag i soffan och snurrar runt lite på internet och jag kommer att prioritera mig själv idag. Det finns både det ena och det andra att ta tag i ;))))).

Blandat // 4 kommentarer

Hemma igen!

Publicerat 2011-11-15 19:09:40
Nu är jag hemma igen efter några dagar i Sigtuna. Jag var fullständigt tom i mitt lilla ägg när jag satte mig i bilen för några timmar bilkörning. Känslan förändrades när jag fick se den otroligt vackra himlen som följde mig från Sigtuna till Enköping. Härligt!
.
Under konferensen arbetar vi med verksamhetsutveckling och funktionsbeskrivningar m.m. För att lätta upp stämningen erbjöd jag mig att hålla i en teambildningaktivitet. Mina kollegor fick, två och två, måla en tavla på temat "Utveckling och effektivitet". Det var riktigt trevligt att studera hur alla tog sig an uppdraget. Jag må erkänna att det var inte det lättaste temat men de löste uppgiften. De fick 50 minuter på sig och efter middagen hade vi vernissage. De hade också fått i uppdrag att lämna en motivering. Jag ställde frågan: Hur tänkte ni?
.
Här kommer några bidrag och jag tycker motiven är riktigt mysiga:
...
...
...
...

Konst // 4 kommentarer

Känner för lite röj!

Publicerat 2011-11-13 19:09:00

Film/musik // 3 kommentarer

En helg i sällskap av många fina tjejer (kvinnor)

Publicerat 2011-11-13 18:58:40
Nu är det söndagkväll och hemmet är under kontroll. Det känns skönt att veta att all tvätt är struken, hemmet städat och trädgården iordninggjord. Nu är det bara för snön och komma.
.
Fredagen tillbringade jag tillsammans med underbara Pia. Vi hade så trevligt över ett glas vin och i sällskap av massor av tända ljus. Lördagkvällen tillbringade jag tillsammans med grannen Anna-Carin och två andra underbara tjejer i hennes jaccuzi. Det var kallt ute men vattnet höll ca +40 C. Det var en ny upplevelse för mig och jag tror att satt i badet i fyra timmar. Snacka om att kroppen nästan skrumpnat men trevligt var det i vilket fall.
.
Imorgon tar jag bilen till Sigtunahöjdens konferensanläggning för ett enhetsmöte. Det är det första mötet i den nya organisationen och det ska bli roligt att få träffa många nya spännande arbetskamrater.

Vänskap // 2 kommentarer

En vacker kall höstdag!

Publicerat 2011-11-09 20:40:23
.
Äntligen har solen titta fram. Det kändes riktigt skönt att få se en vacker färgglad himmel som mötte mig i morse när jag åkte till jobbet. Gräset var vit av frost och allt var så vackert. Tyvärr hade jag inte kameran med mig men vi får se om det ser lika ut imorgon.
.
Arbetsbördan på jobbet är lite väl stor just nu men jag hoppas att det kommer att lätta efter nyåret. Vi genomgår en omorganisation och det finns delar som ska på plats innan den 1 december. Det är en lagstiftning som styr och det är den som driver oss just nu. Det kommer säkert att ordna sig och det är bara att spotta i nävarna och kämpa på. Jag har planer på att boka en resa till utlandet i januari som belöning. YES.
.
När jag kom hem ifrån arbetet så parkerade jag mig i soffan och lyssnade till lugn och underbar musik. Det är så skönt att bara få vara och fly ifrån vardagen en stund. Vidare är jag är barnsligt förtjust i danska deckarserier och ikväll är det ett nytt avsnitt av den svensk/danska serien "Bron". Vi får se vad som händer ikväll!

Blandat // 7 kommentarer

Laleh

Publicerat 2011-11-06 12:15:34
.
Det här framträdandet berörde verkligen mig. Jag tycker att Laleh har något speciellt som är äkta och hon kör sitt eger race.

Film/musik // 3 kommentarer

ohhhhhhhhhh....ohhhhhhhhhh

Publicerat 2011-11-04 17:45:12
...
När vi satt och tittade på Robinson igår dök de här tre skapelserna upp utanför fönstret. Huva...vilka otäckingar men trevligt var det ändå. Ser ni bruden till vänster.....stenhård blick...jag undrar just vad tankarna hos henne fanns just vid det här tillfället.
.
Jag har varit ledig idag och har bara varit. Urtrist väder ute men samtidigt ganska skönt att bara strosa omkring i huset.
.
Kerstin och jag har ätit en härlig middag och ska vidare till grannen ikväll för att äta tacos....pust.....med Guds hjälp går det säkert ner lite till i min lilla mage.

Blandat // 5 kommentarer

Sällskap av en kär vän!

Publicerat 2011-11-01 18:53:11
Visst är det trevligt att komma hem och det är någon som väntar på en. Kerstin, min vän, är här och hälsar på och har via sin arbetsgivare fått möjlighet till utbytestjänstgöring med CSN Falun. Det innebär att hon kan arbeta från ett annat kontor inom myndigheten för att få ett utbyte och förståelse för andra verksamhetsområden. Hon åker varje dag till Falun och finns här hemma hos mig när jag kommer hem. NICE! Just nu sitter vi i soffan, med massor av tända ljus, med var sin dator i våra knän, och kommunicerar med omvärlden. Med en riktig vän behöver man inte alltid säga någonting utan bara finnas där tillsammans.
.
Imorgon ska jag ta tåget till Stockholm för ett jobb. Det blir lite tight i planeringen varför jag inte kommer att hinna med en tur på stan. I vilket fall kommer jag att ta med mig min kamera så får vi se om jag lyckas fånga något intressant på min väg mellan Sumpan och Centralstationen.
.
Här har jag samlat några bilder från den fantastiska sommar jag tillbringade tillsammans med Kerstin.
...

Foto // 5 kommentarer