GOTT NYTT ÅR

Publicerat 2012-12-30 22:04:28
 
 
Nu är det snart ett nytt år och när man tänker tillbaka, på det gångna året, så är det massor som har hänt. Allt har bara blivit till det bättre och det är så det ska vara. Att få byta miljö och starta på nytt liv i Malmö har varit en höjdare som jag inte ångrar. 
 
Jag ser fram emot 2013 och hoppas att året ska ge mig nya möjligheter till bekantskaper och upplevelser. Kanske jag kommer att köpa mig en motorcykel, kanske kommer jag cykla på Bornholm eller.....vad vet jag. 
 
Det jag vet är att jag kommer att gå två kurser som anordnas av Fritidsföreningen inom Trafikverket. En kurs i oljemålning och en i fotografering. Sedan åker jag till San José för att hälsa på grabben. Bra början!
 
Nyårsafton kommer att bli en lugn tillställning där jag kommer att invänta det nya året, uppkrupen i soffan, och sedan äta en god middag med mig själv. Det är helt OK!
 
Kram på er alla!
 

Blandat // 5 kommentarer

Fotoutmaning 2012

Publicerat 2012-12-27 16:16:51
Under en av höstens fotorundor fick i en utmaning att tolka en glasskultur. Här kommer mitt bidrag!
 
 

Blandat // 3 kommentarer

Höst

Publicerat 2012-12-27 15:36:53
 
 
 
 

Blandat // 1 kommentarer

Skånska slott och herresäten!

Publicerat 2012-12-26 20:56:34

Blandat // 1 kommentarer

Julmarknad - 2012

Publicerat 2012-12-26 20:23:00
Björn och Rocky!

Blandat // 1 kommentarer

God fortsättning alla läsare!

Publicerat 2012-12-26 17:22:00
Jag har haft en fin jul tillammans med nära och kära och det känns riktigt skönt att veta att jag inte kommer att jobba förrän nästa år. Nästa år låter avlägset men närmare bestämt efter trettonhelgen. 
 
 
Som ni säkert läst så hade jag problem med min mage veckan innan jul och den satte sina spår under julen. Magen ville liksom inte men allt kändes riktigt OK ändå.
 
Igår var jag ute på en promenade i timmar och idag har jag varit till Ribergsborgs kallbadhus och tagit mig ett dopp i havet. Jag har aldrig gillat att bada kallt men den här gången var det frivilligt och riktigt skönt. Förutsättningen var att basta både innan och efter doppen och då kändes det riktigt OK.
 
Det som känns mindre roligt är att klädhyllan i min klädkammare rasat ner och ett rejält kaos har uppstått. Jag tycker det är märkligt för det enda jag hade hängt på stången var skjortor och klänningar. Det är bara att ringa vaktmästaren imorgon för åtgärd.
 
Snart stundar nyår och mina planer är att bara ta det lugnt och ha en date med mig själv. Jag kommer att ta ett dopp i havet under förmiddagen och därefter äta en god bit mat ute på någon krog och när mörkret infaller tänker jag gå ner till havet och släppa en thailandslykta ut över havet. Det ska bli så härligt!
 

Blandat // 1 kommentarer

Snart julhelg!

Publicerat 2012-12-20 16:57:47
Att jag inte varit aktiv på bloggen beror på att jag haft massor att göra samt varit sjuk i omgångar. Just nu har jag råkat ut för vinterkräksjukan och det är inte alls roligt. Jag hoppas kunna vara på fötterna till helgen.
 
Jag tror att jag har det mesta under kontroll inför julen men jag kommer att saknar min son som befinner sig i USA den här julen. Det är första året som vi inte kommer att vara tillsammans men det är någont som jag får vänja mig vid. 
 
Jag har plåtat en del men kommer under julhelgen att ägna min tid åt att redigera och förändla.
 
Trevlig helg!

Blandat // 2 kommentarer

Stolt mor!

Publicerat 2012-12-05 20:34:51
Jag fick ett mail från min son i USA och han hade bifogat en text från företagets intranät där en av de höga cheferna skrivit detta:
 
-----
 
"A number of our employees have played critical roles in developing accident analyses for the Post-Fukushima boiling water reactor (BWR) FLEXimplementation.[...]

To perform the severe accident analyses for Susquehanna, Per Kårén, BWR Engineering, Västerås, Sweden, had to quickly learn MAAP as well as the differences between Nordic BWR containment designs versus General Electric BWR containment designs. Due to the aggressive schedule for the Susquehanna FLEX analysis, Per had only several weeks to learn how to run MAAP, perform the analyses and document it for submittal to the customer. Per’s questioning attitude and outstanding technical depth have enabled him to complete the analysis on schedule, provide a successful deliverable, and pursue severe accident (FLEX) work for additional BWRs.

In addition, Per is responsible for performing the Perry severe accident analyses, as well as helping to train another engineer to learn and run MAAP for Fermi."

 

Jag är en mycket stolt mamma!


Blandat // 6 kommentarer

Som en gammal dam!

Publicerat 2012-12-05 17:41:06
Det här har jag skrivit om tidigare - att gå som en kärring när det är halt. Jag var ute en sväng och jag misstänkte att det var halt (visste inte misstänkte). Jag blev så irriterad över att jag hasade mig fram och tittade en halv meter framför mig. Nej, Lena, nu får du stäcka på dig och ta långa steg med lite självkänsla. Vad hände då! Jo, jag fastnade i en "pose" där benen gled isär och fastnade där. Det var halt just på den punkten.
 
Jag såg inte klok ut! Herre Gud, det är inte kul att bli gammal!

Blandat // 0 kommentarer

Malmö/Köpenhamn

Publicerat 2012-12-02 18:39:27
En halvrisig bild men ändå....
 
Igår hade Pia och jag en trevlig dag tillsammans med vackert väder, massor av shopping och trevliga timmar på Tivoli i Köpenhamn. Jag har tagit massor av fina bilder men jag orkar inte redigera idag så jag får återkomma. Imorse när jag vaknade hade det kommit 1 dm snö och den utstrålade första advent. Efter lunch har jag tillsammans med Rocky och Björn besökt en mycket trevlig julmarknad på Borgeby slott här i Skåne. Slottet ligger någon km från Bjärred. Det blev ingen shopping men det fanns massor av härliga saker som jag velat köpa. 
 
 
 

Blandat // 3 kommentarer