Pernillas Cheesecake

Publicerat 2009-12-04 15:40:21
Nu har jag legat under täcket hela dagen och svettats. Min hals börjar svälla och det känns inte särskilt bra men jag hoppas att det vänder när jag skall åka på semester om ca 2 veckor. Jag är inte särskilt sugen på sötsaker just nu men för att få bjuda på något vill jag rekommendera Er den här kakan. Kakan är testad och smakar kanon.
---
---
Antal portioner:

Ingridienser

Botten

250 g pepparkakor

100 g smör


Fyllning

1 dl socker

3 ägg

400 g philidelphiaost

1 tsk vaniljsocker

1 msk citron


Toppning

3 dl cremé fraiche

1,5 msk socker

1,5  msk vaniljsocker

1 dl  lingon, tinade eller färska
---

Gör så här

1. Förberedelser: Ta ut lingonen ur frysen och låt dem tina på hushållspapper.

2. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Mixa pepparkakorna till smulor och bred ut på botten av en form med löstagbar botten. Häll över det smälta smöret. Blanda runt så att smöret fördelar sig jämt bland pepparkakssmulorna. Platta till så det blir en jämn botten.

3. Fyllning: Ta fram philadelphiaosten så den blir rumsvarm. Vispa socker och ägg pösigt. Rör osten mjuk och rör sedan ner den i äggvispet, vispa tills det blir en slät smet. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.

4. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädda i 40 minuter till smeten har stelnat och kakan har fått en fin brun färg. Ta ut kakan och låt den svalna.

5. Topping: Rör ihop crème fraiche, socker och vaniljsocker. Bred över toppningen när kakan har svalnat helt. Strö över lingonen.

 

Källa:

recept.nu



Tips // 1 kommentarer




Anonym

har åxå gjort den till arbetskompisarna å man blev poppis =) marie

2009-12-12 00:20:06



Namn:


Mail:


Blogg/url:


Kommentera:


Jag är ofta här, spara mina uppgifter!