Överkonsumtion

Publicerat 2010-11-22 19:04:13
Efter jobbet fattade jag förkärlek till min tvätthög och placerade mig framför TV:n. De visade ett program om ett par som överkonsumerat och de behövde hjälp för att komma till rätta med sin krissituation. De lever över sina tillgångar genom att köpa lyxprylar och med en levnadsstil som gör att man häpnar. Jag kan tycka att det är tragiskt att inte någon förälder informerar sina ungdomar om verkligheten och att skulderna kan bli livslånga. Även om våra barn är myndiga har vi en skyldighet att ge våra dem rätt verktyg för att klara av att leva hälsosamt.
.
...

Blandat // 5 kommentarer
Mirre

vackert du har det hemma. Ja, det är tragiskt hur vissa bara slösar bort sitt liv med dyra grejjer som de sedan blir ruinerade på.VÅGA AVSTÅ PRYLAR säger jag, hualigen. Avbetalningar ska man också passa sig förkramar

2010-11-22 23:16:00 http://myflowergirl.blogg.se/
Helena Kulle

Ja, det är inte klokt egentligen.

Men äpplet kanske inte faller långt från trädet i vissa fall. Beukar kolla lyxfällan ibland och man blir fan rädd, förstår dom inte, fattar inte hur man kan blunda för det, hmm!

Hoppas allt är bra med dej.

KRAM min vän..

/Helena

Monika

Ja, det är skrämmande många föräldrar som inte verkar ta ansvar för det liv de avlat fram och därmed har skyldigheter emot! Klokt skrivet av dig. Ha det fint!

2010-11-23 17:27:03 http://monnetankar.blogspot.com
Mirre

ja, det var något i hästväg vad det ska krångla då, tror att jag har rätta färgerna nu =D, känns rätt =Dkramis till cybermorsan =D

2010-11-23 18:58:08 http://myflowergirl.blogg.se/
Johanna - Fotoblogg!

Håller absolut med! Svårt att förstå hur man kan handla för mer än vad man har att göra av med. Skrämmande!Jättefin bild med härlig mys-känsla över! Vad är det för träd du har i krukan? Citronträd? Kram!

2010-11-23 20:01:20 http://lionfish.blogg.se/Namn:


Mail:


Blogg/url:


Kommentera:


Jag är ofta här, spara mina uppgifter!