JAS - Jakt, attack, spaning

Publicerat 2011-10-15 16:06:32
Det knackade på dörren och grannen frågade om jag ville göra honom sällskap, ute i solen, över en kopp kaffe. Varför inte! Naturligtvis hade vi sällskap av kvarterets valpigaste valp Jack. En stor kille som inte förstår hur stor han är. Hela kvarteret älskar Jack och han vandrar in och ut hos oss alla, som han tillhörde oss alla. Han är störtskön!
.
Det var intressant att följa Jack i sitt rörelsemönster och hans sätt att iaktta och attackera. Jag fick mig verkligen ett gapskratt emellanåt. Han snodde en av mina skor som jag lämnat utanför min dörr. Det gjorde inget för de var på väg mot soporna men jag förstår husse över hans förtvivlan. Han måste lära Jack vad som är rätt och fel. Jag gav han tillåtelse och han var utom sig av lycka. Jag förstår inte Jack frispel...det måste ha varit min fotsvett som fick honom till lycka och glädje...hahaha. Det räcke att jag sa till honom: NU KOMMER JAG OCH TAR DIG!...herre gud vilken fart det blev på honom. Han for som ett jehu runt hela kvarteret.
.
Det är fan i mej inte lätt att ta bra bilder på en valpig valp i storlek XL. Många av bilderna är kapade men ni förstår säkert varför.
...
Här har Jack jagat och attackerat en av mina skor. Har ser ut som ett lejon där han ligger
...
Det är inte lätt att ta en bra bild på en stor valp som inte fattar hur stor han är!
...
Här är det spaning på gång! Det var säkert "KörvÅke" som kom hem med bilen, vem vet?
.
Grannen och jag fick oss en pratstund. Trots att vi är väldigt olika, med olika bakgrund, så har vi något gemensamt och det är vår iakttagelseförmåga. Jag med min tränade vana, efter 15 år som polis, att notera vad som händer och dra slutsatser. Min granne har befunnit sig på den andra sidan av lagen och har motsvarande förmåga för att överleva. Vi hade en intressant dialog. Varför blev det som det blev, hur klarade han sig ur allt och vad höll han egentligen på med! Det var också intressant att höra hur han upplevde sitt vardagsliv och hur det är att alltid få leva med att bli bedömd utifrån sin bakgrund. Det samma gäller för mig, en gång polis, alltid polis. Trots att jag slutade för 20 år sedan!
.
Jag vill tillägga att det är skönt att se att han är en av de mest sociala personer jag träffat och en av få som är populär i området. Kram från mig, grannen!

Vänskap // 3 kommentarer
Monika

Vilken underbar hund! Ser ut som att ni hade en härlig stund i kvällssolen. :-) Apropå att du inte kunnat kommentera hos mig så brukar de flesta ha problem med det, vet inte varför. Ha det fint! Kram

2011-10-15 17:30:45 http://monnetankar.blogspot.com
LissenTo

Du och grannen får nog mycket ut av att mötas, olika perspektiv. Och jag av att läsa om det :-)Hunden verkar vara en charmknutte.Ha en fin kväll. // Lissen

2011-10-15 19:40:18 http://lissento.blogg.se/
Marie

Ohh vilken snygging, så fin han är. Haha de där brukar inte förstå hur stora de är, fnissSom små älgar hehe

kramar

2011-10-16 00:18:21 http://myflowergirl.blogg.se/Namn:


Mail:


Blogg/url:


Kommentera:


Jag är ofta här, spara mina uppgifter!