Nu är jag på gång!

Publicerat 2012-01-30 18:20:29
Nu har jag äntligen kommit igång med att träna. Har kört flera pass på Friskis och jag känner att kroppen börjar svara på all beslastning....skönt. Efter 10 år som ledare kraschade jag, av olika anledningar och kunde helt enkelt inte röra mig längre och speciellt inte lyssna på musik. Hjärnan kokade och det har tagit mig lång tid att komma tillbaka. Jag hade smärtor i hela kroppen och den skrek varje gång jag försökte anstränga mig. Nu har jag, de senaste tre åren vilat både kropp och känner att glädje för att träna har kommit tillbaka. Vidare fick jag ett glädjande besked när jag igår skulle köpa mig ett par nya jeans. Jag har de senaste 12 månaderna minska i 6 storlekar....wow...vilken överraskning. Jag har inte aktivt bantat utan arbetat med att förändra mitt liv till det bättre. Ett tips till er alla: arbeta aktivt med att plocka bort allt som "suger" eller drar ner er i skiten. Det är inte en lätt resa men den ger resultat bara man har en stark vilja till förändring. Kasta ut vågen!
.

En sju år gammal skräckbild! ...hahaha
...
Herregud vad galen jag ser ut!

Blandat // 2 kommentarer

Kan man annat än bli förälskad?

Publicerat 2012-01-27 19:47:51
LOVE! Visst är han underbar!
.
Nu är det fredag och jag sitter här i soffan, över ett glas vin, och bara mår bra. Magen har varit stabil idag och allt känns bara bra. Jag sitter här och funderar på lite av varje och jag tycker att mina slutsatser är mycket kloka...hahaha....det är i vilket fall ingen som ifrågasätter mig. Det är länge sedan jag känner mig så här pass avslappnad och jag hoppas att det kommer att hålla i sig.
.
Jag fick ett inlägg på Facebook från en gammal barndomskamrat (Janne) som hittat en bild på oss som små telningar. Han lovade att publicera bilden och jag väntar med spänning på att få se den. Jag tror att vi båda, på den tiden, såg ut som två små blonda spretiga spindlar. Under min tid på Facebook har jag fått så många kontakter med vänner från uppväxten, skolan och från min tid inom Sundsvalls Teaterverkstad. Vi följer varandra och det är som om det var igår vi senast träffades. Jag uppskattar verkligen alla kontakter med mina vänner och jag skickar er alla en stor kram från mig!

Foto // 6 kommentarer

En upp och ner dag!

Publicerat 2012-01-26 19:30:59
☆☆☆
Jag måste ha råkat ut för en matförgiftning för den här natten har jag ägnat åt att rensa ur alla mina inre organ. Tänk att man aldrig kan lära sig att stå ut med den känslan och smärtan som bara finns där när magen inte fungerar. Jag mår lite bättre för stunden men känner mig inte alls kry. Jag försöker dricka vätskeersättning så mycket det bara går men magen reagerar på varje liten droppe den tar emot.
.
Bilden är tagen på en liten lady vid namn Jennifer. En riktig liten vilde med massor av karaktär och kärlek.

Blandat // 4 kommentarer

Hemma igen men nya planer på gång!

Publicerat 2012-01-25 19:09:02
Nu är jag hemma igen efter 10 dagar i Istanbul. Fantastiska dagar med massor av inspiration och upplevelse. Jag har plåtat en hel del och jag har tagit beslutet att inte publicera några bilder på webben därför jag kommer att använda bilderna till två planerade projekt. Det kommer att bli en fotobok och en utställning till hösten. Jag vill inte att mina bilder ska hamna i någons händer därav min försiktighet.
.
Det enda nackdelen med resan var den kalla vinden som svepte över staden och inte nog med det så snöade det en av dagarna. Burrr.....Nätterna var kalla men jag fick min efterlängtade sömn trots allt. Jag kan verkligen rekommendera er att göra den här typen av resa tillsammans med er själva. Man får ett bra fokus på uppgiften och det finns massor av tid för eftertanke, Jag känner mig verkligen tillfreds och redo för många nya utmaningar både i jobbet och privat. Just nu har jag tankar på att planera in två nya resor. En tror jag ska gå till Madrid och till Palermo. Spännande eller hur!


Blandat // 6 kommentarer

Nu stänger jag butiken!

Publicerat 2012-01-11 20:27:41
☆☆☆
Nu är resväskan packad och imorgon bär det av mot Istanbul. Det ska bli så spännande och jag hoppas på hyfsat fotoväder. Jag kommer att vila från bloggen fram till den 24 januari 2012.
Krama till er från mig!

Blandat // 7 kommentarer

En knubbig liten tant!

Publicerat 2012-01-10 20:57:02
☆☆☆
Den här bilden ska symbolisera den känsla jag hoppas på under min vistelse i Istanbul. En liten knubbig tant som tittar mot solen. Jag ska bara vara och försöka vara så lycklig som det bara går.

Blandat // 5 kommentarer

Idag har jag syndat!

Publicerat 2012-01-09 17:54:30
På vägen hem passade jag på att göra några små ärenden, som bara inte blivit av, och när dessa var avklarade kände jag för att synda. Jag svängde in på MAX hamburgerrestaurang och ställde mig i kön för "drive in". Framför mig i kön hade jag en polisbil. Tankarna började flöda iväg och jag började minnas min tid som konstapel. Jag tittade i backspegeln och är stod ytterligare två polisbilar. Ooops
.
Jag började minnas första gången jag bar polisuniform offentligt. Jag hade avslutat polisskolestudierna och gjorde min altenering på en krimrotel i Stockholm. Året var 1977. Det året fyllde KTH 75 år och det krävdes extra polisresurser för ordningshållning och trafikövervakning. Vilket beslut tog polisledningen? Jo, att klä på alla extra polismän (ej färdigutbildade) i uniform och placera ut dem på olika ställen i Stockholm.
.
Vi hamnade på en utsättning (där alla poliser samlas för att få sina uppdrag). Vi blev informerade om karnevalståget sträckning och vi fick information om utplacering. Själv hamnade jag på Odengatan. Polisbefälet avslutade utsättningen med att säga: KARNEVALDELTAGARNA FÅR PUSSA ALLA POLISER! Glurp......nej, nej, nej!
.
Odengatans trottoarer var överfyllda och jag stod där och funderade på var jag skulle göra av mina händer. Ni förstår säkert hur naken och utlämnad jag kände mig. En ridande polis passerade sakta förbi mig med ett stort leende på sina läppar. Vad han tänkte på vet jag inte men osäker och röd i ansiktet blev jag. Bit ihop Lena och le tillbaka. Sedan kom tåget.....glurp......plötsligt ser jag att en av karnevalsdeltagarna fått syn på mig och han började sakta, med ett leende på läpparna, att närma sig mig. Inom mig skrek jag "HJÄLP". Kände att jag måste ta ett snabbt beslut varför jag snabbt drog mig in bland alla människor och gömde mig. Ni ska veta att alla på platsen jublade.
.
Idag skulle jag stå där med öppna armar och bara ta emot alla glädje och värme!
.
Hamburgaren smakade underbart!

Blandat // 3 kommentarer

Fridfullt!

Publicerat 2012-01-08 20:21:08
☆☆☆
Idag har jag tofflat omkring och plockat och plockat. Lagt saker där de hör hemma och det har varit ganska skönt. Resväskan är packad och det är endast det sista som jag ska komplettera med innan avgång på torsdag. Åh...vad skönt det ska bli.
.
Fick en förfrågan från en vän på Facebook om jag hade lust att följa henne till Torsångs Kyrka och lyssna till Falu Kammarkör. Det ångrar jag inte. Vilken fantastisk kör och vilken underbar stund. Kan inte påstå att jag är särskilt kyrklig men jag tror att det kan vara hälsosamt att emellanåt besöka kyrkans rum och bara sitta där och lyssna.

Blandat // 3 kommentarer

Bara med mig själv!

Publicerat 2012-01-07 13:55:14
☆☆☆
Dagen hittills har varit soft och fridfull. Tog en tur för att inhandla några praktiska saker såsom laddare till min Iphone. Passade även på att köpa några reaprodukter från Panduro inför nästa års jul. Jag brukar inte ha en sådan framförhållning och jag brukar heller inte med pyssel under julmånaden men nu är ambitionen att köpa presenter under året och allt eftersom göra fina inslagningar.
.
Just nu har jag gjort en paus från staffliet och sitter i soffan och förbereder mig inför skidskyttet på TV4. Jag är ett fan av att se skidskytte för jag tycker att det är en sport som är rafflande och anpassad för TV. Man vet aldrig hur det kommer att gå.

Blandat // 1 kommentarer

Att göra ingenting eller att göra någonting tillsammans med sig själv!

Publicerat 2012-01-06 11:55:01
Den här helgen har börjat så bra. Igår bjöd jag hem en kollega till mig som jag tycker så fantastiskt mycket om och vi hade en skön kväll med god mad och fina dialoger. Det gäller att fånga dagen och verkligen försöka njuta av trevliga möten och sekunder av sköna känslor. Vidare så belönade min kropp mig med att sova ut. Jag vaknade kl 10.00 och det är många år sedan jag klarat av att sova så pass länge. När jag tittade på klockan så sa jag högt till mig själv "TACK LENA".
.
Det är kallt ute idag men solen skiner. Jag har bestämt mig för att ta det lugnt och försöka njuta av att göra ingenting. Hörde under veckan från en hjärnforskare att hjärnan reparerar sig själv när den slipper bli utsatt för tuffa utmaningar, ständigt och jämt. Nu ska den få "VILA".
.
På torsdag sätter jag mig på flyget och reser ca 365 mil söder om Arlanda. Det är första gången jag gör den här typen av resa ensam och det kommer allt bli spännande. Det är alltid roligt att ha med sig en vän vid sin sida men lever man ensam som jag gör är det lätt för att man bli sittnande i sin lilla vrå pga att ingen har möjlighet att göra en sällskap. Därför har jag böjrat träna mig på att göra saker tillsammans med mig själv. Det kommer säket att ta sin tid innan jag känner mig helt bekväm men jag jobbar på det.
.
Nej, nu ska jag lägga ifrån mig dator och göra ingenting!
Kram till er alla!

Blandat // 2 kommentarer

En bra onsdag!

Publicerat 2012-01-04 17:30:41
Trots att det är mellandagsstämning på jobbet så har jag en hel del att göra. Som jag tidigare nämnt åker jag på semester under januari och när jag kommer tillbaks kommer det att vara fullt ös som gäller. I och för sig tycker jag om att ha mycket att göra men det är ganska skönt att få köra på i lugn och ro. i morgon ska jag till frissan och på kvällen kommer min fina vän Grete på middag. Filé a la Lena and soup stands on the meny!
Blandat // 4 kommentarer

Första veckan på det nya året!

Publicerat 2012-01-03 18:36:58
På eftermiddagen på nyårsafton samlades vid runt en eld och grillade korv, drack glüwine och Chokorom. Det är trevligt att kunna träffas en stund innan nyårsfesten för att bekanta oss med varandra och för att sedan åka hem och klä upp sig inför nyårsfirandet.
...
Bilden visar några av mina gäster!
...
Nyårsfirandet blev lyckad med god mat och massor av skratt. Jag kom i säng väldigt tidigt på nyårsdagen men det var det värt. Vid tolvslaget skickade vi upp ett antal thailänska lyktor som blev min höjdpunkt för kvällen.
.
Igår började det nya livet för mig med en promenad till och från jobbet och sedan blev det en timmes jympapass. Att röra på mig är definitivt inte ett nyårslöfte utan ett behov efter allt firande under december. Jag tror inte våra kroppar är skapade för all den mat vi vräker i oss på den korta tid det handlar om.
.
Om nio dagar kommer jag att åka utomlands på en fotoresa "by my self". Det ska bli så fantastiskt skönt att bara få vandra omkring och förhoppningsvis hitta bra motiv att plåta. Jag kommer att vara borta under ca 10 dagar och förflytta mig mellan olika platser. Det ska bli spännande.

Blandat // 1 kommentarer