Rena rama cirkusen!

Publicerat 2010-09-30 18:18:04
Idag har jag haft underhållning här hemma. Mr Buddha skulle göra höstfint på tomten. Vi har ca 100 kvadrat gräsmatta på baksidan av tomten och ca 50 kvadrat där fram. Glad i hågen smög han över till grannen för att låna gräsklipparen. Mr Buddha är inte vän av praktisk hantering varför att klippa gräsmattan är ett gränsfall. Helt plötsligt rasar handtaget till klipparen loss och jag ser Buddha krypandes på alla fyra för att hitta en mutter. Må erkänna att jag hade svårt för att hålla mig för skratt. Jag tog ett snabbt beslut att inte lägga ned någon tid och kraft på att lösa problemet. Jag lämnade ett råd om att han skulle vända sig till Jula för att hitta ny mutter och ny skruv.
.
Lite irriterad återkom han hem och efter ett trevande försök insåg han att han hade köpt en för kort skruv. I full irritation skriker han "Jag skiter i det här och köper en ny gräsklippare". Trots ilskan fick jag ögonkontakt med honom och han insåg snabbt att det inte var läge att köpa en ny gräsklippare. Han molade iväg för att hitta en ny lösning. Vet ni vem han träffade på vid verktygsavdelningen, jo, ägaren till gräsklipparen. Grannen log med belåtenhet när han vet att Buddha är lika ointresserad av att hantera verktyg som han själv.
.
Jag gav Mr Buddha en god smörgås och jag tror att han börjar lugna ned sig så smått :-)
.
PS. Den nya skruven passade inte till den mutter han hade...hahahaha DS
...
...
Tack Peter för att jag fick lite av det skräp som ni rensat ur några gamla beredskapsförråd. Visst är bleckföremålen häftiga.

Blandat // 9 kommentarer

Kurs i akrylmålning även den här veckan

Publicerat 2010-09-28 19:45:24
Idag har jag varit riktigt inspirerad av att få vara kreativ och har lagt ned massor av tid till att justera och utveckla mina alster. Det är så underbart att bara släppa all byråkrati som finns i vardagen och penseln vandra över duken.
...
Efter att lagt ned timmar på nakenstudier och porträtt kände jag för att färgerna skulle få flöda över duken.

Konst // 4 kommentarer

Lunch med JennyBeata

Publicerat 2010-09-28 19:40:17
Idag har jag lunchat med Jenny på Café Peace & Love. En underbar tjej med en humor som gör att Sveriges mest etablerade stan-up komiker skulle blekna i hennes sällskap. Ibland är det bara att ducka när hon sätter igång;-) Hennes humor påminner bl.a. om komikern Petra Mede. Dagens samtalsämnen var bl.a. ett nytt kök, inredning, åsikter om utvecklingen av organisationen och tapeter.
...
Söta Jenny
...
Jag valde att äta en vegetarisk rätt som sallad, blugur, chevré, oliver, valnötter med topp av honung. Underbart!
...
Jenny valde en bakad potatis med massor av smaker. Härligt

Vänskap // 1 kommentarer

Tråkig men viktig investering

Publicerat 2010-09-27 18:35:38
Den här måndagen har varit en mycket bra måndag. Det var lätt att stiga ur sängen, vädret var perfekt och det var riktigt trevligt att få träffa alla arbetskamrater efter helgen. Direkt efter jobbet belönade jag mig med att fixa till mina naglar och därefter gjorde jag en investering i badrummet. Det fick bli en ny toalettsits. Tråkig investering men skönt när den väl sitter på plats.
.
...
Så här kan ett päron se ut efter att en skata tagit sig en smakbit!

Foto // 2 kommentarer

Nice sunday

Publicerat 2010-09-26 13:23:48
Som jag nämnde i ett tidigare inlägg blev jag igår bjuden på middag och det var så trevligt med god mat och god dricka till. Jag fick verkligen uppleva ett höstmys med massor av tända ljus och gemenskap. Barnen var med hela kvällen och det tycker jag också är trevligt.
.
I morse kunde jag sova ut och Mr Buddha och jag tog oss tid att prata igenom vad som hänt under veckan. Jag blev också bjuden på en härlig lunch av Mr Buddha på krogen. Nice!
.
Jag passade på att ta några höstbilder med min kompaktkamera och det känns lite konstigt att se hur färgerna förändrats. Det handlar inte om att höstfärgerna har kommit utan att de även har börjat blekna trots att vi fortfarande är inne i september. Trots att vintern snart stundar så kan jag tycka att hösten är underbar med sina starka påtagliga förändringar.
...
...
...

Foto // 5 kommentarer

True colours

Publicerat 2010-09-25 19:06:06
Jag blev för en timme sedan bjuden på middag av en granne. Helt plötsligt dk den här låten upp i mitt sinne.

Film/musik // 0 kommentarer

Lite plock här och där!

Publicerat 2010-09-25 15:53:47
Usch, det bara regnar och regnar och det känns riktigt trist när det inte går att vara ut med kameran. Visst går det att fotografera när det regnar men det passar inte mig. Gladare blev jag inte när jag läste att veckans fotoutmaning i Fototrissen var " i luften". Jag har aldrig varit något för att fotografera fåglar eller andra odjur varför jag får stå över den här gången. Är det någon som kan ge mig en inovativ idé som gör att jag kanske kan göra ett försök! Kom med tips!
.
Vad har då hänt idag? Jag åkte iväg och handlade några praktiska saker och sedan har jag ägnat några timmar åt tvätten. Som ni ser här nedan har jag försökt ta några bilder på gårdagens inköp.
...
...
...

Foto // 2 kommentarer

Odd Molly och lite vitt

Publicerat 2010-09-24 17:47:23
Den här veckan har varit fulltecknad och det är återigen skönt med en fredag. Efter jobbet tog jag mig en shoppingrunda och hade turen att hitta en fin kofta från Odd Molly och en vit broderad blus. Känner mig riktigt nöjd. Efter någon timme i affärer slank jag in på en sushibar och åt en riktig god sushi.
.
Just nu sitter jag i soffan och reflekterar över allt som hänt mig den senaste veckan. Senare i kväll hoppas att TV kanalerna har något trevligt att erbjuda.
Trevlig kväll!
...

Blandat // 6 kommentarer

I väntan på mitt tåg!

Publicerat 2010-09-22 15:10:38
Nu är det bara 45 minuter kvart till mitt tåg avgår till Dalarna. Det ska bli skönt att få komma hem och få lägga sig i sin egen säg med trevligt sällskap. De senaste tre dagar har jag suttit i en konferens med massor av trevliga människor och kan vara påfrestande trots att det är trevligt. Massor med intryck och aktiviteter + att jag fått suttit och arbetat med min ordinarie arbetsuppgift när jag har haft leveranser både idag och igår.
.
Jag kan tycka att det är riktigt trevligt att få sitta här på centralstationen i Stockholm och bara studera alla människor som passerar mig. Alla är på väg någonstans och kanske just nu är det bara de själva vet vart. Alla bär på en historia som bara de själva vet något om, just nu, och alla har sitt uttryck. Märkligt att det kan finnas så många varianter på utseende trots att vi alla har samma förutsättningar som ögon, hår, näsa, mun m.m.
.
Jag hoppas att de flesta har det hyfsat bra och har något att längta till.
.
Bilden är tagen vid en utställning där unga designers visade sina nya produkter.
...

Foto // 5 kommentarer

Hotel Utsikten Meetings

Publicerat 2010-09-20 22:24:25
...
...

Foto // 6 kommentarer

Nynäshamn

Publicerat 2010-09-20 18:25:06
De närmaste tre dagarna är jag på konferens i Nynäshamn med min arbetsplats. Resan började redan kl 05.00 varför jag, just nu, känner mig ganska mör. Kl 20.00 stundar en härlig middag och sedan lär jag stupa i säng. Hotellet har en spännande inredning med olika musikstilar som tema. När jag skulle ladda upp bilderna i datorn tog batteriet i kameran slut men jag hoppas kunna lägga in några fina bilder senare i kväll.
...
Det här motivet har jag hämtat från Falun. Det är en gammal fastighet som speglar sig i Faluån. Vad bilden visar så har förmodligen tv 4 ett kontor i fastigheten. Tråkigt men så ser verkligheten ut.

Foto // 1 kommentarer

En fotorunda i Falun

Publicerat 2010-09-19 16:22:44
I morse tog vi oss en promenad till biblioteket i Borlänge för att rösta. Lite folk och lugn och ro. Mr Buddha tycker att han känner sig pressad av att partier trycker på honom valsedlar men idag plockade vi själva i lugna och ro. När vi kom hem packat jag min kameraväska och for till Falun för att försöka hitta några härliga motiv till dagens inlägg. Det har varit så härligt väder och det var riktigt skönt. Mr Buddha passade på att övningsköra med sin dotter under tiden. Jag trodde att jag skulle få någon timmen till förfogande men så blev det inte. Efter en halv timme var de tillbaks men jag lyckades ändå få till 80 bilder att välja bland.
...
När jag tog den här bilden var jag inte medveten om budskapet på andra sidan. Det passar väl in i det fokus många har haft just i dag.... att rösta.
...
Cykelparkering
...
...
Nu kommer jag att få bassning av Anna-Kari men jag tycker ibland att det bara blir för mycket här i Dalarna.

Foto // 4 kommentarer

Notes

Publicerat 2010-09-17 20:01:49
Den här veckan har varit komprimerad och det är riktigt skönt med lite ledighet. I kväll kommer jag att titta på Idol och hockeymatchen mellan Timrå - Frölunda. Jag är ensam hemma och det är lite bekvämt med att få lite egen tid och äga sin tanke. Mr Buddha är med Leksand IF som massör när de ska möta Oskarshamn.
.
I morgon kommer penslarna fram och jag ska försöka vara lite kreativ och skapa några målningar. Ni som följer mig vet vad jag har framför mig!
.
Jag har under veckan fått min beställning av en underbar fin anteckningsbok som jag burit med mig i handväskan sedan i tisdag. Jag känner på den, jag tittar i den och funderar över vad jag ska skriva för värdefullt i den.
.
Gå gärna in på länken här nedan och titta på allt underbart hon har att dela med sig av:
http://www.afiori.com/
...
Hon har en underbar handstil och det är så trevligt att läsa den hälsning hon skickar med boken. Mycket speciellt!
...
Jag har även köpt en speciellt fotoalbum som jag kommer att ägna lite tid åt!

Blandat // 4 kommentarer

Sensuellt

Publicerat 2010-09-16 19:00:42

Film/musik // 2 kommentarer

Freedom

Publicerat 2010-09-16 18:46:24
Att leva ut sina drömma är få förunnat. Vi alla sitter, under en period av våra liv, fast i en massa måsten och gör ofta avkall på det som kan vara avgörande för att få ett fullvärdigt liv. Allt har sitt pris!
.
När jag ser den här bilden känner jag frihet!
...

Blandat // 1 kommentarer

It´s over Now

Publicerat 2010-09-14 21:38:41

Film/musik // 6 kommentarer

Art - naket

Publicerat 2010-09-14 20:01:25
Nu är det tisdag och jag har varit på min målarkurs. Det är härligt och avkopplande trots att jag bara sitter tyst i timmar och målar. Kanske är jag lite tråkig en sådan här gång men jag tycker att det är terapi att få gå in i mig själv och bara låta penseln leka över duken.
.


Konst // 5 kommentarer

Wallpaper & Sushi

Publicerat 2010-09-13 18:25:50
På vägen hem från jobbet slank jag in på färgaffären för att leta efter en fondtapet. Min fondvägg i vardagsrummet har jag målat i svart men jag tycker att det blev lite väl mörkt i rummet. Under den lilla stunden jag var där fastnade jag inte för något speciellt.
.
Mr Buddha var så gullig och bjöd mig på middag på restaurang Sushi. Vi tog oss en promenad och passade på att gå in i en klädbutik för att köpa något snygg till honom. Vad ser jag! En tapet som jag bara ville ha, en Sandberg! Ibland faller allt bara på plats.
...
Love
...
Sedan fick jag en underbar middag med många härliga sushi!

Blandat // 5 kommentarer

Storstadsljus

Publicerat 2010-09-12 19:30:21
Eftermiddagen blev riktigt fin och jag passade på att fixa lite i trädgården. Mr Buddha har varit en sväng och övningskört med Bellablogg och det verkar som om hon börjar få kläm på det här med att köra bil. Jag tycker att hon gör det bra som försöker för jag anser att ha körkort är en jämställdhetsfråga. Det skapar en frihet och en självständighet.
.
I kväll tror jag att jag måste gå och lägga mig i tid för att vara riktigt fräsch till i morgon. Vi ses!
...

Foto // 4 kommentarer

You are the best thing

Publicerat 2010-09-12 13:54:25

Film/musik // 1 kommentarer

It´s raining today

Publicerat 2010-09-12 08:44:50
Jag tycker att inspirationen har minskat något för att blogga och kanske den känslan finns hos fler än mig. När jag besöker andra bloggar och Facebook kan jag tycka att aktiviteterna generellt har minskat. Vad tror ni att det kan bero på? Kan det vara något med vädret som spökar och påverkar?
.
Idag har jag planer på att göra ingenting. Bara ta det lugnt och ladda batterierna inför kommande arbetsvecka.
...

Blandat // 0 kommentarer

En härlig dag tillsammans med Anna-Kari

Publicerat 2010-09-11 21:39:41
Idag hämtade jag Anna-Kari i Falun och vi åkte sedan mot Västerås för att vara tillsammans och möta en ny miljö. Det var inte något fotoväder men vi var ändå på spaning. När vi var halvvägs till Västerås såg vi från stora vägen en fallfärdigt hus. Vi fick vända och vrida bilen för att komma så nära fastigheten som möjligt. Vi fick passera en uttjänt rågåker med våra klackskor och Converser. Väl framme tog vi oss in i ett hus med en annorlunda historia. Lite läskigt var det och vi var ganska säkra på att allt inte gått rätt till i den där miljön.
...
...
Glasbitarna och den rostiga kroken låg i trappan till övervåningen. Vilken är historien?
...
Övervåningen!
...
I ett av rummen hittade vi en tapet i flera lager. Det understa lagret var täckt med tidningspapper. Spännande!
...
Svartån som delar Västerås
...
I ett fönster till en tandklinik såg vi alla de här proteserna. Det såg riktigt äckligt ut och jag tror inte tanken var att göra reklam för verksamheten.
...
I ett annat fönster hade de ställt ut den är modellen. Ser ni att de stoppat en riktigt protes i munnen på ett mjukisdjur??!!!
..
Vi avslutade dagen med ett besök på Skultuna bruk. Bilder därifrån får jag visa vid något annat tillfälle!
Tack Anna-Kari för en trevlig dag tillsammans med dig!

Foto // 4 kommentarer

Utställning

Publicerat 2010-09-10 18:34:16
Under november och december har jag tackat ja till att ställa ut mina konstverk vid två olika tillfällen. Jag har redan fått ångest men jag hoppas att jag kan få fram något som är värt att visa.
.
En av utställningarna är på min arbetsplats. Konstföreningen erbjuder anställda att visa sina tavlor. Har jag verkligen tänkt igenom det här (tårar) Den andra utställningen är på hotell Gustav Wasa i Borlänge. Det är vi deltagarna i akrylkursen som ska ställa ut och allmänheten har möjlighet till att köpa våra tavlor.
.
Det här är sjukt!

Blandat // 6 kommentarer

Höst

Publicerat 2010-09-10 17:00:43
Nu har hösten kommit och jag kan tycka att den är rätt så skön. Luften är frisk och färgerna börjar bli fantastiska. Jag är inte någon vän av vinter men ska försöka se möjligheterna med den årstiden också. I morgon ska jag försöka hitta några underbara motiv att fotografera. Enligt planerna ska jag och min vän Anna-Kari åka till Västerås och shoppa, äta och bara vara. Det ska bli så roligt! Det är så länge sedan vi har träffats och jag är ganska säker på att vi har en hel del att prata om :-)
.
Mr Buddha har åkt till Långshyttan tillsammans med Leksands IF. De har en match mot Brynäs och jag tror att det kommer att bli en riktig utmaning. Själv ska jag bara mysa i soffan och titta på TV. Jag tycker faktiskt att det kan vara avkopplande!

Blandat // 1 kommentarer

Pust......

Publicerat 2010-09-08 18:26:19
.....känner mig helt nockad. Det är massor att göra på jobbet med korta dead-line men det är något som är stimulerande tycker jag men ändå har jag har gått in i någon form av koma:-) Inte nog med det så fick jag Viasat-boxen och har ägnat en stund åt att försöka installera den. JAG ÄR FÖR GAMMAL FÖR SÅNT......HJÄLP. Jag läser och läser instruktionen men det är förmodligen något steg jag har missat. Paketet består av en box, två routers, tio sladdar och ett kort. Jag har minst fem sladdar över. När jag tittar bedjande på Mr Buddha så möter han MIN blick och jag läser i hans ögon: "snälla vännen, jag vill inte".....pust.
...

Blandat // 6 kommentarer