PS

Publicerat 2010-08-31 17:30:46
Jag måste bara visa ett nummer av tidningen Photoshop. Den är så snygg och kunde inte låta bli att ta några bilder. I morgon på tågen ska jag träna mig i bildbearbetning. DS
...

Blandat // 3 kommentarer

Sann vänskap

Publicerat 2010-08-31 16:51:29
Den här visar på en fin vänskap mellan två djur. Titta och njut!
...

Vänskap // 1 kommentarer

Skåne

Publicerat 2010-08-31 16:44:24
Ännu en dag till ända;-) Hade planer på att tvätta mina fönster från utsidan men hann bara hem så öppnade sig himlen och ett skyfall uppenbarade sig. Uppdraget finns kvar så det är bara att avvakta ;-)
.
I morgon åker jag till Malmö för att jobba. Har inte varit på någon tjänsteresa på flera månader och det ska bli skönt att få komma ifrån kontoret några dagar. Alltid skönt med lite variation .-) Det ska bli kul att få komma till Skåne som är ett landskap som jag bara älskar. Kommer att övernatta hos min son Björn och hans flickvän Rocky. Det är inte varje dag vi har möjlighet att träffas så det ska bli härligt att få träffa dem igen.
.
Vidare ska det bli trevligt att byta miljö och fotografera massor av bilder som jag kan lägga i mitt bildarkiv inför vintern.
.
I LOVE SKÅNE
Sandhammaren
...
Ystad
...
Sveriges sydligaste spets!
...
Österlen

Foto // 5 kommentarer

Tears in heaven

Publicerat 2010-08-30 19:01:38
Den har vackra låten har Eric Clapton tillägnat sin son som ramlade ut från ett skyskrapa i New York. Ta med er den berättelsen när ni lyssnar till den här låten.
...

Film/musik // 3 kommentarer

En regnig måndag

Publicerat 2010-08-30 18:48:38
Den här dagen har varit riktigt bra. Vet inte varför jag känner så men kanske för att jag sovit riktigt bra i natt. Allt på jobbet har rullat på bra och känner mig ganska nöjd. Pss.... jag har köpt en ny väska "igen" men säg inget till Mr Buddha. Tänk vad ofta vi kvinnor har dåligt samvete för att vi konsumerar men..... vi håller Sverige på fötterna. Konsumerar vi inte minskar antalet arbetstillfällen och skatteintäkterna minskar. Helt plötsligt känner jag mig ganska nöjd.
.
Nu ska jag ta fram en bra bok och ägna en lugn stund för mig själv!
...
Strandkiosk - Gran Canaria

Foto // 1 kommentarer

Bara vara

Publicerat 2010-08-29 20:07:21
Efter att våra gäster lämnat oss har jag och Mr Buddha bara tagit det lugnt. Efter en helg med trevligt sällskap känner man sig mysigt trött och det har känts riktigt bra att "bara få vara".
.
Nu är det snart dags för mig att gå och lägga mig så att jag är riktigt utvilad till i morgon. God natt!
...

Blandat // 7 kommentarer

Mat - shopping - kortspel

Publicerat 2010-08-29 14:14:34
Vi har haft det underbart trevligt i helgen. Vi har ätit gott, rest runt i Dalarna och spelat poker. Vidare har vi, som ni ser på bilderna, shoppa lite också. Päivi min vän, har storlek 35 på sina skor, varför hon passade på att säkerställa höstens behov. Scorett är en av få butiker som har skor i mindre storlekar och den butiken finns inte där de bor.
...
Grabbarna glada som vanligt!

Blandat // 1 kommentarer

Beautiful blogger award

Publicerat 2010-08-28 17:41:42

 

 


Jag har fått en bloggaward av min vän Mirre och uppskattar verkligen att hon tänkt på mig.
.
Om man får denna utmärkelse så ska man: Kopiera bilden & visa att man fått den. Tacka & länka personen man har fått den av. Nominera 7 andra bloggare & länka till dem. Berätta 7 fakta om dig själv. [Bilden ni ska kopiera är den här ovan]

Jag vill ge utmärkelsen till: dels för att ni har vackra bloggar, men även för ni är mina senaste jag bjudit in och vill lära mig mer om er.
.
LouiseMonnetankarGenom farmors ögon - AfioriJohannaLissen toVevve
.

→ Jag uppskattar att möta människor och försöker bry mig om andra så långt jag själv orkar.
→ Jag är ganska nöjd med att ha passerat 50 års sträcket och börjar närma mig 55 år. Mognad -  lugn.
→ Jag älskar färg och form men är mindre intresserad av att laga mat.
→ Jag är ganska lat emellanåt och är stolt över det.
→ Lördag/förmiddagar när den bästa tiden under veckan.
→ Jag älskar mina barn och längtar så ofantligt efter dem emellanåt.
→ Har en önskan om att kunna leva på att måla tavlor och fotografer efter det att jag fyllt 60 år.

Blandat // 7 kommentarer

Väntar gäster från Norrtälje

Publicerat 2010-08-27 20:29:08
I kväll får vi besök av vänner från Norrtälje och det ska bli riktigt trevligt. De kommer att stanna över helgen och vi ska ägna lite tid till att visa dem Dalarna i morgon. Det blir nog att vi åker till Djura som är en riktig pärla med allt vad Dalarna har att erbjuda. Naturligtvis kommer jag att ta med mig kameran och försöka ta några riktigt fina bilder från den miljön. Hoppas det bara inte regnar.
.
I morgon kväll kommer vi att äta en riktigt trevlig middag på på krogen. Grabbarna tippar varje vecka på stryktipset och vinsten brukar vi passa på att äta av när vi träffas. Mycket trevligt tycker jag.
.
Jag har gjort två trevliga investeringar idag. En underbar plastmatta med Dalahästar på och en ugnsfast form med en lite annorlunda utseende. Det är kul att skaffa lite nytt till hemmet.
.
Ikväll kommer jag att bjuda på den laxpudding som Ernst visade i sitt program i veckan. Det ska bli spännande att få testa något nytt.
...
...
...
En interiörbild från mitt hem!

Foto // 2 kommentarer

Det är nog en blandning av erfarenhet och ålder som gör att man blir mer laid back

Publicerat 2010-08-26 18:15:47
Mr Buddha har åkt på en sponsorresa med Leksands IF till Mariehamn så jag har en "baravara" kväll tillsammans med mig själv. När jag kom hem hoppade jag upp i soffa (bildligt talat) och öppnade min nyinköpta tidningen TARA. Det första jag fastnade för var en artikel om två kvinnor i mogen ålder som påstod "Det är nog en blandning av erfarenhet och ålder som gör att man blir mer laid back". Självklart är det så! För varje år som går blir jag mer och mer nöjd med mig själv och tycker att det är skönt att ha blivit vuxen. Tänk att få bli en klok tant som Agatha Cristis "Miss Maple".
.
Just nu passar den här bilden bra in på mig. Känner mig som fröken Knopp! Hahahaha
.
En rolig skylt som jag hittade i Norrtälje!

Blandat // 4 kommentarer

Vilka är ni?

Publicerat 2010-08-25 18:53:21
Jag har funderat en del över vilka mina läsare egentligen är. Jag har många gånger trott att det har varit nära och kära men så verkar det inte vara. Det är spännande och det triggar mig. Idag fick jag ett mail från en av Trafikverkets 7000 anställa och han berättade att han följer min blogg och han delar med sig av sina erfarenheter. Mer spännande är det att vi känner varandra mycket vagt och jag undrar hur han hittat igen mig. Trevligt är det i vilket fall.
.
Ni läsare .... lämna gärna en kommentar emellanåt så jag får en bild av vilka ni är. Det behövs inte så mycket :-)
.
Nu ska jag fatta förkärlekt för min strykhög som väntat på mig under en hel vecka.
...
En vacker ros i vardagen!

Blandat // 10 kommentarer

Kurs i akrylmålning

Publicerat 2010-08-24 13:53:30
Idag fick jag en inbjudan till att gå en kurs i akrylmålning nu i höst. Jag har varit med tidigare men de senaste två terminerna har jag inte haft tid men fick nu möjligheten att komma tillbaka. Jag var lite orolig för att jag inte skulle kunna komma med men kanske fick jag en plats därför att jag tidigare varit med. Det ska bli så kul att träffa alla kompisarna från olika generationer.
.
Det är någon speciellt som händer när jag kommer in i lokalen. Jag tror att det är samma känsla om många känner när de går in i en kyrka.... något magiskt. Visst finns det dagar när jag sitter där och tittar rakt in i en tom duk, känner stressen över att jag saknar inspiration och samtidigt hör det svepande ljudet från en eller flera penslar som sveper över dukarna runt mig.
.
Den 7 september startar vi!
.
Jag känner mig fortfarande febrig men jag tror att det är på väg att vända. Jag vill gärna gå till arbetet i morgon.
Visar när några av mina målningar. Tyvärr har jag sålt mina abstrakta skapelser och saknar foto på dem!
...
Att jag målat just de här motiven handlar om att jag tränar mig att lära mig olika tekniker. Mitt intresse är abstrakt konst och den konstarten kräver kunskap i andra tekniker för att jag i bilden ska klara av att förmedla t.ex. ett djuo eller annan känsla.

Konst // 4 kommentarer

Snart höst

Publicerat 2010-08-23 19:44:19
Jag tittade precis på väderprognosen på TV och inser att hösten är i antågande. Därför har jag beställt en ny kappa från Bonapart ➝ här. Kanske kan det även bero på att jag fryser under min filt!
...
Jag tror att den kan vara användbar i många sammanhang!

Blandat // 1 kommentarer

En dag med feber i kroppen!

Publicerat 2010-08-23 18:08:45
Det har inte hänt så mycket idag därför att jag har dragit på mig någonting som gör att kroppen reagerar med feber. Det är tungt att ligga inomhus när solen skiner men det är bara att gilla läget.
.
Jag lägger in några bilder från helgen!
...
Att näckrosbladet fått den färg som bilden visar beror på att det ligger massor med skärvor av tegel på strandens botten. Effekten blir märklig men sann.
...

Foto // 0 kommentarer

En liten tur

Publicerat 2010-08-22 15:24:26
Idag har jag varit till Ulvshyttan och plåtat lite historia från ett gammal järnbruk från 1640-talet och lita andra motiv från omgivningarna. Massor av patina och miljön är fantastisk. Tyvärr har jag fått feber och jag mår inte särskilt bra. Jag ska bädda ner med och hoppas på att det vänder till i morgon.
.

Foto // 8 kommentarer

Leksand

Publicerat 2010-08-22 10:25:15
Som jag nämnde i tidigare inlägg var vi till Leksand och tittade på ishockey. Jag tycker verkligen ishockey är underhållning. Den är fartfyllda och drivkraften av att få vinna är slående! Jag tycker att den drivkraften passar sig bättre i idrottsvärlden än på en arbetsplats. Då syftar jag till det ohälsosamma med att driva sin uppfattning till vilket pris som helst.
.
Matchen var inte den bästa jag sett och Mora vann med tre mål. Jag fick tillfälle att få träffa en gammal vän till Mr Buddha. En fröjdig kille som är entreprenör uti i fingerspetsarna. Mycket vänlig och lätta att umgås med. Det är härligt med kreativa, varma möten.
.
Efter matchen gick vi ut på krogen och åt en härlig middag. För min del blev det en "Filé Oscar". Nice!
...

Blandat // 1 kommentarer

Skön eftermiddag

Publicerat 2010-08-21 14:56:02
Jag tycker alltid att det känns underbart befriande när man städat och att se när allt ligger där det ska och den fräscha luften. Till lunch åt vi stekt fläsk och raggmunk. Det är en husmanskost som är min verkliga favorit. Något nytt för mig är att det finns raggmunk på burk! Fick ett tips av en väninna som jag träffade på ICA. Det är inte en färdig produkt utan en smet. Kanongott! Kan rekommenderas.
.
Nu är det dags att förbereda mig för att åka till Leksand och titta på Leksand-Mora i hockey. Vi hörs nog mer i kväll! Vi får se!
.
...

Blandat // 3 kommentarer

En mysig kväll

Publicerat 2010-08-21 09:29:29
Hejsan alla läsare! Igår var första gången sedan jag startade min blogg som jag inte hade någon inspiration för att blogga. Det kanske är hälsosamt att jag känner så emellanåt. Att blogga får inte bli den viktigaste drivkraften i vardagen ut en del av den.
.
I går hade Mr Buddha och jag en trevlig eftermiddag och kväll tillsammans. Vi stängde av alla telefoner, lagade lite god mat, drack en gott flaska vin och vi satt länge ute på altanen och spelade kort. Den här gången fick han tillfälle att vinna över mig!
.
Den här förmiddagen kommer jag bara att ta det lugnt. Sedan ska jag försöka att städa igenom huset. Jag kan tycka att det är ganska trevligt en dag som den här. Det är mulet ute och det finns inget annat som drar.
...
Skomakarlåda: Potatismos, purjolök, rökt fläsk och en fin köttbit!
Det smakade underbart gott!
...
Vedervärdig bild! Ni ska vet att det är svårt att fotografera mat så att den ser god ut.

Blandat // 3 kommentarer

Snart helg

Publicerat 2010-08-19 17:16:23
Mitt på dagen idag tittade solen fram och jag bestämde mig för att ta med mig kameran ut på en övning. Hann inte mer än hem så var den som bortblåst. Det kommer fler dagar! Jag känner mig lite trött så det ska bli skönt med lite helgledighet! Det är bara en arbetsdag kvar! Nice!
.
Vi har lånat hem tre filmer så jag tror att det blir en biokväll i kväll!

Foto // 4 kommentarer

Fotopryl

Publicerat 2010-08-18 18:45:29
...
Den här lilla kamera som hänger på en halskedja har jag beställt från Beccadesign (här) . Hänget är 3 cm bred och ca 1 1/2 cm hög. För er som gillar fotografering tror jag den kan vara en kul grej. Ser ni mig och min lilla kamera avteckna sig i kameralinsen.
.
Som jag tidigare berättat så har jag bytt efternamn. Det jag inte tänkt på är att jag behöver byta körkort, pass och andra id-handlingar. Efter många om och men så lyckades jag hitta Borlänges enda fotoautomat. Oj, oj,oj vilken bedrövelse. Min första tanke var att något fel uppstått men när jag besinnat mig kom jag till insikt om att jag blivit mycket mycket äldre än jag kunnat tro. Vojne, Vojne....
.
Just nu sitter jag i min vita soffa, med tända ljus, och med min vita Mac i mitt knä. Riktigt mysigt!

Foto // 6 kommentarer

Plan for my life

Publicerat 2010-08-17 19:29:27
Jag känner att jag börjar bli mer och mer otålig ju äldre jag blir. Jag vill bara komma till ro och få ordning på allt som påverkar mig och jag vill ha en plan för hur jag vill att livet ska se ut när jag går i pension. Vad har hänt under med mig under de senaste 30 åren? Jag har skaffat mig en utbildning, gift mig och skaffat barn, genomgått en karriär, fostrat barn, haft cancer, satsat på en gympaledar/karriär och skilt mig.
.
Allt har bara rusat på utan någon särskild planering. Numer känner jag att tiden går för fort och jag är rädd för att allt ska vara slut när jag äntligen går i pension.
.
Jag har en önskan om en plan för ett utlandsboende när jag fyller 60 år. Vidare vill jag gifta mig och arbeta för att få bort all stress som jag dragit på mig under de 35 år jag arbetat. Bara vara!
.
Vad vet jag? Jo, att jag kommer att gå och lägga mig bredvid Mr Buddha ikväll! Förhoppningvis kanske han orkar röra vid mig.....hahaha

Foto // 4 kommentarer

Summerflower

Publicerat 2010-08-17 01:40:40

Foto // 2 kommentarer

Vi får inte glömma

Publicerat 2010-08-16 20:18:18

Film/musik // 2 kommentarer

Måndag igen

Publicerat 2010-08-16 19:18:37
Måndagar brukar vara sega men inte den här. Kanske därför att många rum har börja fyllas efter en lång sommar eller att Eddie Läck bjuder oss på fest nu på fredag i Stockholm. Han åka över till Canada för att spela i NHL. Mr Buddha har arbetat hårt för att få honom skadefri och nu är han på gång igen. Vi kommer att någon gång nästa år åka över och hälsa på honom.
.

Blandat // 1 kommentarer

Jasmine Kara

Publicerat 2010-08-15 21:25:45

Film/musik // 2 kommentarer