Turkiet 2011

Publicerat 2011-06-30 19:11:54
.
Det här är mitt första och tydligaste intryck av Turkiet första dagen. Jag tog min badväska och vandrade ner till stranden. Det hade många andra med mig också gjort. När jag redigerade den här bilden och tittade lite närmare på den så upplever jag den som ett tältläger....alla har allt sitt under parasollen.
.
.
Nästa möte är med den goda maten. Alla dofter och vackra färger. Den här rätten beställde jag på badstranden och den smakade underbart. Det var friterade ostrullar med färska grönsaker.
.
.
Turkarna har inte vintradition och det innebär att de inte har riktigt kontroll över hur ett vin ska hanteras. De ställer in det röda vinet i kylen och det vita fick stå framme. I det här fallet hade de lyckats.
.
Har man en riktigt, riktig tur så träffar man underbara människor som de här. De förgyllde verkligen min tillvaro. Kram på er!
...
.
De här vännerna gick heller inte av för hackor. Mr Göteborg dansade med en av magdansöserna och jag tror att han tyckte att det var ganska OK.
.
.
Hoppsan här dök även lilla jag upp......naturligtvis har jag försökt softa den här bilden lite extra. Kram Birgitta!
.
Lite tokigt kan det bli när man lånar en Turkisk peruk. Lite Smurfvarning!
...
.
Den här killen var en riktigt personlighet. Han att han kom från Azerbadjan och arbetade som kameraman vid kanal 4. Här på bilden dansar han Michel Jackson i grodfötter. Han var bara för underbar!
.
.
Den här vackra dukningen fick vi svenskar innan vår avresa. Det värmde verkligen!

Foto // 6 kommentarer

Kram!

Publicerat 2011-06-21 18:55:52

Film/musik // 4 kommentarer

En stunds vila från bloggen!

Publicerat 2011-06-21 16:08:35
.
Kära läsare! I morgon tar jag flyget till Turkiet och kommer att vara borta en vecka. Jag kommer bara att njuta av solen, äta gott och plåta en hel del. Naturligtvis kommer datorn att få följa med och vi får se om jag hitta något trådlöst nätverk någonstans som jag kan koppla upp mig emot. Hur som helst så kommer jag att redigera bilder och förbereda en presentation av min vecka för er.
.
Jag hoppas ni får en underbar midsommar och jag ska tänka på er alla när jag ligger där i min solstol och zappar på en paraplydrink;-))))
KRAM

Blandat // 7 kommentarer

En mysig konstkväll, igen....

Publicerat 2011-06-20 21:01:01
Nu har vi haft en sådan där underbar kväll tillsamman i vår konstgrupp. Vi träffades hemma hos Catarina och vi fick smaka på hennes underbara smörgåstårta. Mums....Ni ska veta att vädret bara var så där underbart fantastiskt. Den här gången var vi mer kreativa och fick lite mer gjort än vid det tidigare tillfället. Nu kommer vi att göra ett uppehåll fram till augusti och jag kommer att räkna varje dag.
...
En fantastisk smörgåstårta!
...
Chokladtårta med färska hallon!
...
Brittas målningar!
...
Anita och Marie i en härlig miljö!
...
Mrs Britta sitter i skuggan under ett träd!
...
Catarina, vår värdinna!
...
Jag krigar på med att utveckla min målning...pust...nu är det bara håret kvar!
...

Konst // 3 kommentarer

Mycket att stå i!

Publicerat 2011-06-19 21:34:05
Pust....nu är det bara för mycket. Jag får lägga all min tid på att försöka tvätta, städa och färdigställa en målning som jag ska leverera innan midsommar. Jag tror att hon blev nöjd med resultatet och jag känner att jag kan åka på semester med ro.
.
Ikväll har jag även varit på en försälning/visning av underkläder och smycken hos en av mina underbara grannar. Snacka om att jag var sugen på att göra en del inköp men jag fick mästra mig. Som ni vet så ska jag resa till Turkiet på onsdag och jag inser att jag måste spara mina pengar till resan. Roligt var det i vilket fall..... jag har aldrig varit på en visning där värden bjuder på vin. Själv tappade jag fokuset efter ett tag och ägnade jag min tid till att föra en dialog med mina nyfunna vänner...hahaha...kul!.
.
Som ni kanske märkt har jag varit lite frånvarande och vi får se hur veckan kommer att arta sig. Kanske måste jag göra ett blogguppehåll någon vecka men jag meddelar er på onsdag om läget. Kanske hittar jag ett trådlöst internet som löser mina behov.
...
Bra pris, eller hur!
Söta tjejer!
Hur mycket som helst att prova!
...
Vinglas där foten är gjord i betong...läckert!

Blandat // 3 kommentarer

Här igen!

Publicerat 2011-06-18 13:46:34
Annsos tatuering!
...
Hejsan alla vänner!
.
Den här veckan har det inte blivit så mycket bloggande och varför vet jag inte. Jag ska försöka sammanfatta veckan:
  • Måndag träffade jag mina underbara målarbrudar och vi hade det så underbart trevligt!
  • Tisdag-Onsdag var jag till Stockholm på jobb och hade ambitionen att plåta en del men det bara regnade varför jag tappade lusten. Visst, var det sol emellanåt men då satt jag instängd i ett sammanträdesrum.
  • Torsdag var en helt vanlig arbetsdag. En av mina kollegor har utbildning i bl.a. ansiktsmassage. Jag fick en behandling och drabbades av en vansinnig trötthet och blev helt utslagen på eftermiddagen. Märkligt att det kan ge en sådan effekt. Det går massor av nervbanor i ansiktet och hon har förmåga att lokalisera ev. fel i kroppen genom att olika punkter kan avge en röd nyans vid beröring. Huden på mitt näsben avgav en reaktion och hon pekade ut en punkt på ryggen som jag, naturligtvis, har ett problem. Otroligt.
  • Fredag var jag tillsammans med fyra tjejer på after work. Trevlig som vanligt men kom i säng alldeles för sent som vanlig. Vi hade ambitionen att starta redan kl. 16.00 för att det inte ska bli allt för sent men icke sa nicke. OK, jag lever bara en gång så det är bara att ta konsekvenserna.
.
Nu ska jag försöka färdigställa tavlan som jag har på beställning. Vi kanske hörs mer under dagen!
Kram

Blandat // 6 kommentarer

Kattmys!

Publicerat 2011-06-14 20:21:53

Blandat // 6 kommentarer

På turné

Publicerat 2011-06-14 07:24:30
.
Nu sitter jag på tåget mot Stockholm. Det känns faktiskt riktigt bra och det ska bli trevligt att ta en fotorund i huvudstaden i kväll. Jag kommer att bo på Söder och det ska bli spännande att se om jag kan få till några fina gatubilder från den miljön.
.
Det slog mig att det bara är en vecka kvar till min huvudsemester och till min resa till Turkiet. När jag skulle göra mitt val av bild på temat sommar så kom genast bilden av en sommardrink upp på min näthinna. Och så fick det bli.

Foto // 6 kommentarer

En kväll i skrattets tecken!

Publicerat 2011-06-13 21:36:34
En timme innan vi ladys träffades öppnades himlen och det började regna. Jag som hade planer på att vi skulle sitta i min lilla trädgård och myspysa. Men icke...vi fick tränga in oss i mitt lilla uterum och det blev inte helt fel. Vi var fem speciella damer med ett årspann mellan 55-70 år. För mig blev det inte så mycket målat för jag skrattade och skrattade åt alla rövarhistorier. Vi hade så fantastiskt kul.
.
B, 70 år, berättade en dröm som hon hade för några år sedan. Allt började med att hon berättade att under dagen tillagat kalops på högrev. En stor gryta med massor av kött. Hon berättade också att hon i medelåldern inte kunnat få barn därför att hon opererat bort sin livmoder.
.
Nu kommer vi till drömmen: Den började med att hon satt bakom ett skynke i ett väntrum och väntade på att få komma in till en läkare. En sköterska kom in i hytten, stack sin hand under det skynke som B hade runt kroppen. Hon drog bort handen och informerade B om att hon skulle föda tvillingar inom en timme.  - Det kan inte vara sant sa B, - jodå, sa sköterskan och informerade B om att sitta kvar tills hon blev tillkallad.
.
B var så röksugen att hon bara måste gå ut för att få ett bloss. Hon informerade en man som satt i en annan hytt att hon skulle gå ut och om sköterskan kom skulle han bara meddela henne var hon var.
.
När B står och röker känner hon att hon höll på att föda det första barnet. Hon nöp fast cigaretten mellan sina läppar och försökte få tag på barnet. Plötsligt kom sköterskan. B försökte informera henne om att hon höll på att föda barn men lyckades inte för att cigaretten hade fastnat mellan hennes läppar.
.
Sköterskan hjälpte B med att ta hand om barnet. B informerade sköterskan om att barnet inte levde. När båda var ute såg hon att hon hade fött fram två stekar högrev....hahahaha.
När B berättade denna dröm låg vi alla dubbla av skratt....det vred i vilket fall i min mage.
I love you B!

Blandat // 2 kommentarer

Söta Annso!

Publicerat 2011-06-12 22:23:38
Idag har jag haft besök av söta Annso och jag plåtade några porträtt. Jag har lekt lite i photoshop och testat några varianter på bildbehanling.
.
Canon EOA 450D, Canon lens 17-85 mm
...
1/80, f 5,6, ISO 400, 68 mm
...
1/80, f 5,6, ISO 400, 68 mm
...
Den sista bilden har plåtat med lens Canon 50mm 1:1,4
.
1/200s, F 2,5, ISO 200, 50 mm

Foto // 10 kommentarer

Ett brak!

Publicerat 2011-06-12 14:28:24
Jag passade på att ta mig en skön sovmorgon men tyvärr vaknade jag av ett rejält brak. Nej, vad händer....ett bombattentat? När jag vaknat till liv något så insåg jag att det var en rejäl åsksmäll och jag har inte varit med om något liknande tidigare. Pust....tur nog tog, så avtog det ganska snart.
.
Idag har söta Annso lovat att hälsa på och det kommer att bli trevligt. Vidare ska jag försöka få till en god rabarberpaj inför målarträffen, som är hemma hos mig i morgonkväll. Ser fram emot att få träffa alla FLICKORNA!
...

Foto // 0 kommentarer

Carpe Diem!

Publicerat 2011-06-11 19:51:08
.
Den här dagen har varit speciell men underbar. Tryckande värme på förmiddagen fram till kl. 14.00 och sedan bröt åskvädret igång utan Guds like. Det smällde mellan bergen och regnet öste ned som spön i backen. Efter några timmar kom solen och värmen tillbaka och det är bara för skönt. Nu sitter jag ute på altanen och surfar och bloggar och minna grannar börjar komma fram ur sina gömmor. Stämningen är lite lay-back och jag tror alla bara går omkring och myser.
.
Jag har beställt ett nytt kamerahus (Canon EOS 7D) och jag hoppas den kommer inom kort.

Foto // 2 kommentarer

Nu är det bokat!

Publicerat 2011-06-10 20:52:00
.
Den 22 juni kl 17.00 går planet till Turkiet men en bokad plats för mig. YES.....All in clusive....YES! När man är ensam är det inte så kul att sitta i en villa ensam när alla andra träffar sina nära och kära. Därför har jag bokat en resa och jag reser tillsammans med mig själv.
.
Jag fick också tillfälle att följa med till en studentmottagning som bara var så trevlig. En ny miljö men med människor som jag träffat i olika sammanhang. Värdparet är bara för fantastiska! Tack Petra och Mats.
...
.
Det här vännen Petra. En mycket gästfri person som gjorde allt för att vi skulle få det trevligt det bara gick. Vädret var underbart med 26 C i skuggan.
.
Hon berättade en historia om en resa till Barcelona tillsammans med sin man Mats.
.
Allt började med att de hade haft en fantastisk dag i Barcelona och de hade stannat till vid en trevlig restaurang och beställt in en flaska Cava. Stämningen blev bara bättre och bättre. Hon tittade Mats djupt i ögonen och sa: GUD VAD DU ÄR SNYGG. Mats tittade på Petra och vände sig snabbt mot kyparen och skrek: EN CAVA TILL!.....hahahaha... snacka om att ta död på en romantisk stund.
...
Här har vi Mats!
.
Den här bilden smygplåtade jag under bordet. Det är Mats som är iklädd en snygg grå kostym och till den har han de här strumporna. Har man sådana här strumpor på sig då har man förmodligen ett väldigt starkt SJÄLVFÖRTROENDE. Vad tror ni?

Foto // 4 kommentarer

Blöt och het...????.....55 bast!!!!

Publicerat 2011-06-09 17:19:08
Pust....idag har det varit ett rejält åskväder över Borlänge och jag har blivit totalt genomblöt två gånger under samma dag. Dagen till ära har jag en klänning i råsiden så ni kan tänka er hur den såg ut genomblöt. Mina kollegor tyckte att jag såg blöt och het ut, varför jag helt enkelt bara var att åka hem och svida om. Inte nog med det så öppnade himlen sig när jag försökte ta mig till bilden varför jag blev totalt genomblöt igen. Woj, woj.
.

Blandat // 4 kommentarer

Att få leva om livet!

Publicerat 2011-06-08 18:01:47
...
Hur skulle livet ha sett ut om man fått leva om det?
Skulle det ha kunnat bli bättre?
Vad skulle ha kunnat bli bättre?

Foto // 7 kommentarer

Söt liten sommarflicka!

Publicerat 2011-06-07 19:38:46
Titta, Nina kan!
.
Barn med lite kladd runt munnen är sommar för mig. Det är så mycket som händer runt dem och det är massor de vill lära sig därför har de inte tid till att tvätta sig. Lilla söta NINA!
.
Trots att jag sovit som en stock i natt har jag varit trött hela dagen. När jag kom hem gick jag raka vägen till sängen och somnade direkt. Jag ser ut som en liten knubbsäl där jag ligger och har heller inga planer på att lämna läget. Jag låter säkert som en sådan när jag sover också...hahaha....Bara för en timme sedan öppnade sig himlen och det har regnat och åskat. Det känns riktigt skön men jag hoppas att det är övergående.
.
Nu kära vänner är det dax för mig att titta på de svenske i fotbollsmatchen mellan Sverige-Finland. Sexigt eller hur!

Foto // 4 kommentarer

Avvaktande

Publicerat 2011-06-06 22:09:29
Timotej  ett vackert namn på en pojke!

Foto // 5 kommentarer

Målarkväll!

Publicerat 2011-06-06 22:06:46
.
Dagen har varit ljuvlig. Jag är lite fåfång och har suttit i solgasset, i stort sett, hela dagen. Fick också sällskap av sonen P några timmar. Vi har pratat och pratat och pratat. Vi lika intensiva båda två...hahaha....mysigt var det i vilket fall.
.
Mot kvällningen samlades vi målardamer hos Britta för några timmars kreerande. Hennes trädgård är lite speciell med trädgårdstroll och lite annat smått och gott.
.
.
Här sitter rara Anita och försöker gömma sig bakom sina solglasögon. Jag tror ändå att jag fått fram lite känsla.
.
.
Här ovan visar jag en av mina halvfärdiga målningar. Det ska bli spännande att se hur jag lyckas med detta projekt.
.
.
Här en av A målningar.

Konst // 3 kommentarer

Styrsjöbo 2011

Publicerat 2011-06-05 18:38:13
Åter igen har jag fått tillfälle att besöka det underbara Styrsjöbo som ligger i Leksand. Stället ägs av min sons svärmor Helen och det är ett sommarställe som funnits i hennes släkt i generationer.
.
Det är så trevligt att träffa dem alla men känslan blir extra stark när jag får träffa mina barn, som jag inte har runt mig varje dag.
...
...
Jag är inget fan av att vara med på bild men Marit fick tag på min kamera och....poff....där satt den.
_________________________________________________________________________________
Nu ska jag visa några bilder som jag arbetat lite extra med i Photoshop.
.

Foto // 5 kommentarer

Rädsla/oro och flykt!

Publicerat 2011-06-04 18:00:29
Det finns många som varje dag känner rädsla/oro därför att en nära anhörig har hamnat i grov kriminalitet med inslag av droger i olika former. En nära anhörig bär ofta på skuld och skam och kanske inte har förmågan att klippa de banden, för att de själva ska orka eller för att hjälpa den som det gått snett för.
.
Drogerna gör många gånger att en missbrukare känner starkt självförakt och kan tappa kontrollen och angriper sina nära och kära för att dämpa den egna ångesten. Har missbrukaren även en slänga av psykopatiskt beteende så gör det inte saken lättare. Är man mor så är det inte så lätt alla gånger.
.
Efter år av oro och utsatthet hos anhörig, kan den bästa här i världen, fullständigt förlora den egna tryggheten och den enda utvägen är att försöka fly. Förhoppningsvis finns det vänner som orkar vara vänner. Dagens samhälle har inte längre den uthållighet som krävs för att skydda anhöriga från hot om våld. Insatserna är ofta temporära.
.
Du kära vän, jag ska alltid vara ditt stöd och jag väntar på dig när du kommer hem från din tillflyktsort och jag hoppas att du känner dig lite starkare då. Du kära vän, det är nu det tunga arbetet börjar för dig att bygga upp din egen självkänsla och skapa dig en trygghet i din egna boning. Du kära vän, det är nu du måste sätta ner foten, glömma allt som varit, som du inte kan förändra, och försöka lyfta blicken och titta framåt.
Jag kommer att vara vid din sida!
Kram Lena

Blandat // 3 kommentarer

Talludden!

Publicerat 2011-06-04 00:03:10
.
En dag som denna, med ett underbart väder, och en sol som smeker kroppen med dess strålar kunde det inte bli bättre. Att få besöka en plats här på jorden, som betyder en hel del för mig. Talludden.....en liten udde som ligger i anslutning till Ornässtugan, Borlänge. Jag har många positiva minnen från platsen, som verkligen får mig att känna frid. Det bärande skälet till att jag besökte platsen just i dag var att letade stenar till min installation, som jag visat i ett tidigare inlägg. Det starkaste känslan är den stund jag fick för eftertanke och den värme som platsen gav mig!
.

Foto // 3 kommentarer

Inspiration - installation - organisk känsla!

Publicerat 2011-06-03 14:18:10
.
Nu har jag gjort min installation. Igår när jag träffade Anja hade jag planerat in att försöka hitta en björk som jag skulle placera i min hall. Anjas sambo var så snäll och kapade ner en björk som stod på tomten. Tack snälla Marcus! Bilden blev inte så bra men jag är mycket nöjd med resultatet. Tack Lissento för inspirationen! Kram!

Inspiration // 3 kommentarer

Röj!

Publicerat 2011-06-03 11:24:28
Igår satt jag i bilen och körde i sakta mak mot Falun. På radion brusade musik från P3 och helt plötsligt dök den här låten upp från ingenstans. Jag började studsa runt på sätet och det var bara röj. röj, röj. Låten blev bara mer och mer intensiv och jag bara skrek rakt ut. Volymen stegrade sig och allt bara snurrade runt i min lilla Ford. Det var några ungdomar som passerade mig och funderade på vad jag egentligen höll på med. ÖSSSSSS...
...
.
Den här musikstilen är inte min men jag konstaterade att musik är helande. När jag passerat Falun kom nästa brak som fick mig att gå i spinn:
.
Halleluja moment!

Film/musik // 0 kommentarer

En härlig eftermiddag....

Publicerat 2011-06-02 23:42:47
......tillsammans med Anja och Nina. Jag hamnade i en miljö så verkligen speglar det rätta Dalarna med röda små hus med anor från förr. Husen låg vid en vacker sjö med en vy som är svår att beskriva. Det var verkligen fridfullt.
.
Jag blev bjuden på en underbar middag och därefter åkte vi till Dössberget för att plåta. Vi vandrade runt tillsammans med vår underbara fotomodell NINA. Det som fortfarande klingar i mitt inre är orden "titta Nina kan"......visst kunde hon den lilla underbara varelsen. Tyvärr blev jag så betagen av Nina så jag glömde bort att ta bilder på söta Anja. Det får bli nästa gång vi möts.
.
.
Anja försökte lära mig några knep i Photoshop men jag vet inte om jag kommer ihåg alla moment. De här bilden är en börja av mina utveckling till att bli en bättre porträttfotograf.

Vänskap // 7 kommentarer

Slappardag med massor av tankar!

Publicerat 2011-06-01 18:40:22
.
Ännu en skön dag. Jag har i stort sett inte gjort någonting. Klev ur sängen vid 11.30 och sedan har jag tufflat runt i huset och funderat. Håret på ända, öppna jeans som med nöd och näppe hängde kvar på höften. Jag hade planer på att ge mig ut i naturen men det blev inte så.
.
Det enda som jag lyckades åstadkomma var att belöna mig med en NOUGAT.....nice! I morgon ska jag ta en tur till Bjursås för att träffa Anja, här min kära bloggkompis. Vi har träffats tidigare och jag ser fram emot att få träffa henne igen. Vi ses snart igen Anja!

Foto // 4 kommentarer