En fotorunda på sjön Runn!

Publicerat 2010-12-31 16:18:45
När jag studsade ur sängen vid 11.00-tiden i morse stod solen vackert på himlen och jag kände bara för att ta mig ut för en fotorunda. När jag äntligen kom ut till Ornäs vid sjön Runn var solen på väg ned bakom grantopparna. Jag fick några solbilder men fick istället fokuser på att träna min förmåga att fotografer fordon i rörelse. Det var riktigt härligt idag och jag tycker, trots att solen försvann, att dagen blev lyckad.
...
Det var med nöd och näppe jag hann ta den här bilden! Det kändes magiskt att få se två himlar samtidigt!
...
...
Det var många motordrivna fordon på sjön och alla såg ut att trivas bra. Här testade jag att plåta fordon i rörelse som jag inte testat förut. Kompositionen blev inte så bra men jag tror att jag fick till skärpan ganska bar.
...
...
...
Den här bilden är tagen i småbåtshamnen i Ornäs med min Canon EOS 450D, Lens Sigma 70-300. Jag gillar att ta bilder på detaljer i en miljö och känner mig ganska nöjd med den här bilden.

Foto // 5 kommentarer

GOTT NYTT ÅR

Publicerat 2010-12-31 12:00:00
...
Jag kommer att fira in det nya året tillsammans med mina grannar och det ser jag verkligen fram emot. Maten lagas av männen och vi kvinnor fått till uppdrag att glida in svala och nymummade till festen. Kram till Er alla.

Foto // 1 kommentarer

Nu har det hänt igen!

Publicerat 2010-12-30 19:34:51
Fick en impuls och ringde min frisör nu under eftermiddagen! Så här blev det och jag blev riktigt nöjd men jag måste göra en blekning till för att färgen slår för mycket åt gult. Min frisör blekte håret i två omgångar och min hårbotten klarande inte mer idag. Jag tycker det är lite kul att förändra mig och vara lite provokativ!
...

Blandat // 8 kommentarer

Året som gott!

Publicerat 2010-12-30 12:52:47
♥♥♥
Blev år 2010 så som jag tänkt mig? Kanske, kanske inte det beror på hur man ser på det! I min enfald hade jag hoppas att år 2010 skulle bli en början på min framtid, en start på min planering av mitt åldrande. Vad men jag nu med det?
.
Jag har för första gången i mitt liv börjat att fundera på hur jag egentligen vill ha det när jag passerat 60 år och hur mitt liv ska se ut. Åren går fortare än någonsin och det finns inte tid till att bara slänga bort tiden på att jobba.
♥♥♥
♥♥♥
.
Mina drömmar om 5 år är följande:
  1. Jag vill gå ner i arbetstid och ägna tid åt mina intressen och det jag brinner för. Den extra tid som jag ska köpa mig kommer jag att ägna åt att försöka leva på min målning och på att fotografera.
  2. Jag vill träffa en livskamrat som jag kan åldras med och som underlättar mitt liv och som jag kan underlätta livet för.
  3. Jag vill flytta till Skåne där jag kan ge mig själv utrymme för att utvecklas som människa genom att möta havet, storstadspulsen, konsten och kontinenten.
  4. Jag vill sortera bort människor som bara tittar bakåt och ser allt i negativa banor och som inte tillför mig någonting.
  5. Jag vill träffa självständiga människor som är roliga, kreativa, som lär mig och som jag kan lära.
  6. Jag hoppas att jag har fått barnbarn som jag får vara en annorlunda farmor för. En farmor som inte bara bakar goda bullar och lagar god mat till utan en farmor som berättar vita spännande lögner, en farmor som det ska vara kul att komma till och som ägnar all den tid barnbarnen behöver.
  7. Jag vill leva minimalistiskt i en stilren miljö.
  8. Jag vill vara en god människa tillsammans med goda människor från alla generationer.
Det är vad jag drömmer om!
♥♥♥
♥♥♥
Jag vill önska alla läsare ett riktigt
...
Gott Nytt År!

.........och en särskild tanke vill jag sända till Mirre, Anna, H Kulle, Louis, Agneta, Johanna och alla ni andra bloggvänner som jag fått under 2010.
...

Kram

Foto // 2 kommentarer

Ett nytt möte med en bloggvän

Publicerat 2010-12-29 18:22:37
Imorgon får jag besök av → anja-annasfoton.blogspot.com som är en duktig bloggare och fotograf. Hon skulle en sväng till Borlänge och erbjöd sig att komma förbi och hälsa på. Hon har lovat mig att beskriva hur hon arbetar med porträttfotografering i största allmänhet. Som ni alla vet är porträttfotografering min akilleshäl och jag vill så gärna lära mig för att utvecklas.
...
...
Vi får se om hon kan hjälpa mig med att utveckla min förmåga att ta just sådana här bilder!

Foto // 2 kommentarer

Fulla för kärlekens skull!

Publicerat 2010-12-29 15:31:52

Film/musik // 1 kommentarer

Blir man lycklig av att shoppa?

Publicerat 2010-12-29 14:48:25
Efter att ha tittat in i min garderob kände jag en aning panik! Det fanns ingenting som jag skulle kunna ta på sig till nyår, ingenting som fungerar till jobbet och jag kunde bara konstatera att det fanns ingenting av värde kvar i garderoben. OK, jag bestämde mig för att hitta ett par jeans och en blus till jobbet. Det finns en butik i Falun, Bonnes & Tales som ägs av Marie Rickfors. Känner ni igen namnet? Jo det är Marie som var gift med min stora idol från 80-talet, Mikael Rickfors och hon har själv varit fotomodell och skådespelare. Hon köper, i första hand, in sin kollektion från Danmark och det innebär att det är kläder som fungerar för oss svenska kvinnor som är lite längre. Hur gick det nu för mig? Allt ni ser här nedan fick jag för ca 2.000 kr. Jag visar kläderna på min provdocka men ni ska veta att de är ursnygga på!
...
Marie och jag hade jätteroligt när vi provade kläder. Hon plockade och jag provade. Allt var snyggt! TACK!
...
En hög med kläder!
...
Blus+linne från NoaNoa,300 kr + linne från Ofelia
...
Klänning (400kr) från Cream och underklänning (200 kr) från Repeat
...
...
En blus från Wild Roses (200 kr). Den är så läcker på! Det finns en dragsko i ryggen som håller blusen på plats och gör att den får en fin passform!
...
Tunika från Cream (250 kr) Underklänningen som sticker fram gör att hela tunikan får ett lyft.
...
...
Underklänning som finns under föregående plagg från Cream (200 kr)
...
Ytterligare en tunika från Cream med fina detaljer på ärmarna, 250 Kr. Även under den här enkla tunikan finns den fina underklänningen jag visade ovan!
...
En vardagsblus som är så ursnygg till mina slitna jeans och boats. Jag får känslan av att vara bohemisk i den. Den kommer från Cosiopeia, 200kr. Det finns även tights som inte finns med på bild.
...

Blandat // 4 kommentarer

Håll huvudet högt!

Publicerat 2010-12-28 22:43:30

Film/musik // 4 kommentarer

Sia

Publicerat 2010-12-28 18:07:36
...
Idag har jag haft sällskap av Pelle och tiken Sia! Vi har alla tre varit trötta varför vi prioriterade att bara slappat så mycket vi orkade. Sia fick följa Pelle ut på en 6 km lång joggingtur varför Sia sökte sig till mitt golv med värme. Trots sin valpiga var hon nöjd med att bara ligga där och mysa.
.
Den här bilden var inte enkel att ta därför att hon inte hade tålamod att invänta kamerans förmåga att fokusera.

Foto // 3 kommentarer

En trevlig eftermiddag tillsammans med ungdomarna!

Publicerat 2010-12-27 19:49:24
Marit - Pelle - Anna - Erik
...
En årlig tradition är att Pers vänner från förr kommer förbi under mellandagarna och hälsar på mig och varandra. Det är så mysigt och jag känner alltid samma värme att få träffa dem.
...
...
Pelle och Marit spexar lite!

Foto // 3 kommentarer

En magisk kväll!

Publicerat 2010-12-26 21:52:29
Den här kvällen som jag tillbringat tillsammans med sonen Pelle har varit magisk. Han har installerat min surrondanläggning och spelat underbar musik från Spotify. Vi diggade verkligen! Jag har bekantat mig med Coldplay, Eminem, Petter och mycket annat från hans favoritlista! Det var musik som kommer att vara en stark inspirationskälla för mitt framtida målande. Det magiska var stämningen, musiken och vår trevliga stund tillsammans, som bl.a. framkallade små, små tårar. Jag känner att den här hösten som varit så pass jobbig att jag helt enkelt stängt av mig själv och alla mina känslor men i kväll har jag verkligen kunnat njuta! Tack Pelle för en fantastisk kväll!
...
...
God mat och trevligt sällskap!
...
Urval av musik från datorn!
...
Massor av musik!
...
Här sitter Pelle och diggar till Coldplay!
...
Tomten höll ett vakande öga över oss!

Foto // 5 kommentarer

Julafton 2010

Publicerat 2010-12-25 14:30:10
...
Den här julaftonen firade jag tillsammans med min X-man och yngsta sonen Pelle. Vi hade riktigt trevligt. Det var riktigt skönt, efter den här tråkiga hösten, att få sätta mig vid ett dukat julbord och bara få vara. Julen är ämnad för att alla ska få ha det så bra som möjligt och Pelle tyckte att vi skulle lösa det på det här sättet. Han tyckte att det skulle kännas märkligt att sitta ensam med pappa under dagen och ensam med mig på kvällen. Barn med frånskilda föräldrar kan många gånger tycka att det är stressigt runt julen och jag tycker att vi vuxna ska försöka lösa situationen på bästa sätt om det går.
.
Jag fick många fina gåvor men den jag uppskattade mest var den fotobok som Pelle köpt åt mig. Massor med fina bilder och tips om hur jag kan bli en bättre fotograf. Tack vännen.

Blandat // 4 kommentarer

Tomten

Publicerat 2010-12-24 12:22:42

TOMTEN.

Ursprungligen publicerad i Ny Illustrerad Tidning 1881.

 

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.
...
Står där så grå vid ladgårdsdörr,
grå mot den vita driva,
tittar, som många vintrar förr,
upp emot månens skiva,
tittar mot skogen, där gran och fur
drar kring gården sin dunkla mur,
grubblar, fast ej det lär båta,
över en underlig gåta.
...
För sin hand genom skägg och hår,
skakar huvud och hätta ---
»nej, den gåtan är alltför svår,
nej, jag gissar ej detta» ---
slår, som han plägar, inom kort
slika spörjande tankar bort,
går att ordna och pyssla,
går att sköta sin syssla.
...
Går till visthus och redskapshus,
känner på alla låsen ---
korna drömma vid månens ljus
sommardrömmar i båsen;
glömsk av sele och pisk och töm
Pålle i stallet har ock en dröm:
krubban han lutar över
fylls av doftande klöver; ---
...
Går till stängslet för lamm och får,
ser, hur de sova där inne;
går till hönsen, där tuppen står
stolt på sin högsta pinne;
Karo i hundbots halm mår gott,
vaknar och viftar svansen smått,
Karo sin tomte känner,
de äro gode vänner.
...
Tomten smyger sig sist att se
husbondfolket det kära,
länge och väl han märkt, att de
hålla hans flit i ära;
barnens kammar han sen på tå
nalkas att se de söta små,
ingen må det förtycka:
det är hans största lycka.
...
Så har han sett dem, far och son,
ren genom många leder
slumra som barn; men varifrån
kommo de väl hit neder?
Släkte följde på släkte snart,
blomstrade, åldrades, gick --- men vart?
Gåtan, som icke låter
gissa sig, kom så åter!
...
Tomten vandrar till ladans loft:
där har han bo och fäste
högt på skullen i höets doft,
nära vid svalans näste;
nu är väl svalans boning tom,
men till våren med blad och blom
kommer hon nog tillbaka,
följd av sin näpna maka.
...
Då har hon alltid att kvittra om
månget ett färdeminne,
intet likväl om gåtan, som
rör sig i tomtens sinne.
Genom en springa i ladans vägg
lyser månen på gubbens skägg,
strimman på skägget blänker,
tomten grubblar och tänker.
...
Tyst är skogen och nejden all,
livet där ute är fruset,
blott från fjärran av forsens fall
höres helt sakta bruset.
Tomten lyssnar och, halvt i dröm,
tycker sig höra tidens ström,
undrar, varthän den skall fara,
undrar, var källan må vara.
...
Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
gott intill morgontimma.
Månen sänker sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.
...

 


Blandat // 3 kommentarer

Borlänge-Västerås-Uppsala-Borlänge

Publicerat 2010-12-23 21:12:00
...
I morse åkte jag från Borlänge till Västerås för att hämta min son på hans arbetsplats. Vi passade även på att hälsa på min bror som är bosatt just i Västerås. Naturligtvis bjöd de på massor av kakor och bullar.
...
Mums! Bullfatet fick inte plats på bilden!
...
Vad fantastiskt vacker det är med vita tulpaner!
...
Tjocka släkten dök även upp!
...
Mammas stolthet!
...
Efter Västerås åkte vi till Uppsala för att hämta julklappar och packning för sonens veckor i Dalarna. Sen bar det av till Borlänge igen!
.
När jag kom hem griljerade jag skinkan, gjorde nougatgodis och därefter färdigställde jag en sillinläggning.

Foto // 3 kommentarer

Det börjar ta form!

Publicerat 2010-12-22 18:18:49
...
Nu är julgranen klädd och jag tycker den är fruktansvärt ful. Helt plötsligt har jag blivit anti mot plastgran och beslutat att kasta den på soptippen efter den här julen. Den är verkligen själlös men nu står den där och är klädd.Den enda julklappen jag hittills köpt hänger i granen och jag har en del att göra i morgon.
.
På tal om i morgon så ska jag åka till Västerås och hämta min son, hälsa på brorsan, åka till Uppsala och hämta sonens saker han ska ha med sig hem över jul och nyår. Hoppas hinna en sväng förbi IKEA.
.
Trots att jag är 55 år och tycker att jag är ganska klok så har jag i sista minut klarat mig ur ett helvete. Min sambo och jag har separerat men det har framkommit att han endast levt med mig för att jag skulle rädda upp hans ekonomi. Kärleken fanns inte men jag var skön att ligga med. God Gud att jag tog mig ur allt det här. Snälla ni, om ni märker att er relation inte är äkta, stick!
.
Jag mår fantastiskt bra trots min förkylning och ser verkligen fram emot kommande helger!
KRRRRRAAAAAAAMMMMMMMMMM

Blandat // 10 kommentarer

Förkyld - första dagen på semestern!

Publicerat 2010-12-21 21:18:43
...
I morse när jag vaknade var halsen svälld och näsan välfylld. Usch vad jobbigt det är att vara förkyld när jag har så mycket att göra. Jag har släpat mig runt och städat och lyckats få ner julsakerna från vinden. I morgon ska jag klä julgranen och pynta. Ska också försöka få tag på tall- och granris för att göra det riktigt mysigt.
.
Jag fick en sådan inspiration av Monica Ahlberg när hon gjorde en sillinläggning på bl.a. Västerbottensost. Jag är helt övertygad om att det smakar underbart. Mums!

Blandat // 6 kommentarer

En värdig Robinsonvinnare från Sundsvall

Publicerat 2010-12-19 12:48:09
Grattis Erik! Jag är stolt över dig kära Sundsvallsbo!
...

Blandat // 5 kommentarer

Snöängel

Publicerat 2010-12-19 12:41:22
Nu har jag skapat den vackra snöängel jag lovade min granne som tack för det goda kaffet. Jag har fått "geta" ut honom för att få den så vacker som möjlig. Jag är estet och ville inte ha massa fotspår i snön och den perfekta förutsättningen fann jag i morse. NICE!
...
...
Jag hoppas han förstår hur mycket kärlek det ligger bakom denna skapelse. Gjorde en motsvarande förra vintern med den kom inte riktigt till sin rätt, hahahaha

Blandat // 4 kommentarer

Vinter hela dagen!

Publicerat 2010-12-18 13:48:59
...
Den här bilden är tagen vid Ornässtugan en vacker vinterdag. Just nu snöar det som bara den här i Borlänge och det känns riktigt mysigt.

Blandat // 1 kommentarer

Sköna fredag

Publicerat 2010-12-17 19:25:15
HEMMA!!! Det är så underbart skönt och i kväll ska jag bara ta det lugnt. När jag kom hem stod det två påsar specialkaffe som min kära granne tillverkat. Han är VD för Kaffebönan och suveränt duktig på kaffe. Jag tror att bönorna kommer från NEPAL. Jag ska skapa mig en stund imorgon för att bara njuta. Mmmmmm
...
Tack Anders! KRAM
...
Idag har jag fått en ny tjänstetelefon när jag tappade min gamla i toaletten. Pinsamt men det var faktiskt så! Att få en ny telefon tycker jag är besvärligt! Var trycker jag, vad finns i menyerna m.m. Pust....
Vi blir snart kompisar!
...
Inte nog med det...i skrivande stund ringer det på dörren! Själv sitter jag och bloggar och har precis kommit ur ett härligt bad. I badet passade jag på att ta mig ett glas mustigt glas rött vin! När jag öppnad dörren stod min vackra, snygga och häftiga granne med ett stort leende: Hoppsan, har du redan tagit HÄLG (på dalmål, bolängemål). Har du BAKPLÅTSPAPÄÄÄÄ? N skulle ha sett mig! Frissan på sned, röda läppar och tänder av vinet och iklädd en cerisefärgad morgonrock! Oj oj snacka om att jag kände mig skitful...hahahaha

Blandat // 4 kommentarer

16 december

Publicerat 2010-12-16 18:08:11
...
Nu är det ett år sedan vi reste till Gran Canaria och bara tog det lugnt. Jag skulle gärna åka tillbaks.

Foto // 1 kommentarer

Ny look!

Publicerat 2010-12-15 18:56:45
Puh vad kallt det har varit idag. Jag har i veckan bytt kontor och sitter i en ny kontorsbyggnad. Tidigare hade jag 10 minuters gångväg till jobbet och nu har det blivit 30 minuter. Min kropp behöver röra på sig varför jag bestämt mig för att ta en promenad till och från jobbet varje dag. Nytta med nöje! I morse var det bitande kallt men ändå skönt. Det känns riktigt mysigt att känna snön knaka under mina skor och kinderna kändes röda som juläpplen. Jag upplevde det verkligen som att varje cell i hela kroppen blev syresatt.
.
Efter jobbet hade jag en klipptid hos min frissa Göran och han förändrade verkligen min look. Det är spännande att få prova något nytt och så här blev det ↓. Nu har cybermorsan blivit punkare;-))))))))
...
Vi får se om jag lyckas fixa frissan imorgon!

Blandat // 7 kommentarer

Tre dagar kvar till semester!

Publicerat 2010-12-14 17:18:57
...
Nu är det bara tre dagar till min julsemestern och det som känns märkligt. Bara vetskapen om att semestern stundar gör att jag blir ännu mer trött. Det är säkert så det ska vara.
.
Jag har en kollega som aldrig lyssnar av sitt mobilsvar!!!??? Han påstår att telefonbolaget tröttnat på att skicka ett meddelande till hans telefon om att någon sökt honom:-)))))). Jag fick inget riktigt svar på varför han inte gör det men det bara är så. Tänk att det finns nördar var man än vänder sig och till saken hör att han är vår it guru och sköter alla it-lösningar för oss anställda. Idag, när han fick min bloggadress, var det första gången han överhuvudtaget besökt en blogg:-))) Jag har länge undrat över hur man orkar vara en kuf men ni ska veta att jag bara gillar karaktären.

Foto // 4 kommentarer

Två mammor på besök

Publicerat 2010-12-12 21:01:37
Idag har Helen och jag varit och hälsat på våra barn i Uppsala. Helen är mamma till min sons flickvän. Vi hade trevligt hela dagen. När vi kom till Uppsala fick vi i uppdrag att hyra en släpvagn och sedan åkte vi till IKEA för att hämta en ny dubbelsäng till våra barn. När vi monterat sängen var det vi mammor som provlåg sängen! Våra barn såg ut som fågelholkar när vi låg där och myste. Hahaha....
.
Vi hann också med att äta en god middag tillsammans. Tack våra barn för en trevlig dag man ni ska veta att jag har en stort blåsa mitt i handflatan efter skruvmejseln;-))))
...
Två glada mammor!

Blandat // 7 kommentarer

Julstressen har slagit till!

Publicerat 2010-12-11 13:36:16
.
Jag tog mig en sväng till ett köpcentrum idag och ambitionen var att köpa några julklappar. Det blev inget den här helgen heller. Jag vet inte vad som tagit åt mig men jag hittar helt enkel inte inspirationen. I alla tider så har jag redan under september startat inköpen och jag har verkligen njutit av det. Det kanske är ett hälsotecken.
.
Under min uppväxt var jag det 7:e barnet i barnaskaran och det var en stor åldersskillnad mellan mig och mina syskon. Under året fick jag sällan några gåvor men däremot till julen. Med syskon, som skulle kunna vara mina föräldrar, fick jag massor av julklappar av och ett år kunde jag räkna dem till 52 st. Det var en lycka för mig! Det var då det men idag har ungdomarna helt andra förutsättningar. De växer upp i en välfärd där de själva och tillsammans med föräldrarnas hjälp har möjlighet till det mesta. Skapar vi föräldrar någon förutsättning för dem till att längta och se fram emot någonting? Jag är tveksam!
.
Imorgon åker jag tillsammans med min sons flickväns mor till Uppsala för att hälsa på barnen. Jag ser verkligen fram emot det!

Blandat // 3 kommentarer