Det är fan i mig hopplöst!

Publicerat 2012-02-29 18:29:22
Idag har jag, under tre timmar, suttit i ett seriöst telefonmöte där vi redovisat läget i alla våra projekt. Vi har fått redovisa tollgats,prognoser och alla var mycket koncentrerade. I slutet på mötet frågade chefen om någon hade en ytterligare fråga. Jag knäppte på mikrofonen och frågade:
.
ÄR DET NÅGON SOM VILL GIFTA SIG MED MIG?
.
Det blev knäpptyst....jag väntade och väntade....det fortsatte att vara tyst. Till slut frågade jag Åke och Ulrik om de kunde ställa upp. Det är nämligen så att Åke är en gammal tjurig kommunist från Ånge och Ulrik gillar killar. Inte ens de ville ställa upp.
.
THE BOTTEN IS NÅDD!


Blandat // 3 kommentarer

När jag var ung....

Publicerat 2012-02-27 17:58:58
....lovade jag mig själv att ALDRIG hasa fram med fötterna när det är halt ute. Det är ett tecken på ålderdom, tyckte jag då, och nu hasar jag fram. Idag har det varit superhalt och ovanpå det ett lager pudersnö. Som sagt har jag hasat fram och åter från bilden och till mitt kontor. Naturligtvis halkade jag när jag kom fram till bilen och hamnade under bilden. Inte nog med det så fastnade jag i en spretig häck. J...lar vad jag slog mig på svanskotan. Allt gick bra och kom tillbaka.
.
När jag parkerat bilden, efter att ha varit och handlat, hasade jag mig fram och ...vops.....så låg jag på rygg igen. Minst fyra ägg gick i krasch.

Blandat // 2 kommentarer

Lisa

Publicerat 2012-02-26 15:43:25

Film/musik // 1 kommentarer

Söndag

Publicerat 2012-02-26 14:10:37
När jag var i Malmö passade jag på att besöka butiken Nomvula, en butik med inredningsprodukter från Sydafrika. Det var riktigt trevlig att gå runt i den lilla butiken och titta på allt vackert. Något jag fastnade för var tavelramar gjorda av drivved. De var gjorda av hemlösa från Sydafrika och det kändes riktigt bra att få göra en insats för dem. Jag hoppas verkligen att de fick en liten del av det jag fick betala.
...
De jag köpte var vita med massor av patena.
...
.
Många av produkterna hade starka färger och det mesta hade fått inspiration från naturen. Titta gärna in om ni har vägarna förbi. Jag tyckte att de här hjärtarna hade så vacker färg och fina varianter på mönster.
.
Den här dagen har jag tagit hand om mitt hem. Jag har tvättat, tagit hand om den torra tvätten, bäddad rent, torkat damm, hängt tavlor, städat kylen, servat kaffemaskinen, slängt sopor och planerat en meny inför nästa helg. Pust....mitt i allt har jag funderat på jobbet. Jag känner att hjärnan kokar men hur bär man sig åt? Nu ska jag sätta mig och labba med några bilder för att komma ifrån alla måsten.

Blandat // 0 kommentarer

Några dagar i Malmö!

Publicerat 2012-02-23 20:02:07
...
Bilden här ovan har jag plåtat med min Iphone från planet mellan Borlänge och Malmö. Det var en så härlig känsla att få titta ut och uppleva solen som tonar upp sig ovanför det mjuka molntäcket. Visst är det vackert!
...
Fotat med min Iphone
...
Dagarna har varit intensiva med massor av arbete och intryck. Efter en arbetsdag har jag varit väldigt, väldigt trött men jag har ändå passat på att ta mig en härlig promenad, besökt fik och ätit middag tillsammans med sonen. Som ni kanske förstår så är det sonen på bilden till vänster här ovan och bilden till höger visar resterna efter att jag ätit en smarrig semla...mums....
.
Innan taxin kommer och hämtar mig imorgon ska jag passa på att besöka butiken "Granit" som jag tycker har lite av varje som tilltalar mig. Vi får se vad jag kan bära med mig på flyget hem! Allt går bara man vill;)))

Blandat // 3 kommentarer

Ett ansikte med karaktär!

Publicerat 2012-02-22 19:25:31

Foto // 1 kommentarer

Borta några dagar!

Publicerat 2012-02-21 20:24:13
I morgon kommer taxin och hämtar mig kl.05.25 och jag ska vidare till Malmö och jobba där i tre dagar. Jag kommer att ta med mig min kamera och jag hoppas få tid att blogga om mina dagar där nere. Vi ses!

Blandat // 1 kommentarer

Äntligen!

Publicerat 2012-02-21 19:33:22
Efter en termins uppehåll är jag tillbaka i min målargrupp. Det var verkligen befriande att få låta penseln flyta över duken samt att få träffa alla mina underbara kreativa vänner.
☆☆☆
Det här är en halvfärdig målning. Jag har aldrig målat en rygg tidigare och jag är ganska säker på att jag behöver massor av tid för att få fram en rättvisande ryggtavla. I nuläget ser det ut som om någon sprättat upp ryggen, eller hur!
...
Den här målningen började jag med under våren 2011. När jag tog fram den så tyckte jag den var helt OK. Jag har justerat brösten något och jag tror att den kommer att hamna på väggen i mitt eget sovrum.
...
Den här målningen hade jag glömt bort och det var Eva som hittade den bland andra målningar. Den måste vara från 2010 om jag inte minns fel.

Konst // 4 kommentarer

Genmanipulerat?

Publicerat 2012-02-20 18:52:25
I morse på väg till jobbet hörde jag ett inslag på radion om att en forskagrupp från Holland har tagit fram en laboratoriehamburgare. Jag är inte särskilt kräsen men det jag fick höra fick mig att må illa. Var i hela friden är vi på väg?
.
Den här bilden är tagen 200 m från Kiruna centrum. Fantastiskt vacker!
.

 


Blandat // 3 kommentarer

Börja röra på rumpan!

Publicerat 2012-02-16 20:10:03
Hej alla läsare!
.
Jag har den senaste tiden varit dålig på att uppdatera min blogg och det har sina rutiga skäl. Jag har helt enkelt för mycket att göra och orken/inspirationen har helt enkelt inte funnits där. Imorgon är det fredag och jag ser verkligen fram emot helgen. Jag har bestämt mig för att bara vara och försöka ta hand om kropp och själ.
++++ att jag kommer att ägna lite tid åt att följa vintersporterna via vinterstudion på TV. Jag är lite nördig i det avseendet och jag känner att jag kan kopplar av när jag sitter där i soffa och jäser.
.
Jag vet inte om jag berättat det tidigare men jag har blivit tillfrågad om jag vill börja som gympaledare inom Friskis & Svettis igen. Tidigare hade jag tuffare pass såsom Ki-Box men jag har bestämt mig för att gå in på en lägre basnivå.  Den målgruppen motionärer är helt fantastiska. De är tacksammma för allt man bjuder dem på och jag har lovat mig själv att ge allt av mig själv. Jag är en levande person och ska försöka förmedla den känsla till mina motionärer. Det är faktiskt riktigt kul att röra sig till musik. Vad jag kan förstå kommer jag inte att köra igång förrän till hösten men jag behöver nog den tiden på mig för att komma i form. Ett annat skäl till mitt beslut om basnivå var jag fått insikten om att jag inte längre är någon ungdom. Det kräver sin man att hålla sig i form för tuffare nivåer. Vidare må jag erkänna att jag har blivit lite latare med åren eller.....smartare!!!!.
.
Nej ni, kär vänner, nu ska jag lägga mig och läsa en stund och jag hoppas att jag kan somna i tid ikväll. När jag har för mycket på jobbet, eller går in i nya projekt, har jag tendesen att låta hjärnan fokusera och jobba dygnet runt. Det medför att jag sover dåligt under ca tre dygn men sedan brukar det lätta. Jag har precis passerat en sådan period och känner att jag behöver få vila igen mig.
.
Kram till er alla!

Blandat // 2 kommentarer

Rosor till er alla på "ALLA HJÄRTANS DAG"

Publicerat 2012-02-14 18:51:50

Blandat // 5 kommentarer

Ishotellet!

Publicerat 2012-02-12 09:36:50
.
Nu har även jag fått möjlighet att besöka ishotellet i Jukkasjärvi. Det var verkligen imponerande och jag kan verkligen rekommendera ett besök. Tyvärr var vädret inte det bästa men jag tyckte det var ganska OK ändå. Det är inte enkelt att plåta is men jag har gjort ett försök.
.
Kyrksalen
...
Altaret
...
Dopfunten
...
Isstaty
...

Foto // 7 kommentarer

PS

Publicerat 2012-02-10 20:50:00
Efter en tuff förhandling fick jag SJ att skicka mina glasögon men nästa tåg till Kiruna! Nu kan jag se igen!
Blandat // 3 kommentarer

Framme i Kiruna!

Publicerat 2012-02-10 20:06:03
...
Nu är jag äntligen framme i Kiruna. Det blev många timmar på tåget mellan Borlänge och Kiruna men jag tycker att det kan vara ganska trevligt när man inte har bråttom. Jag hamnade i en sovkupé tillsammans med en äldre kvinna från Gällivare, som snarkade, snarkade och snarkade hela natten. Det blev inte många timmars sömn för mig men det fungerar trots det. I Boden fick vi byta från sovvagn till sittvagn. Resan mellan Boden och Kiruna var helt fantastisk. Solen sken på det vackra snötäcket och jag bara satt där och njöt. Jag tog naturligtvis fram kameran men "poff" så tog batteriet slut......attans.....snacka om att jag blev förbannad på mig själv. Inte nog med det så upptäckte jag att jag glömt mina glasögon i sovkupén. Utan glasögon är jag helt handikappad.Jag kunde inte surfa, blogga, svara på sms eller LÄSA sms. Min bok som jag hade planer på att läsa ut var bara att stoppa tillbaka i väskan.
.
När jag kom till Kiruna blev jag hämtad av min vän Kerstin. Hon är en person men massor av energi så det var bara att hänga på. Under en timme hann hon med att b,juda mig på lunch visa mig hela Kiruna centralort + besöka Kiruna marknad. En del shopping blev det också. Nu har vi landat efter att ha delat på en flaska Champagne och ätit en fantastisk god middag. Jag undrar hur morgondagen kommer att se ut...??????.....Kan det bli ett besök i Abisko, Ishotellet i Jukkasjärvi, Jockmock m.m....hahahaha....
.
En sak kan jag lova er...batteriet är nu laddat och jag kommer att fokusera på att plåta, plåta, plåta.
.
Vi hörs i morgon!

Vänskap // 2 kommentarer

En kopp te! - en variant

Publicerat 2012-02-08 18:17:55

Foto // 9 kommentarer

En kopp te!

Publicerat 2012-02-08 18:08:53
...
I Turkiet dricker man te i små glas. Min mamma sa alltid att kaffekoppens utformning påverkar smaken på kaffet. Hmm....jag har funderat en del över det påståendet och det stämmer faktiskt. Detsamma gäller att dricka te ur ett litet glas. Mängden blir lagom, man får en bild över dryckens styrka och den är vacker att se på.
.
Jag har arbetat hemma i Borlänge idag och i morgon bär det av till Gävle. Efter mötet stiger jag på tåget mot Kiruna för att hälsa på en kär vän. Det ska bli så härligt att få besöka Kiruna när det är vinter för jag tror att orten kommer mer till sin rätt när det är vitt, vitt och åter igen vitt. Min käre vän har, vad det verkar, gjort ett fullspäckat program och jag funderar hur jag ska få med mig allt som krävs i min resväska. Det borde räcka med en fleecetröja, kängor och en varm jacka, VAD TROR NI?

Blandat // 2 kommentarer

Kallt!

Publicerat 2012-02-05 17:28:01
...
Nu är det snart slut på en härlig helg och en ny vecka väntar. Kylan biter i skinnet och jag hoppas att det vänder snart. Nästa helg ska jag åka tåg till Kiruna och den senaste veckan har SJ fått ställa in avgångar pga kylan. Det är inte lätt för järnvägstrafiken när kylan slår hårt mot stålet men när jag kommer ska allt bara fungera...hahaha..
.
Igår fick jag sällskap av vännen Mari-Anne till Romme Alpin där vi åt en god lunch och träffa Petra som basar för hotellet. Naturligtvis låg kameran hemma i värmen och jag saknade den. Det såg så härligt ut med alla skidåkare i backen. Eftermiddagen ägnade jag åt att komplettera min vinterutrustning med varma kläder. Som ni ser på bilden har jag slagit till på en riktigt färgstark "toppeluva".
.
I morgon kl. 05.35 kommer taxin och hämta mig för transport till Dala Airport. Jag landar kl. 08.00 i Malmö och där blir jag kvar till tisdageftermiddag. Naturligtvis kommer jag att passa på och träffa sonen Björn och Rocky.

Blandat // 3 kommentarer

...dingdong....

Publicerat 2012-02-03 21:17:23
....hör jag från dörrklockan...där står yngsta sonen med flickvän. Åh...vilken underbar och stark kärlek man känner! Det blev en liten stund för de skulle vidare men jag njöt av varje sekund...love...

☆☆☆


Vänskap // 3 kommentarer

Finkultur!

Publicerat 2012-02-03 18:48:26
Igår fick jag ett samtal från grannen som frågade om jag ville följa med på "Borlänge revyn". De hade fått en biljett över och den prioriterade för mig. Det var en riktigt trevlig tillställning i äkta buskisstuk. Hela föreställningen gick på Borlängedialekt och ni ska veta att den är väldigt speciell.
.
Scenen på bilden nedan driver man med kungahuset. Två riktiga royalistkäringar och de hade en hel del att "tjåla om"!
...
Under pausen hade vi möjlighet att köpa kaffe med kaka. Det inovativa i det inslaget var att på varje bord hade de dukat upp med kaffe/kaffebröd och placerat en hatt mitt på bordet. Syftet var att den som tog för sig av fikat, på eget ansvar, lägger pengar i hatten. Jag gillar verkligen det förtroende de lämnade oss i publiken och jag är ganska säker på att alla gjorde rätt för sig.
.

Blandat // 1 kommentarer

Kontroll

Publicerat 2012-02-02 18:05:56
Pust...nu är jag äntligen hemma igen. Några dagar i möte på Arlanda och en intensiv dag på kontoret. Fick första tiden hos frissan i morsen och sista tiden på mammografin....YES.....Nu är det bara att fylla på olja i bilden och genomgå en egen underredsbesiktning...hahaha...
.

Blandat // 1 kommentarer